Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal

Ultimul update: Vineri 11 Ianuarie 2019 09:49
Data publicarii: Vineri 11 Ianuarie 2019 08:25
Categorie: Vremea

Vineri viscolul continuă până spre prânz, în zona Moldovei. Apoi ninsorile se domolesc, iar în vestul extrem apare soarele.

Se face însă mai frig decât joi: maximele pleacă de la minus 7 grade în Bucovina şi se opresc pe la 2-3 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan norii persistă, dar scăpăm de precipitaţii. În zona Dobrogei se porneşte vântul, se răceşte şi vor fi cel mult 3 grade la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi foarte rece, cu temperaturi negative la amiază. Dimineaţă o să mai ningă viscolit, apoi ninsorile se domolesc, dar peste noapte se răceşte şi mai tare. Minimele se apropie de minus 9 grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina mai vin ceva ninsori, în special în prima parte a zilei, când şi vântul se menţine activ. Frigul va fi greu de îndurat: vom avea maxime în jur de minus 5 grade, iar noaptea ne-aduce un ger napraznic şi până la minus 18 grade în termometre.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme extrem de rece, cu minus 4 grade la orele amiezii. În zona Maramureşului e posibil să apară soarele, în rest va fi înnorat şi o să ningă slab, din când în când.

În ţinuturile vestice zărim soarele printre nori, iar ninsorile se retrag către zona montană şi vor fi destul de slabe. Se răceşte, mai ales pe timpul nopţii, când minimele vor ajunge pe la minus 8 grade.

În Transilvania avem atmosfera închisă, ninsori slabe şi un frig pătrunzător. În zona montană înaltă o să mai fie viscol, iar peste noapte vine gerul şi temperaturile coboară până la minus 18 grade în depresiuni.

Se răceşte şi în zona Olteniei. Cerul rămâne acoperit de nori şi mai vin câţiva fulgi de zăpadă, iar vântul sufla mai tare în prima parte a zilei. Maximele se opresc la pragul îngheţului.

În ţinuturile sudice găsim vreme închisă, cu puţine ninsori şi cel mult 1 grad la amiază. Peste noapte norii se mai risipesc, dar se face mult mai frig decât în noaptea trecută.

În Bucureşti avem o zi mohorâtă, cu fulguieli trecătoare şi un pic de vânt. Maximă, la fel ca ieri, se opreşte pe la 1 grad, iar noaptea vine cu un aer mai rece şi temperaturile coboară spre minus 7 grade.

La munte, ninsorile se domolesc, dar se răceşte mai tare şi peste noapte revine gerul. O să mai ningă slab, îndeosebi în masivele din estul ţării, iar în zona montană înalta vântul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă o să fie foarte frig. Gerul persistă dimineaţa în Bucovina şi Transilvania, iar noaptea apare şi în sudul şi estul ţării. O să ningă slab prin vest, nord şi centru; în rest vor fi doar condiţii de fulguială.

Duminică, temperaturile încep să crească, dar în sud, est şi centru avem tot vreme rece, chiar geroasă în orele dimineţii. În ţinuturile sudice ziua va fi însorită, iar prin vest şi centru mai vin câteva ninsori slabe.

Luni se mai încălzeşte puţin şi temperaturile se apropie de normal. Ninsorile se extind în vest, nord şi centru; dar pot să apară şi ploi sau lapoviţă. În rest găsim vreme schimbătoare, iar vântul se înteţeşte peste tot.

În Bucureşti, norii se risipesc sâmbătă, dar se face foarte frig. Temperaturile rămân negative la amiază, iar în noaptea următoare o să fie ger. Şi duminică avem o zi însorită, dar foarte rece, cu ger în orele dimineţii. Luni, însă se încălzeşte uşor, maximă ajunge pe la 2 grade, dar se adună norii şi vântul devine mai insistent.

La munte ninsorile se domolesc, dar se răceşte mai tare, iar peste noapte revine gerul. În zona montană înaltă vântul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Vreme extrem de rece avem şi sâmbătă, cu ger dimineaţa şi din nou după lăsarea nopţii. O să mai ningă slab în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor; în rest vor fi fulguieli trecătoare

Şi duminică o să fie foarte frig, deşi pe la amiază temperaturile cresc uşor. Ninsorile se înteţesc în masivele din vestul şi nordul ţării, iar pe seară şi noaptea vântul se transformă în viscol.

Luni se mai încălzeşte puţin şi ajungem la normal cu temperaturile. Ninsorile cuprind toată zona montană, dar vor fi destul de slabe; iar vântul avea intensificări, cu viteze mai mari pe creşte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”
Strat gros de zăpadă în Capitală. Șoferii s-au plâns în trafic: ”Pentru ce plătim taxe”
VIDEO PROTVPLUS.RO
ninsoare pe strada in Pitesti
Ninsori, lapoviță și polei în mare parte din țară. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme severă începând de marți dimineața. Ninsorile vor cuprinde treptat toată țara
Un val de ger se abate peste România. Se întorc și ninsorile în majoritatea regiunilor
Strat de zăpadă de peste 2 metri. Imagini uluitoare FILMATE pe Transalpina
Cod galben de viscol și ceață densă emis de ANM duminică. Zonele afectate
Cod Galben de burniță și polei în șase județe. Zonele vizate
capitala, ninsoare, balti, apa,
Ploi și ninsori în aproape toate regiunile. Prognoza până miercuri
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM
VREMEA 16 ianuarie 2019. Zona în care temperatura va ajunge la 11 grade