Vreme rece și ploioasă în aproape toată țara, sâmbătă. Prognoza meteo până marți

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 09:43
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2019 09:14
Categorie: Vremea

Sâmbătă, rămânem cu vremea închisă; o să plouă, în special în ţinuturile sudice, iar prin sud-est se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

Vom avea maxime de la 6 grade în Bucovina, până la 16 grade în nord-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan vin ploi destul de serioase, ce pot lăsa 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul prinde putere, iar temperaturile scad puţin faţă de ieri.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme tare neplăcută, cu ploi frecvente şi vânt intens, care sporeşte senzaţia de frig. Maximele se opresc pe la 10-12 grade.

Vreme rece găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Norii persistă, ploile apar sporadic, dar vântul devine tot mai insistent. Temperaturile se vor situa între 6 şi 11 grade Celsius.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit toată ziua şi e posibil să picure trecător. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung la 15-16 grade.

În ţinuturile vestice urmează o zi destul de neplăcută, cu cer noros şi ploi, îndeosebi în sudul Banatului. Nici la capitolul temperaturi nu stăm prea bine şi vom avea valori mai potrivite pentru lună Martie.

O să plouă şi prin Transilvania, mai ales în zonele de munte, pe unde şi vântul are ceva răbufniri. La altitudini mai mari se aşteaptă lapoviţă, iar temperaturile scad uşor peste tot.

Vreme urâtă găsim şi în zona Olteniei: înnorări, ploi frecvente şi temperaturi mai scăzute decât în mod normal.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: răcoare, atmosfera închisă şi multă umezeală. Vântul devine activ, iar temperaturile pierd vreo 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti vântul prinde putere, norii persistă şi mai apar ceva ploi. Maximă abia atinge 10-11 grade, iar presiunea atmosferică rămâne sub normal. Şi la noapte mai sunt condiţii de ploaie şi minima se opreşte pe la 8 grade - la fel ca în noaptea trecută.

La munte, astăzi va ploua, mai ales în Carpaţii Meridionali, pe unde apar fenomene electrice şi se strâng cantităţi importante de apă. Se înteţeşte şi vântul, iar la altitudini de peste 1700 metri apare lapoviţă.

Prognoza meteo pentru 3 zile

 

Duminică avem tot vreme închisă. O să plouă temporar în sud-vest, în sud şi est, iar pe la munte vine lapoviţa. Vântul va sufla mai tare în Moldova şi Dobrogea, pe unde se şi răceşte, iar presiunea atmosferică o să crească.

Luni se face mai frig şi domina atmosfera închisă. Va ploua slab prin Banat şi Oltenia, dar sporadic în rest. La munte, pe creste, va ninge, iar vântul prinde putere cam peste tot.

Marţi aşteptam tot vreme urâtă, cu ploi locale în nord şi nord-est şi doar câţiva stropi în zonele centrale. La deal apare lapoviţă, iar la munte va ninge.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi
Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi
VIDEO PROTVPLUS.RO
copaci fara frunze
Vremea 20 aprilie 2019. Temperaturile coboară şi la -4 grade iar la munte ninge
Ploile revin după două zile de soare. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Vreme rece și ploi în sud-est, joi. Prognoza pentru finalul săptămânii
Vreme rece, cu ploi și lapoviță, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
Vremea se încălzește treptat, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza pentru începutul săptămânii
Lapoviță și ninsoare la munte, duminică. Cum arată prognoza pentru următoarele zile
vremea, ploaie
Un ciclon se rotește deasupra României. Avertizarea lansată de meteorologi
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Anunțul meteorologilor ANM
Cod galben de inundaţii în Mehedinţi şi Dolj, până sâmbătă seară
Vreme rece și ploioasă în aproape toată țara, sâmbătă. Prognoza meteo până marți
Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi
Avertizare meteo specială pentru Capitală. Ce se întâmplă până luni