Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018 07:37
Categorie: Vremea

Astăzi avem ceva ploi în vest, centru şi nord, vreme frumoasă şi foarte caldă în sud şi în est. Maximele pleacă de la 24-25 de grade în Maramureş şi în Dealurile Crisanei şi ajung la 32-33 de grade în Lunca Dunării şi prin Câmpia Romană.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, temperaturile continuă să crească şi ating 30 de grade chiar şi pe litoral, unde apare disconfortul termic. Spre seară e posibil să plouă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să avem vreme bună, soare cu nori, poate şi ceva condiţii de ploaie în orele serii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare, înnorări şi reprize cu ploi zgomotoase, în special în zonele mai înalte. Temperaturile cresc cu vreo 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi mai răcoare decât ieri, când s-au atins şi 30 de grade. Astăzi maximele se opresc pe la 26 de grade, o să plouă din când în când, vor fi fenomene electrice, intensificări ale vântului, poate şi grindină.

Şi în ţinuturile vestice o să avem vreme cam instabilă şi mai multe serii de averse. Apare trecător şi soarele, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Şi în Transilvania mai vin ceva ploi, iar în zonele de munte se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Acum dimineaţa, în depresiuni sunt condiţii de ceaţă. Amiază ne-aduce temperaturi puţin mai ridicate decât ieri.

În Oltenia temperaturile continuă să crească şi vom avea o amiază călduroasă, cu până la 33 de grade, la umbră. Ploile apar îndeosebi în regiunile deluroase, vor fi descărcări electrice şi răbufniri ale vântului.

Vremea călduroasă cuprinde şi zonele sudice. Ziua va fi însorită, maximele vor depăşi 30 de grade, iar la apropierea serii s-ar putea să vin o ploaie de scurtă durată.

În Bucureşti se încălzeşte simţitor. După prânz o să avem 32-33 de grade, la umbră, câţiva nori, iar pe seară este posibil să plouă. Presiunea atmosferică rămâne la valori scăzute.

La munte o să plouă în mai multe reprize. Vor fi averse pe suprafeţe mari, cu toate fenomenele asociate instabilităţii şi se mai pot aduna 15-20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri.

Pe litoral, astăzi se păstrează vremea frumoasă, va fi foarte cald şi apare disconfortul termic. Vântul nu va exagera, apa rămâne caldă, însă după prânz ar fi ceva condiţii de ploaie.

Astăzi avem ceva ploi în vest, centru şi nord, vreme frumoasă şi foarte caldă în sud şi în est.

Maine se încălzeşte peste tot, la câmpie va fi vreme călduroasă, cu peste 30 de grade la umbră, iar atmosfera devine uşor schimbătoare. Asta înseamnă că pot veni ceva ploi pe la munte, în sud şi est. Sunt averse scurte, slabe, dar zgomotoase.

Sâmbătă pătrunde un aer mai rece din nord, până în centru şi peste tot pe la munte. Odată cu răcorirea, vin noi serii de ploi: averse torenţiale, vânt, grindină, în special după prânz şi mai mult la munte. În vest, prin sud şi est va fi vreme plăcută.

Vreme schimbătoare se anunţă şi duminică, aversele apar frecvent în Carpaţi, local în centru şi nord, sporadic în sud-est. Nu vorbim de cantităţi de apă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Cum au ajuns anotimpurile să se inverseze în România.
Cum au ajuns anotimpurile să se inverseze în România. "Energia Soarelui e oprită"
VIDEO PROTVPLUS.RO
vremea, iarna, iarna insorita, meteo
Temperaturi în scădere și ninsori la munte, joi. Prognoza până duminică
Vremea 20 februarie 2019. Zonele în care sunt anunțate ploi și lapoviță
Joi, iarna revine în forță în România: ninsori și temperaturi de -20 de grade
După câteva zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc. Vin ninsorile şi gerul
Vreme de primăvară, soare şi temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării. Prognoza pe 3 zile
Prognoza până pe 18 martie. Cât de cald va fi și când vine primăvara
Vremea
Prognoza meteo, 17 februarie. Vreme predominant frumoasă, continuă să se încălzească
Vreme frumoasă, cu temperaturi de până la 11 grade, sâmbătă. Prognoza până marți
Cum va fi vremea în weekend. Când scăpăm de temperaturile scăzute
Vremea 14 februarie. Zonele din țară în care se întorc ninsorile
Ninsorile au revenit și au provocat haos pe șosele. Opt persoane au fost rănite după ce un autocar s-a răsturnat
Vremea 13 februarie 2019. Regiunile unde va continua să ningă