Un val de aer polar intră în România. Vremea se schimbă drastic în această săptămână


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 24 Septembrie 2018 19:13
Categorie: Vremea

În România luni au fost două anotimpuri. Dacă la Întorsura Buzăului, oamenii au aprins focul în sobe, pe litoral turiştii au făcut plajă.

Luni noaptea, un val de aer polar intră în România, iar meteorologii anunţă că în această săptămână vom asista la o schimbare drastică a vremii: cu ploi, vânt puternic şi chiar ninsori.

La Întorsura Buzăului, dimineaţă erau doar 10 grade Celsius. Pentru că a fost frig - aproape ca la început de iarnă - copiii au tremurat până la şcoală.

Unii localnci au aprins deja focul în sobe ori au pornit caloriferele. La noapte, în zonă, temperaturile vor coborî până la 3 grade Celsius şi sunt anunţate ploi.

Neobişnuit de frig pentru această perioadă a fost şi în judeţul Bistriţa Năsăud. Oamenii au făcut focul în sobe şi au dus în grajduri fan pentru că animalele să fi protejate în nopţile cu ger.

Dacă la munte a fost frig, în restul ţării soarele a prins putere peste zi. Pe litoral au fost 28 de grade Celsius şi pentru că apa mării este încă destul de caldă, unii turişti au înotat în valuri. Alţii, în schimb, s-au dat cu zmeul.

Meterologii spun că de luni seară temperaturile vor scădea dramatic în toată ţara. O masă de aer arctic se îndreaptă spre România. Vântul va atinge la ralafă până la 70 de km pe oră. Temperaturile vor fi cu până la 10 grade mai coborâte decât cele normale - în timp ce la peste 1.800 de metri este posibil să ningă.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Vremea se răcește în toată țara. Când vor fi precipitațiile mai abundente
Vremea se schimbă în București. Temperaturile scad cu mult sub normalul perioadei
VIDEO PROTVPLUS.RO