Vreme caldă, cu temperaturi de 35 de grade, marți. Prognoza meteo până vineri

Ultimul update: Marti 12 Iunie 2018 09:56
Data publicarii: Marti 12 Iunie 2018 07:40
Categorie: Vremea

Marți avem vreme călduroasă peste tot. Creşte şi disconfortul termic, aşa că aerul devine greu de respirat. Ploile vor fi rare şi apar abia spre seară prin nord şi pe la munte şi vom avea maxime de la 25, la 34, poate 35 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim norii, iar în zona Bărăganului aerul se încinge foarte tare, pe la amiază se ating 33-34 de grade, la umbră şi atmosfera devine sufocantă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim foarte puţini nori, soare arzător şi temperaturi cu vreo două grade peste cele de ieri. Maximele ajung la 32-33 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme foarte caldă; atmosfera însorită în cea mai mare parte a zilei şi ceva condiţii de averse pe înserat. Ieri au fost cel mult 30 de grade în zonă, astăzi temperaturile urcă spre 33 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, după o zi mai răcoroasă, cu multe ploi, astăzi se încălzeşte din nou şi maximele ajung pe la 30 de grade. Instabilitatea revine spre seară, când se aşteaptă aştepta alte averse, cu răbufniri de vânt şi probabil grindină.

În vestul ţării se încălzeşte şi mai tare, temperaturile se apropie de pragul caniculei şi disconfortul termic va fi foarte ridicat. În orele serii pot să apară înnorări şi scurte reprize de ploaie.

Şi în Transilvania temperaturile continuă să crească; amiaza va fi călduroasă în vestul provinciei, iar mai spre seară vor veni ceva averse, în special în zonele montane.

În Oltenia o să avem vreme frumoasă şi multă zăpuşeală după prânz. Se vor înregistra 32-33 de grade, la umbră, iar indicele de confort termic poate depăşi valoarea critică, de 80 de unităţi. Nu sunt anunţate ploi şi nici vântul nu ne ajută.

În sudul ţării căldura se intensifică, iar în Lunca Dunării se pot atinge 35 de grade, la umbră. Atmosfera devine înăbuşitoare, iar pe înserat s-ar putea să vină o aversă, două în zonele mai înalte.

În Bucureşti se face şi mai cald. Disconfortul termic sporeşte spre amiază, norii vor fi rari şi vântul destul de domol. În aceste condiţii, vor fi greu de suportat cele 34 de grade, la amiază. Şi noaptea va fi puţin mai caldă decât ultima, cu 19-20 în zona centrală.

La munte, dimineaţa găsim vreme caldă şi plăcută. Mai târziu se adună norii, iar ploile vin către seară în Orientali şi pe zone restrânse, în Carpaţii Meridionali. Vor fi abundente, local torenţiale, cu grindină şi vânt în rafale.

Pe litoral, se anunţă vreme foarte frumoasă. Va domina cerul senin, briza va fi activă, iar temperaturile vor fi cel puţin la fel de plăcute că ieri.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Miercuri, căldura va persista, dar va creşte şi instabilitatea. Aversele, cu toată suita de fenomene asociate instabilităţii, vin în vest, sud-vest, nord şi la munte. Se mai pot produce ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în timp ce prin sud şi est, marea problemă este canicula. În Câmpia Româna, disconfortul termic depăşeşte pragul critic.

Joi, temperaturile mai strâng puţin intervalul, însă amiaza va fi înăbuşitoare în sud şi est. Ploile revin în vest, sud-vest, centru şi nord şi vor mai fi manifestări violente, vijelii şi grindină.

Ziua de vineri aduce multă instabilitate în jumătatea vestică, dar vreme frumoasă în jumătatea estică. Vântul va fi mai activ în est, iar temperaturile se opresc pe la 33 de grade la umbră.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

ANM: Temperaturi de peste 30 de grade, dar şi instabilitate atmosferică, între 11 și 24 iunie
ANM: Temperaturi de peste 30 de grade, dar şi instabilitate atmosferică, între 11 și 24 iunie
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Vremea 18 octombrie 2018. Prognoza meteo pentru următorul weekend
Vremea 17 octombrie 2018. Mult mai cald decât în mod obişnuit
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână
toamna
Vreme frumoasă în toată țara, cu maxime de până la 25 de grade. Prognoza meteo
Vremea 13 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ating 25 de grade Celsius
Vremea 12 octombrie 2018. Weekend cu temperaturi ridicate, la munte
Vremea 11 octombrie 2018. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării