Vreme neobișnuită pentru această perioadă. În anumite zone va ninge, iar în altele se încălzește

Ultima actualizare: 27-12-2020 12:33

Vremea, 27 decembrie 2020. Duminică avem vreme rea în jumătatea sudică a țării, cu ninsoare și viscol la munte, ploaie și vânt intens în zonele joase.

 

Prin nord se arată puțin soarele, iar maximele pleacă de la minus 1 grad în depresiuni și ajung pe la 8...9 grade în sudul litoralului. 

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și cu Bărăgan atmosfera se menține închisă, o să plouă din când în când și vântul va avea intensificări. La capitolul temperaturi nu sunt schimbări față de ziua trecută, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra la malul mării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai frig decât sâmbătă. Maximele se opresc pe la 2...3 grade. Mai vin ceva ploi, iar dimineața este și lapoviță în zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea se mai îmbunează duminică. Apare și soarele printre nori, dar atmosfera rămâne destul de rece și pe la prânz se ating în jur de zero grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș
 găsim vreme mai bună, înnorări trecătoare și temperaturi puțin mai ridicate decât sâmbătă. Pe aici se vor înregistra 5...6 grade, dar o să plouă după lăsarea nopții.

În ținuturile vestice avem o zi destul de mohorâtă, cu maxime de 4...5 grade și vânt puternic în sudul Banatului. Peste noapte cresc din nou șansele de ploaie.

Și în Transilvania va fi cam înnorat, iar în zona montană înaltă va ninge serios. Și tot pe aici vântul va sufla foarte tare, poate depăși chiar și 120 km/h, așa că ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea foarte mult. Temperaturile rămân negative în depresiuni, dar ajung pe la 6 grade în vestul provinciei.

În Oltenia continuă să plouă, iar în orele dimineții sunt condiții de lapoviță și ninsoare. Vântul se intensifică pe parcursul zilei, iar temperaturile mai scăzute decât sâmbătă se opresc pe la 4 grade.

În ținuturile sudice ne așteaptă o zi destul de rece, cu vânt intens și multă umezeală. Vor domina ploile, iar pe la amiază vom avea cel mult 2...3 grade Celsius.

București


Și în București avem o zi tare neplăcută. Se răcește și o să plouă din când în când. În plus, vântul continuă să agite atmosfera și ajunge la viteze de 40...50 km/h, iar maxima se oprește pe la 2...3 grade. Noaptea ne aduce un aer cald, iar spre dimineață se ating 8...9 grade.

La munte


La munte găsim vreme închisă și precipitații mai consistente în masivele sudice. În zona înaltă din Meridionali și Carpații de Curbură o să ningă destul de mult și vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de 100...120 km/h.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

București

 

Luni se face din nou foarte cald pentru acest moment al anului. Maxima ajunge pe la 13 grade, dar norii persistă și e posibil să picure trecător.

Și marți va fi mult mai cald decât în mod normal. Se vor atinge 13...14 grade, în condițiile în care ar trebui să avem doar 2...3 grade. Dimineața e posibil să apară ceața, dar peste zi vom avea soare și atmosferă plăcută.

Vreme de primăvară avem și miercuri: soare, un pic de ceață la începutul zilei și o maximă de 12...13 grade.

La munte

Luni se încălzește, apare soarele și doar prin Orientali și în Carpații de Curbură o să plouă puțin, iar pe creste o să fie lapoviță. În zona înaltă din Meridionali vântul mai poate să depășească 100 km/h.

Și marți avem vreme caldă pentru acesta perioada, dar apar ploi locale, iar la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță. Vântul continuă să sufle cu putere în masivele sudice.

Temperaturile rămân ridicate și miercuri, dar o să plouă în masivele din vestul și nordul țării, iar în zona înaltă se anunță lapoviță și ninsoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!