Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal


Ultimul update: Vineri 11 Ianuarie 2019 09:49
Data publicarii: Vineri 11 Ianuarie 2019 08:25
Categorie: Vremea

Vineri viscolul continuă până spre prânz, în zona Moldovei. Apoi ninsorile se domolesc, iar în vestul extrem apare soarele.

Se face însă mai frig decât joi: maximele pleacă de la minus 7 grade în Bucovina şi se opresc pe la 2-3 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan norii persistă, dar scăpăm de precipitaţii. În zona Dobrogei se porneşte vântul, se răceşte şi vor fi cel mult 3 grade la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi foarte rece, cu temperaturi negative la amiază. Dimineaţă o să mai ningă viscolit, apoi ninsorile se domolesc, dar peste noapte se răceşte şi mai tare. Minimele se apropie de minus 9 grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina mai vin ceva ninsori, în special în prima parte a zilei, când şi vântul se menţine activ. Frigul va fi greu de îndurat: vom avea maxime în jur de minus 5 grade, iar noaptea ne-aduce un ger napraznic şi până la minus 18 grade în termometre.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme extrem de rece, cu minus 4 grade la orele amiezii. În zona Maramureşului e posibil să apară soarele, în rest va fi înnorat şi o să ningă slab, din când în când.

În ţinuturile vestice zărim soarele printre nori, iar ninsorile se retrag către zona montană şi vor fi destul de slabe. Se răceşte, mai ales pe timpul nopţii, când minimele vor ajunge pe la minus 8 grade.

În Transilvania avem atmosfera închisă, ninsori slabe şi un frig pătrunzător. În zona montană înaltă o să mai fie viscol, iar peste noapte vine gerul şi temperaturile coboară până la minus 18 grade în depresiuni.

Se răceşte şi în zona Olteniei. Cerul rămâne acoperit de nori şi mai vin câţiva fulgi de zăpadă, iar vântul sufla mai tare în prima parte a zilei. Maximele se opresc la pragul îngheţului.

În ţinuturile sudice găsim vreme închisă, cu puţine ninsori şi cel mult 1 grad la amiază. Peste noapte norii se mai risipesc, dar se face mult mai frig decât în noaptea trecută.

În Bucureşti avem o zi mohorâtă, cu fulguieli trecătoare şi un pic de vânt. Maximă, la fel ca ieri, se opreşte pe la 1 grad, iar noaptea vine cu un aer mai rece şi temperaturile coboară spre minus 7 grade.

La munte, ninsorile se domolesc, dar se răceşte mai tare şi peste noapte revine gerul. O să mai ningă slab, îndeosebi în masivele din estul ţării, iar în zona montană înalta vântul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă o să fie foarte frig. Gerul persistă dimineaţa în Bucovina şi Transilvania, iar noaptea apare şi în sudul şi estul ţării. O să ningă slab prin vest, nord şi centru; în rest vor fi doar condiţii de fulguială.

Duminică, temperaturile încep să crească, dar în sud, est şi centru avem tot vreme rece, chiar geroasă în orele dimineţii. În ţinuturile sudice ziua va fi însorită, iar prin vest şi centru mai vin câteva ninsori slabe.

Luni se mai încălzeşte puţin şi temperaturile se apropie de normal. Ninsorile se extind în vest, nord şi centru; dar pot să apară şi ploi sau lapoviţă. În rest găsim vreme schimbătoare, iar vântul se înteţeşte peste tot.

În Bucureşti, norii se risipesc sâmbătă, dar se face foarte frig. Temperaturile rămân negative la amiază, iar în noaptea următoare o să fie ger. Şi duminică avem o zi însorită, dar foarte rece, cu ger în orele dimineţii. Luni, însă se încălzeşte uşor, maximă ajunge pe la 2 grade, dar se adună norii şi vântul devine mai insistent.

La munte ninsorile se domolesc, dar se răceşte mai tare, iar peste noapte revine gerul. În zona montană înaltă vântul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Vreme extrem de rece avem şi sâmbătă, cu ger dimineaţa şi din nou după lăsarea nopţii. O să mai ningă slab în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor; în rest vor fi fulguieli trecătoare

Şi duminică o să fie foarte frig, deşi pe la amiază temperaturile cresc uşor. Ninsorile se înteţesc în masivele din vestul şi nordul ţării, iar pe seară şi noaptea vântul se transformă în viscol.

Luni se mai încălzeşte puţin şi ajungem la normal cu temperaturile. Ninsorile cuprind toată zona montană, dar vor fi destul de slabe; iar vântul avea intensificări, cu viteze mai mari pe creşte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”
Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”
Zeci de mii de infecţii respiratorii în toată ţara. 5 oameni au murit de gripă
Zeci de mii de infecţii respiratorii în toată ţara. 5 oameni au murit de gripă
VIDEO PROTVPLUS.RO
soare
Vreme schimbătoare miercuri. Regiunea unde se vor înregistra 28 de grade
Cod galben de ceață. Ce judeţe vor fi afectate toată ziua de marţi
Vremea se menține caldă și marți. Regiunile unde apar ceaţa şi burniţa
Alertă de vreme severă! ANM anunță cod galben în 15 județe în următoarele ore
Temperaturi neobișnuite pentru octombrie. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vreme caldă în toată țară. Zonele în care temperaturile ajung și la 27 de grade
Vreme
Vreme neobișuit de frumoasă pentru această perioadă. La cât vor ajunge maximele
Prognoza meteo. Vremea se încălzește, iar maximele ajung la 23 de grade
Ploi și temperaturi maxime de 26 de grade. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vremea începe să se încălzească. Zonele în care temperaturile vor trece de 20 de grade
Temperaturile vor crește considerabil în următoarele zile. Maximele vor atinge 26 de grade
Zona unde se vor înregistra -8 grade marți noaptea. Prognoza pentru următoarele zile