Vreme caldă, dar instabilă, cu vijelii. Indicele temperatură-umezeală trece vineri de pragul critic

Ultima actualizare: 11-06-2019 09:41

Marți ploile şi instabilitatea vor afecta sudul, sud-vestul ţării, zonele de deal şi munte. Vor fi din nou vijelii, căderi de grindină şi se mai pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat, iar maximele vor urca până la 33 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan se face puţin mai cald decât ieri. Va fi vreme frumoasă până spre seară, când vin alte serii de averse, în special în zona Bărăganului. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii se adună din când în când şi vor aduce câteva reprize de ploaie. Temperaturile se menţin ridicate şi ajung la 31...32 de grade.

Vreme caldă găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Domina atmosferă cu soare; e posibil să vină şi o ploaie de scurtă durată, iar temperaturile urcă spre 32 de grade în zona Iaşului.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş ne aşteaptă o zi frumoasă, cu foarte puţine ploi.

În zona Maramureşului se pot atinge 32...33 de grade şi indicele de confort termic ar putea depăşi nivelul critic, de 80 de unităţi. În ţinuturile vestice, ploile apar în zonele mai înalte şi vor fi destul de consistente. Pe la câmpie avem soare, vreme bună şi temperaturi ridicate.

În Transilvania aversele vin în special în zonele de munte, cu tunete, fulgere, vânt puternic şi grindină. În rest găsim vreme destul de bună şi temperaturi în uşoară creştere.

În schimb, în Oltenia se răcoreşte. Maximele se opresc pe la 25 de grade şi se anunţă mai multe perioade cu ploi zdravene, însoţite de fenomene electrice, vânt intens, poate şi grindină. Şi în ţinuturile sudice mai vin câteva reprize cu ploi zgomotoase, pot fi şi fenomene meteo severe, iar temperaturile scad şi aici.

În Bucureşti, ziua de astăzi începe cu vreme frumoasă, maxima ajunge pe la 28 de grade, iar către seară se întorc aversele.

La munte se mai încălzeşte puţin, dar nu scăpăm de instabilitate. Vin alte ploi torenţiale, cu tunete, fulgere, vijelii şi grindină. Se mai pot acumula 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Pe litoral, o să avem soare, un vânt destul de insistent şi ceva condiţii de ploaie în orele serii. Se face mai cald decât ieri. Pe plajă se pot atinge şi 30 de grade, iar în apă vor fi în jur de 23 de grade.

Miercuri se face foarte cald, iar pe la câmpie aerul devine greu de respirat. Vremea va fi însorită, dar la deal şi munte mai apar câteva averse în a doua parte a zilei.

Joi se încălzeşte şi mai tare, temperaturile ating pragul caniculei şi creşte disconfortul termic. Spre seară apar ploi locale, zgomotoase în zonele de deal şi munte, poate şi în ţinuturile estice.

Şi vineri avem o zi foarte caldă, cu stres termic accentuat. În zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală trece de pragul critic; iar la deal şi la munte mai pot să vină câteva reprize de ploaie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO