Vreme instabilă, cu ploi zgomotoase și posibil grindină, în sudul țării. Prognoza meteo


Ultimul update: Sambata 25 Mai 2019 09:35
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2019 08:19
Categorie: Vremea

Sâmbătă rămânem cu vremea instabilă. Va ploua mai mult în nord, prin centru şi sud-est; în rest vor fi ploi locale, iar maximele se vor situa între 18 grade în depresiuni şi vor ajunge pe la 26 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi cu Bărăgan avem soare în prima parte a zilei, dar mai târziu vin alte ploi zgomotoase, cu intensificări de vânt, poate şi grindină. Se face un pic mai cald decât ieri şi maximele urcă spre 25 de grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei instabilitatea creşte după prânz, când se aştepta averse locale, însoţite de fenomene electrice şi vânt puternic. Maximele se opresc pe la 23...24 de grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi perioade cu ploi şi multă instabilitate, în special în a doua parte a zilei. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă, vor fi şi căderi de grindină, iar vântul se va înteţi din când în când.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, ziua începe cu vreme bună, dar către amiază situaţia se schimbă. Se adună norii şi vor aduce ploi frecvente, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. O să plouă şi în ţinuturile vestice, îndeosebi la apropierea serii. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută, dar vom avea valori scăzute pentru luna Mai.

În Transilvania găsim tot vreme instabilă, ploi frecvente, cantităţi însemnate de apă şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. În schimb, în Oltenia se anunţă o zi destul de plăcută, cu ploi puţine, care apar în special în zonele înalte. Domină atmosfera însorită şi se face mai cald decât ieri.

În ţinuturile sudice mai vin ceva averse din a doua parte a zilei. Până atunci avem atmosfera destul de plăcută, un pic de vânt şi temperaturi în creştere uşoară.

Şi în Bucureşti, sâmbătă se anunţă înnorări şi averse mai ales după prânz dar şi scurte perioade cu soare. Maxima se opreşte pe la 24...25 de grade. E posibil să plouă şi pe timpul nopţii, iar minima va ajunge pe la 12 grade.

În zonele montane instabilitatea creşte după-amiaza şi seara, când se anunţă averse zdravene. Vor fi şi căderi de grindină, iar vântul va prinde putere la altitudini mari.

Şi pe litoral, norii se adună după prânz şi vor aduce câteva reprize cu ploi zgomotoase. Maximele din staţiuni se opresc pe la 21...22 de grade, dar mâine va fi timp frumos şi se va încălzi.

Duminică prindem vreme mai caldă şi soare cam peste tot. Spre sfârşitul după-amiezii încep să apară norii şi, local, o să plouă la deal şi la munte. Nivelul presiunii atmosferice creşte.

Luni vin alte ploi în vest, nord-vest, centru, la deal şi la munte. În rest găsim vreme frumoasă şi ploi sporadice.

Marţi, cam aceeaşi poveste. Va ploua în vest, centru, nord, la deal şi la munte, mai poate apărea grindina şi se adună cantităţi destul de mari de apă. În sud şi est rămânem cu timpul frumos. Maximele ating 30 de grade, iar în Lunca Dunării va fi şi mai cald.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Alerta de vreme severa
Alertă de vreme severă. Cod portocaliu de ploi și vijelii în următoarele ore
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, în aproape toată țara
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo
Cod portocaliu de furtună în 10 judeţe. Zonele afectate
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate
Vremea 17 iunie 2019. Temperaturi care provoacă stres termic major, în mai multe regiuni
strand arad
Ștrandul luat cu asalt de români, pentru a scăpa de temperaturile de 40 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius