Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Ultimul update: Vineri 13 Aprilie 2018 11:45
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2018 08:58
Categorie: Vremea

Astăzi avem o zi caldă, dar instabilitatea va cuprinde jumătatea nord-vestică a ţării. Vor fi ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice în Banat, Crișana, în Oltenia, în zona Transilvaniei, iar pe seara e posibil să plouă şi în Maramureş.

În rest atmosferă va fi însorită, dar în sud-est ceața poate să persiste câteva ore. Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 şi 28 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme frumoasă, după ce se risipeşte ceața matinală. În judeţul Constanța este cod galben de ceaţă densă până la ora 11. Maximele ajung la 25 de grade, însă pe litoral va fi în continuare mai răcoare şi se vor înregistra cel mult 16 grade.

Aceleaşi condiţii găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: ceață dimineaţa şi atmosfera însorită peste zi. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina prindem o zi foarte plăcută. Norii vor fi rari, iar la amiază termometrele vor indica 25 de grade.

Vremea 10 aprilie 2018. Temperaturile sunt specifice lunii mai, în mai multe regiuni

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, norii se adună pe pacursul zilei şi vor aduce averse cu fulgere şi s-ar putea să cadă grindină. Vor fi şi perioade cu soare, iar în aer vor fi cel mult 26 de grade Celsius.

În ţinuturile vestice maximele scad uşor însă tot cald va fi pentru această dată a anului. Norii se strâng treptat şi vor aduce ploi de scurtă durată cu fulgere şi vânt mai nervos. Se pot strânge cantităţi de apă de 10-15 l/mp.

În ţinuturile centrale se anunţă înnorări temporare şi pot să vină şi aici averse pe partea vestică a provinciei. În rest, atmosfera va fi însorită şi maximele termice vor ajunge până la 26-27 de grade în regiunile vestice.

Vremea se menţine caldă şi în zona Olteniei. La amiază se ating 25 de grade, vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi ploi de scurtă durată cu fulgere, vânt mai intens şi condiţii de grindină.

Va fi cald şi în ţinuturile sudice; prindem o zi foarte plăcută, norii vor fi rari, iar pe la amiază în Lunca Dunării se pot atinge 28 de grade Celsius.

În Bucureşti rămânem cu vremea caldă şi frumoasă câteva zile bune. Astăzi vântul devine mai insistent, atmosfera se păstrează însorită şi maxima ajunge la 25 de grade.

La munte, pe un fond de vreme caldă, aversele cuprind masivele vestice şi nordice, dar pot să apară trecător şi în rest. Vor fi şi descărcări electrice, vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi e posibil să cadă grindină.

Maine se anunţă o zi foarte plăcută, cu soare şi temperaturi de lună mai. Pe la amiază se ating 24 de grade.

Duminică, deşi temperaturile scad uşor, avem tot vreme caldă pentru mijlocul lunii aprilie.

Vreme bună o să avem şi luni: soare, câţiva nori şi un vânt activ. Temperaturile mai scad puţin şi maxima se opreşte pe la 20 de grade.

La munte, pe un fond de vreme caldă, aversele cuprind masivele vestice şi nordice, dar pot să apară trecător şi în rest. Vor fi şi descărcări electrice, vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi e posibil să cadă grindină.

Maine se îndreaptă vremea. Totuşi, în Carpaţii Orientali o să mai vină o ploaie rapidă, cu descărcări electrice, poate şi grindină.

Ziua de duminică ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi ridicate. La amiază s-ar putea să cadă câţiva stropi, iar vântul prinde putere în Carpaţii Meridionali.

Luni: avem tot vreme frumoasă şi condiţii de ploaie după-prânz. Vântul continua să sufle mai tare în zona Meridionalilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vreme însorită în aproape toată țara. Zonele în care s-ar putea înregistra averse

Vreme însorită în aproape toată țara. Zonele în care s-ar putea înregistra averse

vremea - pacuta, vara, racoare, soare

Vreme foarte caldă în toată țara, cu posibile averse la munte. Prognoza meteo

Furtuni în București și în mai multe zone din țară. Joi, episodul se va repeta

Un val de aer nord-african loveşte România. Zonele unde se anunţă furtuni violente

Vreme neobişnuit de caldă, dar instabilitatea creşte peste tot. Ploile vin în mai multe reprize

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua