Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic


Ultimul update: Duminica 13 Ianuarie 2019 20:00
Data publicarii: Duminica 13 Ianuarie 2019 18:21
Categorie: Vremea

După cea mai geroasă noapte din an, iarna nu ne dă nicio clipă de răgaz. Duminică intră în vigoare un nou cod galben de ninsori şi viscol. Sunt vizate zonele de munte din 10 judeţe.

Codul galben de viscol şi ninsori începe duminică noapte la 2 şi este valabil până luni după prânz. Va ninge atât de mult în Apuseni, în nordul carpaţilor Orientali şi în vestul Meridionalilor încât stratul de zăpadă care are deja un metru va creşte cu încă 10 centimetri. În tot acest timp vântul va avea la rafală 90-100 de kilometri pe oră.

Meteorolog: ''Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a ţării."

Nici zonele joase nu sunt ocolite de intemperii. De 4 ore este în vigoare o informare de ninsori, vânt şi precipitaţii mixte pentru vestul, nord vestul şi centrul ţării.

Mihai Timu: ''Luni şi marţi va bate vântul şi în celelalte regiuni, sud şi est, dar cu viteze mai mici, de 45-55 de km pe oră, intensificând senzaţia de frig".

După o noapte extrem de geroasă, în estul şi sudul ţării temperaturile se mai îmblânzesc.

Pentru locuitorii mai multor oraşe din Oltenia, Muntenia şi Moldova dimineaţa acestei zile a fost cea mai geroasă de la începutul acestei ierni. În Bucureşti, de exemplu, s-au înregistrat -16 grade şi a fost chiar mai frig decât la întorsura Buzăului, unde au fost -10.

Nu scăpăm de gerul extrem cel puţin până marţi.

Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării
Probleme pe aeroporturi din cauza ninsorii. Cursele din Iași au fost suspendate
VIDEO PROTVPLUS.RO