Vreme extrem de rece în România. Temperaturile anunțate de meteorologi

Ultima actualizare: 18-01-2020 10:20

Sâmbătă avem tot vreme rece şi umedă în zonele de câmpie şi timp frumos la deal şi la munte. 

Maximele pleacă de la minus 3 în depresiuni şi ajung la 9-10 grade în nordul Transilvaniei.

Cum va fi vremea în fiecare regiune a ţării

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se aşteaptă încă o zi mohorâtă, cu puţină ceaţă în primele ore şi cer acoperit mai târziu. Temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 4...5 grade.

Aceeaşi situaţie vă fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: vreme închisă; negura şi umezeala ridicată la începutul zilei şi cel mult 3...4 grade la amiază. Dacă ceata persista va fi mai frig.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, ceata poate să dureze pe câmpie şi în acest caz temperaturile se menţin scăzute. Apare trecător şi soarele, în special în zonele mai înalte şi maximele pot ajunge pe la 4...5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va domina vreme frumoasă şi va fi neobişnuit de cald pentru o zi de Ianuarie. E drept că avem şi ceata persistenta în unele zone, pe unde temperaturile rămân sub zero grade. Vor fi de MINUS 3 grade la Cluj- Napoca, dar în Bistriţa se pot atinge 10 grade.

Vestul ţării nu scapă nici astăzi de ceaţă. Domina atmosfera închisă şi rece; se poate depune chiciură şi sunt şi condiţii de polei. Vântul prinde putere în sudul Banatului, iar maximele ajung cu greu pe la zero grade.

În Transilvania este foarte frig, chiar ger dimineaţa în depresiuni, pe unde găsim şi ceata densă şi chiciură. În zonele înalte va fi însă mult mai bine: vom avea soare şi temperaturi neobişnuit de mari pentru acesta perioadă.

În Oltenia avem şi astăzi vreme destul de neplăcută, cer acoperit şi negura dimineaţa pe la câmpie.Mai apare şi ceva burniţă şi se menţine riscul de polei. În zona deluroasă vedem şi soarele, iar temperaturile urcă mai mult.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: mulţi nori, frig şi ceaţă în ţinuturile joase şi vreme mai bună în dealurile Munteniei.

În Bucureşti nu prea mai este ceata, dar atmosfera se menţine închisă şi e posibil să burniţeze trecător. Maximă se opreşte pe la 2...3 grade; presiunea atmosferică scade uşor, iar minimă ajunge la minus 1 grad.

La munte ne-aşteaptă încă o zi însorită, cu temperaturi foarte ridicate pentru luna Ianuarie. Pe vai şi în depresiuni, dimineaţa, s-ar putea să avem chiciură şi gheaţă.

Prognoza pentru următoarele 3 zile


Duminică, avem o zi neplăcută în zonele joase. Pe aici atmosfera se menţine închisă, cu ceata şi chiciură. Sunt şi condiţii de polei, burniţa sau fulguieli trecătoare. În zonele de deal şi munte continau vremea frumoasă. Vântul se înteţeşte pe litoral, presiunea atmosferică va creşte din nou, iar nivelul temperaturilor scade. Vom avea de la minus 3, la 5 grade, iar cel mai frig va fi în zonele cu ceaţa din centrul ţării.

Luni se face și mai frig, norii persistă în ținuturile joase, iar ceața apare local dimineata si noaptea. Se inteteste și vântul, mai ales in Moldova, Bărăgan și Dobrogea.

Marți, temperaturile urcă la deal, la munte, în sudul și estul tarii. În jumătatea estică se arată soarele, dar in vest și prin centru găsim atmosferă mohorată, ceață și chiciură.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO