Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Ultimul update: Joi 12 Iulie 2018 09:24
Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018 07:37
Categorie: Vremea

Astăzi avem ceva ploi în vest, centru şi nord, vreme frumoasă şi foarte caldă în sud şi în est. Maximele pleacă de la 24-25 de grade în Maramureş şi în Dealurile Crisanei şi ajung la 32-33 de grade în Lunca Dunării şi prin Câmpia Romană.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, temperaturile continuă să crească şi ating 30 de grade chiar şi pe litoral, unde apare disconfortul termic. Spre seară e posibil să plouă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să avem vreme bună, soare cu nori, poate şi ceva condiţii de ploaie în orele serii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare, înnorări şi reprize cu ploi zgomotoase, în special în zonele mai înalte. Temperaturile cresc cu vreo 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi mai răcoare decât ieri, când s-au atins şi 30 de grade. Astăzi maximele se opresc pe la 26 de grade, o să plouă din când în când, vor fi fenomene electrice, intensificări ale vântului, poate şi grindină.

Fiul lui Bashar al-Assad, încântat de Cluj şi dornic să se întoarcă în curând în România

Şi în ţinuturile vestice o să avem vreme cam instabilă şi mai multe serii de averse. Apare trecător şi soarele, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Şi în Transilvania mai vin ceva ploi, iar în zonele de munte se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Acum dimineaţa, în depresiuni sunt condiţii de ceaţă. Amiază ne-aduce temperaturi puţin mai ridicate decât ieri.

În Oltenia temperaturile continuă să crească şi vom avea o amiază călduroasă, cu până la 33 de grade, la umbră. Ploile apar îndeosebi în regiunile deluroase, vor fi descărcări electrice şi răbufniri ale vântului.

Vremea călduroasă cuprinde şi zonele sudice. Ziua va fi însorită, maximele vor depăşi 30 de grade, iar la apropierea serii s-ar putea să vin o ploaie de scurtă durată.

În Bucureşti se încălzeşte simţitor. După prânz o să avem 32-33 de grade, la umbră, câţiva nori, iar pe seară este posibil să plouă. Presiunea atmosferică rămâne la valori scăzute.

La munte o să plouă în mai multe reprize. Vor fi averse pe suprafeţe mari, cu toate fenomenele asociate instabilităţii şi se mai pot aduna 15-20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri.

Pe litoral, astăzi se păstrează vremea frumoasă, va fi foarte cald şi apare disconfortul termic. Vântul nu va exagera, apa rămâne caldă, însă după prânz ar fi ceva condiţii de ploaie.

Astăzi avem ceva ploi în vest, centru şi nord, vreme frumoasă şi foarte caldă în sud şi în est.

Maine se încălzeşte peste tot, la câmpie va fi vreme călduroasă, cu peste 30 de grade la umbră, iar atmosfera devine uşor schimbătoare. Asta înseamnă că pot veni ceva ploi pe la munte, în sud şi est. Sunt averse scurte, slabe, dar zgomotoase.

Sâmbătă pătrunde un aer mai rece din nord, până în centru şi peste tot pe la munte. Odată cu răcorirea, vin noi serii de ploi: averse torenţiale, vânt, grindină, în special după prânz şi mai mult la munte. În vest, prin sud şi est va fi vreme plăcută.

Vreme schimbătoare se anunţă şi duminică, aversele apar frecvent în Carpaţi, local în centru şi nord, sporadic în sud-est. Nu vorbim de cantităţi de apă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Cum au ajuns anotimpurile să se inverseze în România.

Cum au ajuns anotimpurile să se inverseze în România. "Energia Soarelui e oprită"

VIDEO PROTVPLUS.RO

nori galati

Vremea 20 iulie 2018. Revin ploile în toată ţara. Pe Litoral ar putea cădea grindină

Cod galben de furtună în Bucureşti şi mai multe judeţe, joi seară

Vremea 19 iulie 2018. Atmosferă schimbătoare, cu ploi torențiale

Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse