Vreme instabila in multe regiuni din tara: apar fenomene electrice si grindina. Prognoza meteo pana sambata

Ultimul update: Sambata 20 Mai 2017 07:05
Data publicarii: Miercuri 17 Mai 2017 10:24
Categorie: Vremea

Astazi, vremea se anunta instabila in sud, la deal si la munte, va ploua in mai multe reprize, apar fenomene electrice si chiar grindina, iar cantitatile de apa ar putea depasi 15 litri pe metru patrat.

In rest prindem vreme mai buna iar temperaturile maxime se vor situa intre 17 si 25 de grade, cu cele mai mari valori in vest.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme instabila cu innorari, ploi de scurta durata si fenomene electrice. Apare si soarele pe parcursul zilei si vintul va avea unele rabufniri. Maximele termice vor fi in usoara scadere fata de ieri.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei asteptam vreme buna in ansamblu insa mai pot sa vina si aici cateva ploi si vintul va prezenta intensificari. Dupa prinz se vor inregistra 21-22 de grade Celsius.

In nordul Moldovei si in Bucovina, se anunta o zi placuta cu mult soare si doar in zonele inalte vor veni ploi de scurta durata. Vintul se inteteste din cind in cind iar temperaturile maxime ajung pana la 22 de grade.

Vremea se indreapta in toata tara, luni; ploile se restrang, iar temperaturile ajung la 25 de grade. Prognoza meteo pana joi

Vreme buna gasim si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Perioadele cu soare domina ziua si doar izolat ar putea sa cada 2-3 stropi de ploaie prin zonele deluroase! La amiaza vor fi 23-24 de grade Celsius.

In nordul judetului Cluj si in estul judetului Salaj, este cod galben de ceata densa pina la ora 10. Vizibilitatea este scazuta local sub 200m izolat sub 50m.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare si vant domol insa in Muntii Apuseni vin ploi zgomotoase, izolat, cantitãtile de apã vor depãsi 15 l/mp si vor fi conditii de grindinã! Vintul se va inteti in timpul ploilor. Temperaturile, vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

In centrul Romaniei, cerul va fi temporar noros insa ploile vor veni mai ales in zona de munte si vor fi insotite de fulgere, vint mai intens si poate sa apara grindina! Maximele termice vor ajunge pina la 23 de grade Celsius pe partea vestica a provinciei. In judetul Harghita este cod galben de ceata densa pina la ora 10.

In sud-vestul tarii, se anunta innorari si ploi in aversa! Se pot stringe cantitati mai mari de apa si vintul se va inteti in timpul ploilor. E posibil sa cada grindina si temperaturile ajung la 22-23 de grade Celsius.

In tinuturile sudice norii apar temporar si vor aduce ploi zgomotoase cu fulgere si vint mai intens. Se racoreste fata de ieri si se vor inregistra cel mult 23 de grade Celsius.

In Bucuresti, astazi vom avea soare cu nori, dar si o aversa, doua pe parcursul zilei. Vantul va fi mai nervos dimineata, iar maxima abia atinge 22 de grade; asadar se racoreste un pic fata de ieri.

In zona de munte, sunt anuntate averse, cu tunete, fulgere si caderi de grindina. Va ploua mai ales in Muntii Apuseni si in zona Meridionalilor si se pot aduna cantitati de apa de 15 litri pe metru patrat.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Joi, se anunta vreme frumoasa, desi mai apar conditii de ploaie in zonele de deal si munte, sporadic si prin nord-vestul tarii.

Vineri, prindem alta zi frumoasa, cu averse dupa pranz in zona de munte. Temperaturile urca usor pe timpul noptii.

Sambata se face mai cald, iar conditiile de ploaie cresc progresiv dupa pranz, cand aversele vor uda zonele mai inalte. Maximele ajung la 28 de grade, dar pe litoral va fi ceva mai racoare: in jur de 18...20 de garde.

 

Revine instabilitatea in urmatoarele zile. Apar averse, cu fenomene electrice si vant intens in cea mai mare parte a tarii

Revine instabilitatea in urmatoarele zile. Apar averse, cu fenomene electrice si vant intens in cea mai mare parte a tarii

Nori

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

vremea

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vremea se menține neobișnuit de caldă, cu maxime de 27 de grade. Prognoza meteo

Vreme însorită în aproape toată țara. Zonele în care s-ar putea înregistra averse