Vreme deosebit de caldă, cu câteva averse de ploaie, joi. Prognoza meteo până duminică

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 03 Mai 2018 07:38
Categorie: Vremea

Joi avem un pic de ceaţă în sud-est, apoi cer senin în majoritatea zonelor. Spre seară apar câţiva nori de averse prin vestul Olteniei şi sudul Banatului.

Maximele pleacă de la 20 de grade pe litoral şi pot atinge 32 de grade prin nord, centru şi est.

În Dobrogea şi Bărăganul vom avea vreme frumoasă, cer curat şi un vânt activ, în special la malul mării. Temperaturile mai cresc cu un grad, două faţă de ieri, chiar şi în zona litoralului.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi nefiresc de cald pentru început de mai. Temperaturile urcă spre 30 de grade; dimineaţa sunt ceva condiţii de ceaţă pe la câmpie. În rest, soare şi atmosfera de vară.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem în continuare timp frumos şi temperaturi că în miezul verii. Nu prea zărim norii, nici vântul nu pune probleme, iar maximele ajung pe la 30-31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, tot vreme exagerat de caldă pentru acest moment al anului; în jur de 30 de grade pe la amiază; soare şi câţiva nori inofensivi.

Şi în ţinuturile vestice găsim atmosfera însorită şi caldă. În sudul Banatului se menţine codul galben de vânt, iar mai spre seară, tot aici apar ceva înnorări şi s-ar putea să vină o ploaie rapidă, de vară.

În Transilvania, dimineaţa este răcoare, mai ales în depresiuni, dar soarele încălzeşte rapid atmosfera şi temperaturile depăşesc 25 de grade şi ajung la 30-31 de grade în vestul provinciei. Cerul va fi mai mult senin, însă la munte, spre seară, s-ar putea să apară o ploaie zgomotoasă.

În Oltenia continuă vremea de vară. După-amiază se adună ceva nori şi sunt condiţii pentru o aversa, două. În ansamblu avem vreme frumoasă şi maxime comparabile cu cele de ieri, de 28-29 de grade.

În sudul ţării nu sunt semne de ploaie, aşa că ne aşteaptă altă zi însorită, cu un pic de vânt şi temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. Maximele urcă spre 30 de grade.

Cald va fi şi în zona Bucureştiului, deşi acum sunt doar 14 grade şi au apărut ceva nori. La amiază aşteptam vreme bună, soare, vânt insistent şi 28-30 de grade mai târziu. Atmosfera se menţine plăcută şi după lăsarea nopţii, iar minima, în uşoară creştere, ajunge pe la 13-14 grade.

La munte găsim soare şi vreme bună. Prin staţiuni, atmosferă va fi caldă şi plăcută, dar după prânz se adună câţiva nori de ploaie. Aversele vor fi sporadice.

La mare, vremea se anunţă frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Astăzi va fi cer senin, după ce se risipeşte ceaţa, briza se înteţeşte spre amiază şi maximele din aer ating 22-23 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

În Bucureşti, va fi foarte cald în continuare. Astăzi se anunţă puţini nori, vânt insistent şi temperaturi de până la 30 de grade după prânz. Mâine se face şi mai cald, o să avem probabil 31 de grade după-amiază şi vânt destul de domol. Presiunea atmosferică va creşte uşor. Timp la fel de plăcut va fi şi sâmbătă: temperaturi mai potrivite pentru luna iulie, decât pentru Florar, mult soare şi nicio şansă de ploaie. Duminică percepem unele schimbări. Vântul prinde putere, norii se adună progresiv şi după-amiază sosesc şi aversele.

La munte găsim soare şi vreme bună. Prin staţiuni, atmosferă va fi caldă şi plăcută, dar după prânz se adună câţiva nori de ploaie. Aversele vor fi sporadice. Neobişnuit de cald va fi şi mâine. Dimineaţa prindem soare şi vreme bună, după prânz apar aversele, cu grindină şi cantităţi mari de apă. Vreme caldă aşteptăm şi sâmbăta, însă atmosfera pierde din stabilitate şi din a doua parte a zilei vor fi averse frecvente, torenţiale, cu tunete, fulgere, răbufniri de vânt şi grindină. Duminică va fi mai răcoare, destul de înnorat, iar după prânz şi pe seara va ploua în averse, la fel de violent şi zgomotos ca în orice zi de vară.

La mare, deşi suntem în afara sezonului, vremea se anunţă frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit. Astăzi va fi cer senin după ce se risipeşte ceaţă, briza se înteţeşte spre amiază şi maximele din aer ating 22.-23 de grade. Maine va fi şi mai cald, se anunţă soare şi vreme de plajă, cu 25 de grade în aer şi 17-18 grade în apa mării. Sâmbătă atmosferă va fi la fel de plăcută ca într-o zi de iulie, cu 26...27 de grade pe plajă şi vânt nervos după prânz. Neobişnuit de cald va fi şi duminică. Vom avea vreme de plajă până târziu după prânz, când cresc rapid şansele de ploaie. Temperaturile rămân ridicate, dar nu vă aşteptaţi la o încălzire a apei mării.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de 32 grade Celsius, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
Vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de 32 grade Celsius, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
VIDEO PROTVPLUS.RO
ninsoare
Cod galben de viscol şi ninsori în 7 județe. Informare de ninsori și ploi pentru restul țării
Ninsori, lapoviță și polei în mare parte din țară. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme severă începând de marți dimineața. Ninsorile vor cuprinde treptat toată țara
Un val de ger se abate peste România. Se întorc și ninsorile în majoritatea regiunilor
Strat de zăpadă de peste 2 metri. Imagini uluitoare FILMATE pe Transalpina
Cod galben de viscol și ceață densă emis de ANM duminică. Zonele afectate
polei
Cod Galben de burniță și polei în șase județe. Zonele vizate
Ploi și ninsori în aproape toate regiunile. Prognoza până miercuri
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM