Vreme instabilă, cu ploi zgomotoase și posibil grindină, în sudul țării. Prognoza meteo

Ultima actualizare: 25-05-2019 09:35

Sâmbătă rămânem cu vremea instabilă. Va ploua mai mult în nord, prin centru şi sud-est; în rest vor fi ploi locale, iar maximele se vor situa între 18 grade în depresiuni şi vor ajunge pe la 26 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi cu Bărăgan avem soare în prima parte a zilei, dar mai târziu vin alte ploi zgomotoase, cu intensificări de vânt, poate şi grindină. Se face un pic mai cald decât ieri şi maximele urcă spre 25 de grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei instabilitatea creşte după prânz, când se aştepta averse locale, însoţite de fenomene electrice şi vânt puternic. Maximele se opresc pe la 23...24 de grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi perioade cu ploi şi multă instabilitate, în special în a doua parte a zilei. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă, vor fi şi căderi de grindină, iar vântul se va înteţi din când în când.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, ziua începe cu vreme bună, dar către amiază situaţia se schimbă. Se adună norii şi vor aduce ploi frecvente, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. O să plouă şi în ţinuturile vestice, îndeosebi la apropierea serii. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută, dar vom avea valori scăzute pentru luna Mai.

În Transilvania găsim tot vreme instabilă, ploi frecvente, cantităţi însemnate de apă şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. În schimb, în Oltenia se anunţă o zi destul de plăcută, cu ploi puţine, care apar în special în zonele înalte. Domină atmosfera însorită şi se face mai cald decât ieri.

În ţinuturile sudice mai vin ceva averse din a doua parte a zilei. Până atunci avem atmosfera destul de plăcută, un pic de vânt şi temperaturi în creştere uşoară.

Şi în Bucureşti, sâmbătă se anunţă înnorări şi averse mai ales după prânz dar şi scurte perioade cu soare. Maxima se opreşte pe la 24...25 de grade. E posibil să plouă şi pe timpul nopţii, iar minima va ajunge pe la 12 grade.

În zonele montane instabilitatea creşte după-amiaza şi seara, când se anunţă averse zdravene. Vor fi şi căderi de grindină, iar vântul va prinde putere la altitudini mari.

Şi pe litoral, norii se adună după prânz şi vor aduce câteva reprize cu ploi zgomotoase. Maximele din staţiuni se opresc pe la 21...22 de grade, dar mâine va fi timp frumos şi se va încălzi.

Duminică prindem vreme mai caldă şi soare cam peste tot. Spre sfârşitul după-amiezii încep să apară norii şi, local, o să plouă la deal şi la munte. Nivelul presiunii atmosferice creşte.

Luni vin alte ploi în vest, nord-vest, centru, la deal şi la munte. În rest găsim vreme frumoasă şi ploi sporadice.

Marţi, cam aceeaşi poveste. Va ploua în vest, centru, nord, la deal şi la munte, mai poate apărea grindina şi se adună cantităţi destul de mari de apă. În sud şi est rămânem cu timpul frumos. Maximele ating 30 de grade, iar în Lunca Dunării va fi şi mai cald.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO