Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal

×
Codul embed a fost copiat

Vineri viscolul continuă până spre prânz, în zona Moldovei. Apoi ninsorile se domolesc, iar în vestul extrem apare soarele.

Se face însă mai frig decât joi: maximele pleacă de la minus 7 grade în Bucovina şi se opresc pe la 2-3 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan norii persistă, dar scăpăm de precipitaţii. În zona Dobrogei se porneşte vântul, se răceşte şi vor fi cel mult 3 grade la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi foarte rece, cu temperaturi negative la amiază. Dimineaţă o să mai ningă viscolit, apoi ninsorile se domolesc, dar peste noapte se răceşte şi mai tare. Minimele se apropie de minus 9 grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina mai vin ceva ninsori, în special în prima parte a zilei, când şi vântul se menţine activ. Frigul va fi greu de îndurat: vom avea maxime în jur de minus 5 grade, iar noaptea ne-aduce un ger napraznic şi până la minus 18 grade în termometre.

Citește și
Spital
Zeci de mii de infecţii respiratorii în toată ţara. 5 oameni au murit de gripă
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme extrem de rece, cu minus 4 grade la orele amiezii. În zona Maramureşului e posibil să apară soarele, în rest va fi înnorat şi o să ningă slab, din când în când.

În ţinuturile vestice zărim soarele printre nori, iar ninsorile se retrag către zona montană şi vor fi destul de slabe. Se răceşte, mai ales pe timpul nopţii, când minimele vor ajunge pe la minus 8 grade.

În Transilvania avem atmosfera închisă, ninsori slabe şi un frig pătrunzător. În zona montană înaltă o să mai fie viscol, iar peste noapte vine gerul şi temperaturile coboară până la minus 18 grade în depresiuni.

Se răceşte şi în zona Olteniei. Cerul rămâne acoperit de nori şi mai vin câţiva fulgi de zăpadă, iar vântul sufla mai tare în prima parte a zilei. Maximele se opresc la pragul îngheţului.

În ţinuturile sudice găsim vreme închisă, cu puţine ninsori şi cel mult 1 grad la amiază. Peste noapte norii se mai risipesc, dar se face mult mai frig decât în noaptea trecută.

În Bucureşti avem o zi mohorâtă, cu fulguieli trecătoare şi un pic de vânt. Maximă, la fel ca ieri, se opreşte pe la 1 grad, iar noaptea vine cu un aer mai rece şi temperaturile coboară spre minus 7 grade.

La munte, ninsorile se domolesc, dar se răceşte mai tare şi peste noapte revine gerul. O să mai ningă slab, îndeosebi în masivele din estul ţării, iar în zona montană înalta vântul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă o să fie foarte frig. Gerul persistă dimineaţa în Bucovina şi Transilvania, iar noaptea apare şi în sudul şi estul ţării. O să ningă slab prin vest, nord şi centru; în rest vor fi doar condiţii de fulguială.

Duminică, temperaturile încep să crească, dar în sud, est şi centru avem tot vreme rece, chiar geroasă în orele dimineţii. În ţinuturile sudice ziua va fi însorită, iar prin vest şi centru mai vin câteva ninsori slabe.

Luni se mai încălzeşte puţin şi temperaturile se apropie de normal. Ninsorile se extind în vest, nord şi centru; dar pot să apară şi ploi sau lapoviţă. În rest găsim vreme schimbătoare, iar vântul se înteţeşte peste tot.

În Bucureşti, norii se risipesc sâmbătă, dar se face foarte frig. Temperaturile rămân negative la amiază, iar în noaptea următoare o să fie ger. Şi duminică avem o zi însorită, dar foarte rece, cu ger în orele dimineţii. Luni, însă se încălzeşte uşor, maximă ajunge pe la 2 grade, dar se adună norii şi vântul devine mai insistent.

La munte ninsorile se domolesc, dar se răceşte mai tare, iar peste noapte revine gerul. În zona montană înaltă vântul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Vreme extrem de rece avem şi sâmbătă, cu ger dimineaţa şi din nou după lăsarea nopţii. O să mai ningă slab în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor; în rest vor fi fulguieli trecătoare

Şi duminică o să fie foarte frig, deşi pe la amiază temperaturile cresc uşor. Ninsorile se înteţesc în masivele din vestul şi nordul ţării, iar pe seară şi noaptea vântul se transformă în viscol.

Luni se mai încălzeşte puţin şi ajungem la normal cu temperaturile. Ninsorile cuprind toată zona montană, dar vor fi destul de slabe; iar vântul avea intensificări, cu viteze mai mari pe creşte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”
Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”

Iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi şi pune stăpânire pe aproape toată ţara. Capitala a fost acoperită de un strat gros de zăpadă, în timp ce şapte judeţe din estul României se află sub cod galben de vreme rea.

Zeci de mii de infecţii respiratorii în toată ţara. 5 oameni au murit de gripă
Zeci de mii de infecţii respiratorii în toată ţara. 5 oameni au murit de gripă

Ajutată de vremea rea, gripa este de neoprit. 5 oameni au murit din cauza ei şi sunt focare în Bucureşti, Braşov şi Constanţa. În paralel creşte semnificativ şi numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii acute.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.