Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Zonele în care se vor înregistra și 16 grade

Ultima actualizare: 04-02-2021 09:45

Vremea, 4 februarie. Joi avem vreme deosebit de caldă, însă vântul se întețește în majoritatea regiunilor și va sufla cu viteze cuprinse între 50 și 120 de km/h.

 

În zona intracarpatică o să plouă. La altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță, iar în rest, va domina atmosfera însorită.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan, soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. Se face foarte cald pentru data din calendar, iar temperaturile ajung până la 15...16 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță o zi plăcută și foarte caldă, cu mult soare și puțini nori. Acum, dimineața, s-a lăsat ceața, iar la amiază maximele vor atinge 16 grade.

Și în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina
sunt condiții de ceață în primele ore ale zilei și o să plouă. Soarele se arată doar trecător și se face mai cald ca miercuri. La munte se întețește vântul, care va spulbera zăpada de pe creste cu viteze de peste 120 de km/h.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș
prindem vreme schimbătoare. Va ploua, vor fi și scurte momente însorite, iar vântul va sufla cu până la 80 de km/h. Temperaturile se opresc la 11...12 grade.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. Și pe aici o să plouă. Vântul va fi destul de intens, iar soarele se arată doar trecător. Maximele se încadrează intre 10 și 14 grade Celsius.

Și în Transilvania va ploua, însă, pe parcursul zilei, se arată și soarele. Vântul atinge și pe aici viteze de 80 de km/h, iar în zona montană înaltă se anunță ninsori și lapoviță.

În Oltenia prindem vreme mai bună, însă în primele ore se formează ceață în zonele joase. După ce se ridică ceața, iese soarele și se face foarte cald pentru această perioadă.

Și în ținuturile sudice găsim ceață dimineața. Mai apoi, va domina atmosfera însorită, iar maximele ating 17 grade Celsius în Lunca Dunării.

București


În București, după ce se risipește ceața matinală, avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar vremea devine deosebit de caldă. După-amiază se pornește vântul, care va sufla cu viteze de până la 45 de km/h, iar maxima va ajunge la 14 grade Celsius. În noaptea de joi spre vineri vântul se liniștește, iar temperatura coboară până la 4 grade.

La munte


La munte prindem vreme închisă și o să plouă, iar la altitudini mari vor fi ninsori sau lapoviță. Vântul se întețește și va sufla cu până la 90 de km/h, însă în zona înaltă a Carpatilor Orientali va spulbera zăpada cu rafale de peste 120 de km/h, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București


Vineri se răcește puțin, dar tot va fi neobișnuit de cald pentru această perioadă. Soarele se arată trecător, iar temperatura urca până la 11 grade.

Sâmbătă se menține vremea caldă. După ce se risipește ceața matinală vor fi și scurte momente însorite, iar, la amiază, vor fi 10 grade Celsius.

Duminică se anunță o zi mohorâtă. Va fi ceață asociata cu burniță și s-ar putea să apară și câteva ploi slabe. Atmosfera se mai răcește și nu vom avea mai mult de 6 grade în termometre.

La munte


Vineri o să plouă în Munții Apuseni, iar în Carpatii Orientali o să cadă lapovița și se va forma polei. În rest, vor fi scurte momente însorite, iar vântul va avea unele intensificări pe creste.

Sâmbătă, în masivele estice se anunță ninsori și lapoviță. În restul zonei montane, soarele se arată trecător și doar izolat apar ploi slabe sau burniță.

Duminică vor fi înnorări, iar în noaptea de duminică spre luni o să plouă. Vântul suflă mai tare în zona înaltă, iar temperaturile mai cresc puțin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO