Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 21 Aprilie 2018 07:46
Categorie: Vremea

Ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă şi puţin mai caldă decât ieri. Vântul se mai linişteşte, presiunea atmosferică începe să scadă, iar maximele pleacă de la 15 grade pe litoral şi ajunge la 25 de grade în nordul Moldovei.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi plăcută, cu soare, câţiva nori şi un pic de vânt. Temperaturile cresc uşor şi ajung pe la 20-21 de grade. Doar la malul mării va fi mai răcoare: se vor înregistra cel mult 18 grade.

Se mai încălzeşte puţin şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vom avea vreme frumoasă, foarte puţini nori şi temperaturi cu 2-3 grade mai ridicate decât ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina cerul se păstrează curat toată ziua şi se face foarte cald. Maximele ajung pe la 24-25 de grade şi nici vântul nu mai pune probleme.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem condiţii meteo foarte bune: cer senin, vânt domol şi temperaturi agreabile. Pe la amiază se ating 21-22 de grade.

Şi vestul ţării are parte de vreme foarte frumoasă. Nu prea zărim norii, vântul va adia plăcută, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, vor urca până la 22-23 de grade.

În centrul României se mai încălzeşte puţin. Ziua va domina atmosfera însorită. Dimineaţă, în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea apar câţiva nori de ploaie în zonele montane. Şi tot la munte, pe creste, vântul devine mai insistent.

În Oltenia avem soare şi atmosferă plăcută toată ziua. Nu sunt semne de ploaie, iar pe seară şi la noapte se înseninează. Maximele, un pic mai ridicate decât ieri, ajung pe la 22-23 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme însorită, foarte puţini nori şi temperaturi ce ating şi depăşesc uşor 20 de grade. Dimineaţa şi noaptea, pe la câmpie e posibil să apară ceaţă.

În Bucureşti astăzi avem timp frumos, cer senin dimineaţa şi câţiva nori de vreme bună mai târziu. Vântul rămâne activ, presiunea atmosferică scade, iar maxima urca spre 23 de grade. Urmează o noapte senină, cu o minimă în jur de 10 grade.

Şi la munte găsim vreme bună. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri. Cerul rămâne senin până la apropierea nopţii. Mai târziu vin câţiva stropi de ploaie în nordul Carpaţilor Orientali, iar vântul se înteţeşte în zonele de creastă.

Maine se anunţă o zi superbă, cu temperaturi de luna iunie, cer curat şi un vânt care va adia plăcută.

Luni: tot vreme frumoasă şi neobişnuit de caldă. Nu prea zărim norii, iar pe la amiază se ating vreo 27 de grade.

Marţi rămânem cu vremea foarte caldă pentru o zi de primăvară. Maxima ajunge la 28 de grade. Atmosfera se menţine plăcută până pe seara, când se-adună norii şi apar aversele.

Şi la munte găsim vreme bună. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri. Cerul rămâne senin până la apropierea nopţii. Mai târziu vin câţiva stropi de ploaie în nordul Carpaţilor Orientali, iar vântul se înteţeşte în zonele de creastă.

Soare şi vreme caldă prindem şi mâine. Doar prin zona Orientalilor sunt ceva condiţii de ploaie după prânz. Vântul va fi destul de intens, iar temperaturile continuă să crească, în special în masivele sudice.

Luni, pe un fond de vreme caldă, creşte instabilitatea şi aversele devin frecvente în a doua parte a zilei. Noaptea va ploua mai ales în masivele vestice şi în nordul Orientalilor.

Marţi o să plouă aproape peste tot. Vor fi averse consistente, cu grindină şi fenomene electrice. Se intensifică şi vântul, iar temperaturile scad cu câteva grade bune.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată
Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Cod portocaliu de furtună în 4 judeţe, duminică după-amiază. Zonele afectate
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Alertă de vreme severă! Cod galben de ploi torenţiale în 22 de județe
Vreme rece şi multă instabilitate în toată ţara. Ce ne aduce începutul de săptămână
Prognoză specială pentru București. ANM anunță ploi și furtuni