Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Ultimul update: Joi 12 Iulie 2018 09:24
Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018 07:37
Categorie: Vremea

Astăzi avem ceva ploi în vest, centru şi nord, vreme frumoasă şi foarte caldă în sud şi în est. Maximele pleacă de la 24-25 de grade în Maramureş şi în Dealurile Crisanei şi ajung la 32-33 de grade în Lunca Dunării şi prin Câmpia Romană.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, temperaturile continuă să crească şi ating 30 de grade chiar şi pe litoral, unde apare disconfortul termic. Spre seară e posibil să plouă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să avem vreme bună, soare cu nori, poate şi ceva condiţii de ploaie în orele serii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare, înnorări şi reprize cu ploi zgomotoase, în special în zonele mai înalte. Temperaturile cresc cu vreo 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi mai răcoare decât ieri, când s-au atins şi 30 de grade. Astăzi maximele se opresc pe la 26 de grade, o să plouă din când în când, vor fi fenomene electrice, intensificări ale vântului, poate şi grindină.

Şi în ţinuturile vestice o să avem vreme cam instabilă şi mai multe serii de averse. Apare trecător şi soarele, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Şi în Transilvania mai vin ceva ploi, iar în zonele de munte se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Acum dimineaţa, în depresiuni sunt condiţii de ceaţă. Amiază ne-aduce temperaturi puţin mai ridicate decât ieri.

În Oltenia temperaturile continuă să crească şi vom avea o amiază călduroasă, cu până la 33 de grade, la umbră. Ploile apar îndeosebi în regiunile deluroase, vor fi descărcări electrice şi răbufniri ale vântului.

Vremea călduroasă cuprinde şi zonele sudice. Ziua va fi însorită, maximele vor depăşi 30 de grade, iar la apropierea serii s-ar putea să vin o ploaie de scurtă durată.

În Bucureşti se încălzeşte simţitor. După prânz o să avem 32-33 de grade, la umbră, câţiva nori, iar pe seară este posibil să plouă. Presiunea atmosferică rămâne la valori scăzute.

La munte o să plouă în mai multe reprize. Vor fi averse pe suprafeţe mari, cu toate fenomenele asociate instabilităţii şi se mai pot aduna 15-20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri.

Pe litoral, astăzi se păstrează vremea frumoasă, va fi foarte cald şi apare disconfortul termic. Vântul nu va exagera, apa rămâne caldă, însă după prânz ar fi ceva condiţii de ploaie.

Astăzi avem ceva ploi în vest, centru şi nord, vreme frumoasă şi foarte caldă în sud şi în est.

Maine se încălzeşte peste tot, la câmpie va fi vreme călduroasă, cu peste 30 de grade la umbră, iar atmosfera devine uşor schimbătoare. Asta înseamnă că pot veni ceva ploi pe la munte, în sud şi est. Sunt averse scurte, slabe, dar zgomotoase.

Sâmbătă pătrunde un aer mai rece din nord, până în centru şi peste tot pe la munte. Odată cu răcorirea, vin noi serii de ploi: averse torenţiale, vânt, grindină, în special după prânz şi mai mult la munte. În vest, prin sud şi est va fi vreme plăcută.

Vreme schimbătoare se anunţă şi duminică, aversele apar frecvent în Carpaţi, local în centru şi nord, sporadic în sud-est. Nu vorbim de cantităţi de apă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Cum au ajuns anotimpurile să se inverseze în România.
Cum au ajuns anotimpurile să se inverseze în România. "Energia Soarelui e oprită"
VIDEO PROTVPLUS.RO
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
LA MARUTA
Skivo, o zi în culisele vloggingului

06:20
zapada
Locul din România unde vineri s-au atins -4 grade. Zăpada a ajuns deja la jumătate de metru
Rafale puternice de vânt și valuri de aproape trei metri înălțime pe litoral
Se anunță temperaturi scăzute, vânt intens și ninsori in unele zone ale țării
Zona din România în care s-a pornit viscolul. Avertizare de vreme severă în întreaga ţară
Un val de aer polar se îndreaptă spre România. Avertismentul autorităților pentru șoferi
Vremea se va răci accentuat în toată țara, începând de vineri dimineața. Regiunile unde va ninge
ninsoare
Localitatea din România în care stratul de zăpadă a ajuns la 7 cm. Ce anunță meteorologii
Ninsori în Harghita și Predeal. Drumarii au intervenit cu utilaje și sare. VIDEO
Vremea se răceşte considerabil, iar în multe zone din ţară apar ninsorile. Prognoza meteo
Plantele reînfloresc datorită vremii neobișnuit de calde din această perioadă
Vremea continuă să se răcească. Vor fi ninsori și lapoviță în mai multe regiuni
Zonele din România în care marți temperaturile ajung la 19 grade. Prognoza până vineri