Vreme instabilă și ploi zgomotoase în zona Moldovei. Prognoza meteo

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018 08:59
Categorie: Vremea

Astăzi vin alte ploi zgomotoase în Moldova, în sudul şi estul Transilvaniei, local şi prin Dobrogea, Muntenia şi la munte. Vor fi şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă ar putea ajunge şi la 40-50 l/mp.

În rest: vreme destul de bună, soare şi ploi sporadice pe înserat. Maximele ajung la 32 de grade în nord-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan o să plouă din când în când şi vor fi din nou averse cu descărcări electrice şi condiţii de grindină. Pe râurile mici din zona Dobrogei este cod portocaliu de inundaţii până la ora 10.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vin alte serii de averse, ce pot să aducă izolat 50, de litri de apă pe metru pătrat. Este cod portocaliu de inundaţii pe afluenţii Şiretului şi cod galben pe alte râuri din zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina va continua să plouă, consistent în mai multe reprize. Şi pe râurile de aici este risc mare de inundaţii şi avertizări de cod portocaliu până în această dimineaţă la ora 10.

În schimb în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi vreme frumoasă şi doar izolat e posibil să plouă, îndeosebi în zonele mai înalte. Temperaturile ajung până la 30 de grade Celsius.

În ţinuturile vestice, ploile vor veni cu tunete, fulgere şi vânt nervos în zonele de deal şi de munte dar în rest va fi timp frumos. Mai multe râuri din zona Banatului rămân sub cod galben de inundaţii. Temperaturile vor ajunge până la 31 de grade Celsius.

În centrul României aşteptăm ploi torenţiale cam peste tot şi se vor strânge cantităţi însemnate de apă. Apare şi soarele pe parcursul zilei şi se ating 29 de grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi atmosferă plăcută în zonele de câmpie dar şi ploi zgomotoase la deal şi la munte. Maximele ajung la 31 de grade Celsius. Se menţine codul galben de inundaţii pe bazinul superior şi mijlociu al râurilor Motru, Gilort şi Oltet.

Sudul ţării nu scapă nici astăzi de ploi. Acestea vor veni local cu fenomene electrice şi intensificări ale vântului. Se menţine riscul de inundaţii pe râurile din zona deluroasă a Munteniei.

În Bucureşti, norii se adună din când în când, iar şansele de ploaie cresc în a doua parte a zilei. Maxima va fi de 28-29 de grade.

La munte, instabilitatea persistă, ploile apar frecvent şi pot lăsa în urmă chiar şi 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Pe litoral, ziua de astăzi va fi destul de neplăcută. Se încălzeşte uşor, instabilitatea scade, dar mai apar câteva averse locale.

Maine, se anunţă noi averse, în cantităţi destul de mari în toate zonele montane, în Moldova, Transilvania şi local în Muntenia. Restul ţării are parte de vreme mai bună şi ploi trecătoare pe înserat.

Duminică, aversele apar din când în când, în cea mai mare parte a ţării, iar la munte, în sud, centru şi est vor lăsa din nou cantităţi însemnate de apă.

Şi luni avem vreme instabilă, cu averse mai serioase tot în sudul, centrul şi estul ţării. Apar ceva ploi şi în rest, dar pe zone restrânse şi se face mai cald: maximele ajung la 34 de grade.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Bilanțul încendiilor din Grecia a trecut de 80 de morți. Explicații și vinovați pentru tragedie
Bilanțul încendiilor din Grecia a trecut de 80 de morți. Explicații și vinovați pentru tragedie
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
vremea iarna soare
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători