Vreme schimbătoare. Zonele în care sunt anunțate vijelii și ploi

01-05-2020 09:36


Vremea rămâne caldă şi astăzi, însă după prânz se întorc aversele şi vor uda mai ales vestul, centrul, nordul ţării şi zonele de deal şi munte.

Maximele pleacă de la 17 grade în depresiuni şi ating 26-27 de grade prin sud şi sud-est.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera schimbătoare, temperaturi ridicate şi ploi zgomotoase, la apropierea serii. Maximele ajung la 27 de grade în zona Bărăganului, dar pe litoral vor fi cel mult 20 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi caldă pentru începutul lunii Mai, cu 24-25 de grade pe la amiază. Dimineata aduce soare şi vreme bună, însă mai târziu încep să apară norii şi vin averse, cu fenomene electrice şi vânt intens.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina, instabilitatea creşte după prânz, când se aşteaptă mai multe reprize de ploaie. Vor fi şi tunete, fulgere, căderi de grindină şi se pot produce vijelii. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 23...24 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, mai prindem câteva ore cu soare, apoi atmosfera devine instabilă şi apar ploi zgomotoase, destul de consistente. Maximele ating şi depăşesc 20 de grade, iar ploile continuă şi pe timpul nopţii.

Şi în ţinuturile vestice o să plouă, mai ales după-amiaza şi seară. Vorbim TOT despre averse, cu grindină şi răbufniri de vânt. Se face un pic mai răcoare decât ieri: maximele se opresc pe la 20 de grade.

În Transilvania găsim vreme instabilă, înnorări şi ploi frecvente, ce pot lăsa cantităţi însemnate de apă. Vor fi de la 17 grade în depresiuni, până la 22 de grade în vestul provinciei.

În schimb, în Oltenia avem vreme ceva mai bună. Ploile apar către seară, pe zone restrânse, iar temperaturile ajung la valori plăcute, 23...24 de grade.

Vin ceva ploi şi în ţinuturile sudice, în special în zona deluroasă de aici. În Lunca Dunării va fi foarte cald pentru această perioadă şi se vor atinge 27 de grade.

În Bucureşti avem tot atmosfera de vară şi în jur de 26 de grade pe la amiază. Norii apar în treacăt, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse, iar noaptea ne-aduce vreme bună şi o minimă de 11...12 grade.

Vremea rămâne caldă şi în zonele montane. Dimineaţa va fi însorită, dar mai târziu creşte instabilitatea şi se întorc aversele. Vor fi şi tunete, fulgere, căderi de grindină şi vijelii. Se pot strânge cantităţi însemnate de apă, şi asta în intervale scurte de timp.

Ziua de 1 Mai aduce vreme cam instabilă şi la malul mării. O să plouă în mai multe reprize, dar zărim şi soarele din când în când. Maximele NU depăşesc 20 grade, iar apa mării va fi rece şi va avea DOAR 12...13 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, sâmbătă o să fie cald. Se vor atinge 25 de grade, însă după-amiază vor veni câteva ploi zgomotoase, de vară.

Duminică se mai răcoreşte şi o să avem vreme instabilă. O să plouă din când în când, vor fi şi descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar maximă se va opri pe la 20 de grade.

Şi luni o să avem o zi destul de neplăcută, vânt activ şi mai multe reprize de ploaie.

Vremea rămâne caldă şi în zonele montane. Sâmbătă, temperaturile scad uşor şi după prânz vin alte ploi zgomotoase, cu grindină şi vijelii şi se pot acumula 25...30 de litri de apă pe metru pătrat.

Şi duminică o să plouă, se şi răceşte, aşa că, la altitudini mai mari revine lapoviţă.

Luna Mai începe cu vreme destul de instabilă şi la malul mării. Sâmbătă, se mai răcoreşte, iar după prânz vin ploi consistente şi pot să apară vijelii.

Instabilitatea persistă şi duminică. Aversele apar în două parte a zilei, vor aduce cantităţi mari de apă şi vor veni cu descărcări electrice şi răbufniri de vânt.

Luni avem o zi mohorâtă, cu ploi slabe şi vânt destul de insistente. Temperaturile NU trec de 18 grade şi apa mării rămâne rece.

VIDEO PROTVPLUS.RO