Vreme caldă în toată țara, cu temperaturi de până la 34 de grade. Prognoza până sâmbătă

12-06-2019 07:34

Miercuri, temperaturile cresc şi vremea călduroasă cuprinde aproape toată ţara, iar în zonele de câmpie aerul devine greu de respirat.

Spre seară, în zonele de deal şi munte, sporadic şi prin nordul şi centrul ţării vin alte ploi torenţiale, cu vânt puternic şi grindină. Se mai pot acumula 30-35 de litri de apă pe metru pătrat. În rest va domina atmosfera însorită şi vom avea maxime de la 27, la 34 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă soare şi vreme călduroasă. Se încălzeşte şi temperaturile vor ajunge până la 33 de grade Celsius. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, urmează o zi cu mult soare şi doar în zonele de munte mai apar norii de ploaie. Temperaturile se menţin ridicate pentru luna iunie.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme caldă. Prin Bucovina, se mai adună norii şi e posibil să vină şi o ploaie de scurtă durată, iar temperaturile urcă spre 33 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi schimbătoare. Spre seară, mai vin ploi zgomotoase şi se pot strânge izolat 35 l/mp. La amiază, termometrele vor indica valori de până la 31 de grade.

În ţinuturile vestice, ploile apar în zonele mai înalte şi pe spaţii restrânse în Crișana. În rest, avem soare şi temperaturi ridicate pentru luna iunie, iar disconfortul termic va creşte în zonele de câmpie.

În ţinuturile centrale, se anunţă înnorări şi averse îndeosebi în zonele de munte, dar în rest vom avea vreme bună şi maxime de până la 31 de grade Celsius în vestul provinciei.

În Oltenia se încălzeşte semnficativ şi după prânz vom avea 32 de grade în termometre. Atmosferă va fi schimbătoare, însă doar pe la munte aşteptam ploi mai consistente şi fenomene agresive.

În sudul ţării, găsim soare şi vreme frumoasă. Doar pe la munte mai pot să vină câteva reprize de ploaie, iar temperaturile cresc cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

În Capitală, miercuri se încălzeşte, la amiază se ating 33 de grade la umbră şi creşte disconfortul termic. Mai târziu apoi apar ceva nori, dar e puţin probabil să plouă.

La munte va fi soare dimineaţa, apoi vin alte reprize cu ploi torenţiale, însoţite de tunete, fulgere şi căderi de grindină. În masivele din vestul şi sudul ţării se face mai cald decât ieri.

Şi pe litoral se face foarte cald. Astăzi se anunţă o zi însorită, cu briza activă şi disconfort termic ridicat.

Prognoza meteo pentru 3 zile

 

Foarte cald va fi şi joi: temperaturile vor atinge pragul caniculei şi disconfortul termic va afecta mai ales vestul, sudul şi sud-estul ţării. În a doua parte a zilei apar ploi locale, destul de zgomotoase în zonele înalte, poate şi prin ţinuturile estice.

Şi vineri avem de suportat căldură înăbuşitoare. Ziua va fi însorită, dar la apropierea serii mai vin câteva reprize de ploaie la deal, la munte şi pe zone restrânse din sud şi sud-est.

Sâmbătă se anunţă tot vreme foarte caldă, mult soare şi disconfort termic accentuat. După-amiază mai apar ceva nori de ploaie, în special în regiunile deluroase şi prin Carpaţi, iar vântul are intensificări în sud-estul ţării.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO