Vreme rece și ploioasă în aproape toată țara, sâmbătă. Prognoza meteo până marți

×
Codul embed a fost copiat

Sâmbătă, rămânem cu vremea închisă; o să plouă, în special în ţinuturile sudice, iar prin sud-est se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

Vom avea maxime de la 6 grade în Bucovina, până la 16 grade în nord-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan vin ploi destul de serioase, ce pot lăsa 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul prinde putere, iar temperaturile scad puţin faţă de ieri.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme tare neplăcută, cu ploi frecvente şi vânt intens, care sporeşte senzaţia de frig. Maximele se opresc pe la 10-12 grade.

Vreme rece găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Norii persistă, ploile apar sporadic, dar vântul devine tot mai insistent. Temperaturile se vor situa între 6 şi 11 grade Celsius.

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit toată ziua şi e posibil să picure trecător. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung la 15-16 grade.

În ţinuturile vestice urmează o zi destul de neplăcută, cu cer noros şi ploi, îndeosebi în sudul Banatului. Nici la capitolul temperaturi nu stăm prea bine şi vom avea valori mai potrivite pentru lună Martie.

O să plouă şi prin Transilvania, mai ales în zonele de munte, pe unde şi vântul are ceva răbufniri. La altitudini mai mari se aşteaptă lapoviţă, iar temperaturile scad uşor peste tot.

Vreme urâtă găsim şi în zona Olteniei: înnorări, ploi frecvente şi temperaturi mai scăzute decât în mod normal.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: răcoare, atmosfera închisă şi multă umezeală. Vântul devine activ, iar temperaturile pierd vreo 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti vântul prinde putere, norii persistă şi mai apar ceva ploi. Maximă abia atinge 10-11 grade, iar presiunea atmosferică rămâne sub normal. Şi la noapte mai sunt condiţii de ploaie şi minima se opreşte pe la 8 grade - la fel ca în noaptea trecută.

La munte, astăzi va ploua, mai ales în Carpaţii Meridionali, pe unde apar fenomene electrice şi se strâng cantităţi importante de apă. Se înteţeşte şi vântul, iar la altitudini de peste 1700 metri apare lapoviţă.

Prognoza meteo pentru 3 zile

 

Duminică avem tot vreme închisă. O să plouă temporar în sud-vest, în sud şi est, iar pe la munte vine lapoviţa. Vântul va sufla mai tare în Moldova şi Dobrogea, pe unde se şi răceşte, iar presiunea atmosferică o să crească.

Luni se face mai frig şi domina atmosfera închisă. Va ploua slab prin Banat şi Oltenia, dar sporadic în rest. La munte, pe creste, va ninge, iar vântul prinde putere cam peste tot.

Marţi aşteptam tot vreme urâtă, cu ploi locale în nord şi nord-est şi doar câţiva stropi în zonele centrale. La deal apare lapoviţă, iar la munte va ninge.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi
Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi

Vineri rămânem cu atmosfera închisă şi o să plouă peste tot, mai serios în sudul şi sud-vestul ţării. Se face mai răcoare decât joi: maximele pleacă de la 8 - 9 grade în Bucovina şi se opresc la 18 grade prin sud.

Recomandări
Unde va fi încarcerat fugarul Cherecheș la sosirea în România. Va sta cu alte două persoane într-o cameră de 19mp
Unde va fi încarcerat fugarul Cherecheș la sosirea în România. Va sta cu alte două persoane într-o cameră de 19mp

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat marţi că fugarul Cătălin Cherecheş va fi adus în ţară, pe cale terestră, el urmând să fie încarcerat la sosirea în ţară la Penitenciarul Rahova, pentru 21 de zile, în carantină.

Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită
Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central.

LIVE TEXT | Simona Halep - Paula Badosa, azi, de la ora 22:00, în primul tur de la Miami Open. Surpriză uriașă pentru Simo
LIVE TEXT | Simona Halep - Paula Badosa, azi, de la ora 22:00, în primul tur de la Miami Open. Surpriză uriașă pentru Simo

Simona Halep, 32 de ani, va juca, marți, primul meci oficial după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni.