Vreme neobișnuit de caldă pentru început de ianuarie. Ce ne așteaptă în weekend

09-01-2020 07:47

Joi se mai încălzește puțin. Prin nordul țării pot veni câțiva fulgi, iar la câmpie, ceața va menține temperaturile destul de scăzute.

Vom avea maxime de la minus 2 grade în centru, iar 7 grade în dealurile din sud.

 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan domină vremea frumoasă. Apar ceva înnorări, dar nu sunt anunțate precipitații, iar temperaturile câștigă un grad, două față de miercuri.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, însă dimineața va fi cam frig și s-ar putea să apară ceața, iar pe la amiază vom avea cel mult 2...3 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina nu prea zărim soarele. O să cadă un pic de lapoviță sau câțiva fulgi de zăpadă și se poate depune polei. Maximele sunt comparabile cu cele de miercuri, dar se mai încălzește peste noapte, când se vor înregistra în jur de minus 2 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne așteaptă o zi mohorâtă și rece, cu ceață persistentă și condiții de fulguială. Dimineața este ger în zona Transilvaniei, iar maximele se opresc la pragul înghețului.

Temperaturile rămân scăzute și în ținuturile vestice, pe unde ceața poate să dureze mai multe ore, apoi se arată și soarele, iar în Crișana s-ar putea să cadă 2...3 fulgi de zăpadă.

În Transilvania va fi și joi foarte frig. Vom avea de suportat încă o dimineață geroasă, în special în depresiuni. Și ceața poate crea probleme și va menține temperaturile destul de scăzute.

În schimb, în Oltenia prindem vreme frumoasă și se încălzește față de miercuri. Norii apar sporadic, iar în zona deluroasă
maximele pot depăși 7 grade Celsius.

Atmosfera se mai dezmorțește și în ținuturile sudice. Vom avea o amiază plăcută, destul de însorită, iar cel mai cald va fi în dealurile Munteniei.

București


În București, joi se încălzește ușor, vedem și câțiva nori, iar nivelul presiunii atmosferice scade, dar se menține peste normal, deocamdată. Maxima ajunge pe la 5...6 grade.

La munte


Temperaturile cresc și în zonele montane. În Carpații Meridionali se arată soarele, dar în rest apar norii și prin Orientali va fulgui trecător. Vântul mai are unele porniri la altitudini mari.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

 

Vineri stăm mult mai bine cu temperaturile. O să avem soare, câțiva nori prin nord și un vânt activ. Presiunea atmosferică scade spre normal, iar maximele pot depăși 11 grade în dealurile Olteniei și Munteniei.

Și sâmbătă va fi vreme bună. În toată țara o să avem temperaturi peste cele obișnuite perioadei. În jumătatea vestică vedem soarele. Prin est sunt ceva semne de ploaie. La munte s-ar putea să ningă puțin.

Duminică avem vreme schimbătoare. Se pornește vântul, se mai răcește un pic, însă nu apar precipitații. În noaptea următoare se lasă ceață.

București


Vineri va fi mai bine, se ating 8... 9 grade. Vom avea soare și ceva condiții de ceață dimineață și peste noapte.

Și sâmbătă prindem timp frumos. Se ating 9...10 grade pe la amiază, iar în noaptea următoare, frigul se mai domolește. Vor fi minus 1... minus 2 grade.

Duminică se anunță ceva înnorări, dar atmosfera va fi relativ plăcută la amiază.

La munte


Vineri, încălzirea continuă, domină vremea frumoasă, dar în masivele nordice sunt ceva condiții de lapoviță.

Sâmbătă, norii se înmulțesc și vor veni câțiva fulgi prin Carpații Meridionali și Orientali. Temperaturile scad față de ziua de vineri.

Duminică nu sunt anunțate precipitații, însă atmosfera va fi schimbătoare, cu înnorări consistente și un vânt nervos la mare altitudine.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO