Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Regiunile în care sunt anunțate ploi


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2019 09:35
Data publicarii: Joi 28 Noiembrie 2019 07:39
Categorie: Vremea

Joi rămânem cu vremea caldă, iar prin vestul țării se ating 17 grade. Norii persistă, iar pe seară vin și ploile, întâi în vest, apoi și în centru și în sud.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, condiții de ceață dimineață și un pic de soare mai târziu. Se face mult mai cald decât miercuri. Maximele ajung pe la 13...14 grade, însă la noapte vin ploile.

Se încălzește și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, dar atmosfera va fi cam mohorâtă, iar după lăsarea nopții o să plouă și aici.

Temperaturile cresc și în nordul Moldovei și în Bucovina. Cerul rămâne acoperit de nori. Pe la amiază se ating 8...9 grade, iar mai târziu apar ploi locale.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem tot vreme caldă pentru final de noiembrie, dar și mulți nori și ploi frecvente din a doua parte a zilei. Se pot strânge cantități mai însemnate de apă, de peste 15...20 L/mp.

Aerul cald persistă și în ținuturile vestice, pe unde se vor atinge și 17 grade. Va domina însă atmosfera închisă, iar pe seară și la noapte o să plouă destul de mult.

În Transilvania ne așteaptă o zi cam mohorâtă, dar cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. La noapte cresc șansele de ploaie, iar în zona montană înaltă e posibil să ningă.

În zona Olteniei găsim vreme caldă, înnorări persistente și ploi la apropierea serii. Temperaturile, în creștere față de ziua trecută, ajung pe la 13...14 grade.

Se încălzește și în ținuturile sudice. Atmosfera va fi schimbătoare, cu înnorări, dar și scurte momente însorite. Spre seară încep să apară și ploile.

În București, miercuri sunt ceva șanse să vedem soarele, iar în acest caz se ating și 11 grade. Treptat, vântul devine activ, presiunea atmosferică mai scade puțin, iar la noapte o să plouă.

La munte, o să plouă în masivele din jumătatea vestică a țării. Se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Pe seară, vântul va deveni tot mai puternic, iar la noapte sunt anunțate și ceva ninsori.

 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

 

Aerul cald se menține și vineri, dar se pornește vântul. În Transilvania și prin vestul țării o să plouă destul de mult. În rest, prindem vreme schimbătoare și câțiva stropi. Către seară, ploile se transformă în ninsoare pe la munte.

De sâmbătă, vremea se răcește și temperaturile revin la normal în jumătatea nordică. Aici, se anunță lapoviță după prânz, dar la munte va ninge. În celelalte zone o să avem vreme mai bună, cu doi, trei stropi și un vânt activ.

Duminică se face mai frig, temperaturile scad sub zece grade peste tot, norii apar frecvent, iar în noaptea de duminică spre luni o să plouă în vest și nord-vest.

București


Și vineri prindem vreme caldă. Dimineață vor mai fi câțiva nori de ploaie, dar după prânz se arată soarele. Se pornește și vântul, poate atinge viteze de 40 km/h, iar presiunea atmosferică va crește.

Sâmbătă se anunță timp frumos până pe seară. Maxima depășește cu mult nivelul perioadei, dar în noaptea următoare cresc condițiile de ploaie.

Duminică se răcește simțitor. O să avem cel mult 6 grade ziua și minus 2 grade noaptea. Dimineață apar ploi sau burniță. Mai târziu se înseninează.

La munte

Vineri găsim vreme urâtă peste tot. Ploile vor fi dominante, însă mai pe seară apare lapovița. Pe creste, vântul poate atinge 70 km/h.

Sâmbătă se face mai frig, dar ploile se răresc și apar local. În noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge.

Duminică se răcește mai tare, vântul va accentua senzația de frig, însă precipitațiile vor fi destul de rare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO