Vreme neobișnuit de caldă, în toată țara, joi. Prognoza până duminică

×
Codul embed a fost copiat

Joi o să avem soare şi vreme neobişnuit de caldă în toată ţara. Temperaturile ajung la 20 de grade în vest, dar pe litoral va fi mai frig, se vor înregistra în jur de 9 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim cer senin şi atmosferă plăcută. Se domoleşte vântul, însă pe litoral va fi mai răcoare decât ieri. Temperaturile se menţin ridicate în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme frumoasă, foarte puţini nori şi un vânt destul de liniştit. Va fi mai cald decât în mod obişnuit: după prânz, termometrele vor indica 13-14 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, după o dimineaţă rece, amiaza ne-aduce atmosferă însorită şi temperaturi în creştere. Maximele ajung pe la 13 grade şi urmează o noapte mai plăcută decât ultima, cu minime de 4-5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se încălzeşte simțior. Temperaturile câştigă 5-6 grade faţă de ieri; norii vor fi rari pe timpul zilei, dar se înmulţesc după lăsarea nopţii, iar vântul devine tot mai insistent.

Citește și
Vreme rea
Alertă meteo de vreme severă. ANM anunță cod galben în București și 11 județe
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Şi în ţinuturile vestice se porneşte vântul şi aduce un aer mai cald. Pe aici se vor înregistra cele mai ridicate valori, de 19-20 de grade; vom avea o zi foarte frumoasă, iar noaptea temperaturile se vor opri pe la 8-9 grade.

Se încălzeşte în centrul României, pe unde dimineaţa este destul de frig, mai ales în zona depresionară. Amiaza ne-aduce însă valori mult mai ridicate decât ar fi normal, atmosfera însorită şi până la 16 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută, însă vremea se păstrează caldă pentru acest moment al anului. Norii apar sporadic, doar vântul se înteţeşte din când în când.

Vreme caldă şi frumoasă găsim şi în sudul ţării. Cerul va fi mai mult senin, vântul, domol, iar maximele vor ajunge pe la 16-17 grade.

În Bucureşti, astăzi vremea va fi caldă, avem valori de aprilie, atmosfera însorită şi un vânt paşnic. Urmează o noapte liniştită şi mai caldă decât noaptea trecută. Minima ajunge pe la 5 grade.

La munte se încălzeşte simţitor şi vremea frumoasă cuprinde toate masivele. Vântul continua să sufle cu putere în zonele de creastă, iar după lăsarea nopţii apar ceva înnorări prin Munţii Apuseni.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Vineri se încălzeşte şi mai tare. Maximele tind spre 20 de grade în majoritatea zonelor, iar prin jumătatea nordică se adună norii. Ceva ploi aşteptam în vest şi nord-vest, iar în noaptea următoare, instabilitatea şi ploile se extind. Vântul rămâne activ la munte, în nord-vest şi pe litoral, iar nivelul presiunii atmosferice se menţine la aceleaşi valori.

Şi sâmbăta va fi foarte cald, mai ales în ţinuturile sudice şi sud-estice. O răcorire percepem în vest, centru şi nord, pe unde va ploua local. În rest, vreme frumoasă şi vânt activ.

Duminică, temperaturile mai scad puţin, dar chiar şi aşa o să avem vreme caldă pentru o zi de martie. Atmosfera va fi închisă, vântul se înteţeşte, iar spre seară vin alte ploi
în vest, centru şi nord. La munte domina lapoviţa.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Temperaturi în scădere, dar peste media perioadei, miercuri. Prognoza până sâmbătă
Temperaturi în scădere, dar peste media perioadei, miercuri. Prognoza până sâmbătă

Miercuri se răcoreşte uşor, însă temperaturile se menţin peste normalul perioadei. O să plouă puţin prin centru, est şi sud-est, vântul rămâne activ în majoritatea zonelor.

Alertă meteo de vreme severă. ANM anunță cod galben în București și 11 județe
Alertă meteo de vreme severă. ANM anunță cod galben în București și 11 județe

Agenția Națională de Meteorologie a prelungit, marţi, avertizările Cod galben de vânt, valabile pentru București și mai multe județe din țară.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.