Vreme deosebit de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile cresc

×
Codul embed a fost copiat

Vineri se face şi mai frig. Vom avea maxime de la minus 9, la cel mult 1 grad; condiţii de fulguială prin sudul şi estul ţării şi un vânt intens în regiunile sud-estice, dar şi în sudul Banatului.

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă o zi mohorâtă, cu fulguieli trecătoare şi temperaturi extrem de scăzute. În plus, vântul sufla cu putere; la malul mării ajunge la 60-70 KM/h, aşa că senzaţia de frig va fi mult accentuată.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei zărim un pic soarele, dar mai apar ceva înnorări, poate şi 2-3 fulgi de zăpadă. Şi pe aici vântul o să agite atmosferă, aşa că frigul va fi şi mai greu de suportat.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme exagerat de rece, cu ger dimineaţa şi din nou după lăsarea nopţii. E posibil să fulguiască trecător, dar vor fi şi multe perioade cu soare. Se vor înregistra cele mai scăzute valori din ţară şi vorbim despre maxime de minus 8, minus 9 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul este mai mult senin, iar după prânz atmosfera se dezmorţeşte un pic şi temperaturile ajung pe la 1 grad, cu plus. La noapte, însă revine gerul, iar în zona Transilvaniei se ating minus 13 grade.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Vreme rece găsim şi în ţinuturile vestice. La amiază, temperaturile rămân sub pragul îngheţului; domină atmosfera însorită, dar în sudul Banatului vântul va deveni tot mai insistent.

Şi în centrul României avem destul de mult soare, dar şi temperaturi extrem de scăzute. Este ger acum dimineaţa, iar la noapte o să fie şi mai rău: în depresiuni se vor înregistra chiar şi minus 20 de grade.

În zona Olteniei, norii se mai împrăştie, însă avem de îndurat un frig teribil. Vor fi în jur de minus 4 grade pe la prânz, iar după lăsarea nopţii, gerul va cuprinde toată provincia.

În sudul ţării vremea continua să se răcească, iar la noapte se lasa gerul şi aici. Până atunci avem soare cu nori; un vântul destul de insistent şi cel mult zero grade în zona Ploieşti.

Şi în Bucureşti găsim vreme extrem de rece, un pic de soare, vânt activ şi minus 3 grade la orele amiezii. Peste noapte se instalează gerul, iar spre dimineaţă apar condiţii de ceaţă şi chiciură. Minima ajunge la minus 10 grade.

La munte norii se risipesc, dar se răceşte şi mai tare. Precipitaţiile lipsesc din prognoza, vântul are intensificări doar în zonele de creastă, iar în unele masive, gerul persistă chiar şi pe timpul zilei.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Sâmbătă o să fie exagerat de frig, iar dimineaţa ne-aduce ger năprasnic în multe zone din ţară. Se înseninează şi doar în extremitatea sudică şi prin nord-est, mai apar ceva înnorări, poate şi câţiva fulgi de zăpadă.

Duminică, atmosfera se dezmorţeşte un pic, iar în vest, centru, la deal şi la munte, temperaturile se apropie de normalul perioadei. În sud şi est avem vreme foarte rece şi ceaţă la începutul zilei.

Luni se mai încălzeşte puţin; însă în vest, nord şi centru se-aduna norii, iar pe seară vin şi ploile. În schimb, în sudul şi estul ţării se anunţă o zi mai plăcută, asta dacă se risipeşte ceata matinală.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ger de -20 de grade în România, vineri noapte. Măsurile luate de autoritățile din marile orașe
Ger de -20 de grade în România, vineri noapte. Măsurile luate de autoritățile din marile orașe

După zile cu ninsori şi viscol, gerul devine stăpân peste România. Peste tot în ţară, o să fie extrem de frig.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.