Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2018 08:58
Categorie: Vremea

Astăzi avem o zi caldă, dar instabilitatea va cuprinde jumătatea nord-vestică a ţării. Vor fi ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice în Banat, Crișana, în Oltenia, în zona Transilvaniei, iar pe seara e posibil să plouă şi în Maramureş.

În rest atmosferă va fi însorită, dar în sud-est ceața poate să persiste câteva ore. Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 şi 28 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme frumoasă, după ce se risipeşte ceața matinală. În judeţul Constanța este cod galben de ceaţă densă până la ora 11. Maximele ajung la 25 de grade, însă pe litoral va fi în continuare mai răcoare şi se vor înregistra cel mult 16 grade.

Aceleaşi condiţii găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: ceață dimineaţa şi atmosfera însorită peste zi. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina prindem o zi foarte plăcută. Norii vor fi rari, iar la amiază termometrele vor indica 25 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, norii se adună pe pacursul zilei şi vor aduce averse cu fulgere şi s-ar putea să cadă grindină. Vor fi şi perioade cu soare, iar în aer vor fi cel mult 26 de grade Celsius.

În ţinuturile vestice maximele scad uşor însă tot cald va fi pentru această dată a anului. Norii se strâng treptat şi vor aduce ploi de scurtă durată cu fulgere şi vânt mai nervos. Se pot strânge cantităţi de apă de 10-15 l/mp.

În ţinuturile centrale se anunţă înnorări temporare şi pot să vină şi aici averse pe partea vestică a provinciei. În rest, atmosfera va fi însorită şi maximele termice vor ajunge până la 26-27 de grade în regiunile vestice.

Vremea se menţine caldă şi în zona Olteniei. La amiază se ating 25 de grade, vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi ploi de scurtă durată cu fulgere, vânt mai intens şi condiţii de grindină.

Va fi cald şi în ţinuturile sudice; prindem o zi foarte plăcută, norii vor fi rari, iar pe la amiază în Lunca Dunării se pot atinge 28 de grade Celsius.

În Bucureşti rămânem cu vremea caldă şi frumoasă câteva zile bune. Astăzi vântul devine mai insistent, atmosfera se păstrează însorită şi maxima ajunge la 25 de grade.

La munte, pe un fond de vreme caldă, aversele cuprind masivele vestice şi nordice, dar pot să apară trecător şi în rest. Vor fi şi descărcări electrice, vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi e posibil să cadă grindină.

Maine se anunţă o zi foarte plăcută, cu soare şi temperaturi de lună mai. Pe la amiază se ating 24 de grade.

Duminică, deşi temperaturile scad uşor, avem tot vreme caldă pentru mijlocul lunii aprilie.

Vreme bună o să avem şi luni: soare, câţiva nori şi un vânt activ. Temperaturile mai scad puţin şi maxima se opreşte pe la 20 de grade.

La munte, pe un fond de vreme caldă, aversele cuprind masivele vestice şi nordice, dar pot să apară trecător şi în rest. Vor fi şi descărcări electrice, vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi e posibil să cadă grindină.

Maine se îndreaptă vremea. Totuşi, în Carpaţii Orientali o să mai vină o ploaie rapidă, cu descărcări electrice, poate şi grindină.

Ziua de duminică ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi ridicate. La amiază s-ar putea să cadă câţiva stropi, iar vântul prinde putere în Carpaţii Meridionali.

Luni: avem tot vreme frumoasă şi condiţii de ploaie după-prânz. Vântul continua să sufle mai tare în zona Meridionalilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vreme însorită în aproape toată țara. Zonele în care s-ar putea înregistra averse
Vreme însorită în aproape toată țara. Zonele în care s-ar putea înregistra averse
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ploaie, zapada, ger
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua
Vremea se va schimba radical. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare
Vremea 3 decembrie 2018. Zonele în care ninsoarea va fi înlocuită de ploi