Un val de ger se abate peste România. Se întorc și ninsorile în majoritatea regiunilor


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 09:55
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 08:52
Categorie: Vremea

Luni avem vreme închisă şi mai rece decât duminică. Vânt intens în ţinuturile estice şi ceva fulguieli la munte, prin centrul ţării şi în dealurile din sud. 

Noaptea de luni spre marți ne aduce ninsori în jumătatea sud-vestică a ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi mohorâtă, cu un vânt insistent şi condiţii de ceaţă şi burniţa la orele dimineţii. Temperaturile scad faţă de duminică, dar pe litoral se mai pot atinge valori de 5-6 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei cerul rămâne acoperit toată ziua. Se porneşte şi vântul, care luni noaptea aduce un aer rece şi minimele ajung la -7 grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă închisă şi un vânt intens, care sporeşte senzaţia de frig. Temperaturile rămân negative la amiază, iar după lăsarea nopţii vine gerul şi minimele ajung la -11 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii persistă şi mai pot să vină ceva fulguieli, în special în zonele înalte. Temperaturile scad uşor faţă de ziua de duminică, iar luni noapte se răceşte mai tare şi se întorc ninsorile.

Și în ținuturile vestice o să ningă în noaptea de luni spre marți, iar în zona Banatului se va intensifica şi vântul. Ziua o să fie rece, cu cer noros şi maxime de 1-2 grade.

În Transilvania, ziua de luni ne aduce mulţi nori, dar şi câteva ninsori slabe, pe zone restrânse. Iar noaptea ninsorile se extind, mai ales în vestul provinciei şi se face mai frig decât în noaptea de duminică. În depresiuni se vor înregistra -7 grade.

În Oltenia avem puţină ceață în dimineața de luni, dar mai târziu se arată un pic şi soarele, iar maximele ajung pe la 4-5 grade. Vremea se schimbă însă după lăsarea nopţii vântul prinde putere şi va ninge.

În ţinuturile sudice luni avem o zi cam neplăcută, multă umeazeala, ceață persistentă la câmpie şi o să avem fulguieli în regiunile deluroase. Maximele se opresc pe la 2-3 grade, iar luni noaptea ninsorile ajung şi aici.

În Bucureşti rămânem cu o atmosferă închisă. Luni dimineaţa apar condiţii de ceaţă, iar pe la amiază se ating 2 grade. Urmează o noapte mai rece decât ultima. Temperatura coboară până la -5 grade şi e posibil să ningă slab.

La munte se răceşte vremea. Norii persistă şi o să fulguiască trecător, dar peste noapte ninsorile se extind în Carpaţii Occidentali şi în zona Meridionalilor, iar pe creste se porneşte vântul.

Marți o să avem o vreme tare neplăcută, cu lapoviţă şi polei în sud şi în sud-est şi ninsori în celelalte zone, mai consistente în Munţii Banatului, în vestul Carpaţilor Meridionali şi prin Moldova. La munte o să fie viscol.

Şi miercuri aşteptăm precipitaţii în majoritatea zonelor, mai puţin în centrul ţării. La munte şi în Moldova va ninge, în ţinuturile sudice o să plouă şi se înteţeşte vântul, în rest va cădea lapoviţă. Temperaturile cresc uşor şi ar putea depăşi 8 grade în sudul Dobrogei.

Vreme urâtă avem şi joi. Cer noros, lapoviţă la munte şi prin Moldova, iar în celelalte regiuni aşteptam ploi şi lapoviţă. În jumătatea sudică a ţării se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă, iar vântul va sufla mai tare în sud, sud-est şi la munte.

Tags: vreme, ger, ninsori,

Ploi și ninsori în aproape toate regiunile. Prognoza până miercuri
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
VIDEO PROTVPLUS.RO