Temperaturile scad treptat, doar în sud și est vremea rămâne caldă. Prognoza meteo


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 10:11
Data publicarii: Marti 19 Martie 2019 09:29
Categorie: Vremea

Marți temperaturile scad, însă în sud şi est avem tot vreme caldă. Norii apar cam peste tot, aduc şi ceva ploi, iar vântul prinde putere în sud-est şi în sud-vest.

Maximele pleacă de la 9 grade în Bucovina şi ajung la 19 grade în sud.

În Dogrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, vânt tot mai insistent şi temperaturi în scădere. Luni, în Călăraşi s-au atins 27 de grade. Marți maximele se opresc pe la 18 grade, dar şi aşa va fi mai cald decât în mod normal.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile pierd vreo şapte grade faţă de ziua trecută, dar încă avem valori peste normal. Va fi cam înnorat şi nu este exclus să cadă doi, trei stropi de ploaie. În nordul Moldovei şi în Bucovina se răceşte simţitor. După cele 24 de grade de luni, marți vom avea cel mult 12 grade, atmosferă închisă şi câteva ploi.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş apar condiţii de ploaie, dar zărim şi soarele din când în când. Se răcoreşte şi aici, de fapt temperaturile ajung la normal. La fel va fi şi în ţinuturile vestice: înnorări, câţiva stropi de ploaie şi temperaturi mai scăzute decât ieri. În zona Banatului se înteţeşte vântul. În Transilvania, temperaturile pierd aproape zece grade faţă de ziua trecută. Norii se înmulţesc şi vor aduce ploi locale, iar maximele se opresc pe la 13 grade.

În Oltenia avem tot vreme caldă, însă temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca ieri, când s-au atins şi 25 de grade. Apar şi ceva ploi, iar vântul devine activ în vestul provinciei. Şi în ţinuturile sudice avem temperaturi peste normal, dar în scădere perceptibilă faţă de ziua trecută. O să plouă puţin şi aici, iar maximele vor ajunge pe la 18...19 grade.

În Bucureşti, după o zi de vară, cu 26 de grade, astăzi ajungem la valori de aprilie. Pe la amiază se ating 18 grade; se-aduna norii şi nu-i exclus să picure trecător.

Temperaturile coboară şi în zonele de munte, dar şi aici va fi mai cald decât în mod normal. Pe timpul zilei apar ploi locale, iar la noapte vin şi ceva ninsori cu lapoviţă, în special în masivele nordice.

Prognoza pentru următoarele zile

Miercuri va fi timp frumos în vestul şi nord-vestul ţării, dar în celelalte regiuni găsim vreme închisă, ploi trecătoare şi ceva ninsori pe la munte. Temperaturile ajung la normal; iar mâine-noapte, în depresiuni şi în nord-vest apare bruma.

Joi vreme se îmbunează. Mai apar ceva înnorări şi poate câţiva stropi: ziua în ţinuturile sudice, iar pe seară şi noapte, prin nord şi centru. La munte vor fi condiţii de lapoviţă.

Vineri se încălzeşte din nou. Vom avea soare în jumătatea sudică a ţării şi atmosferă schimbătoare, cu ploi sporadice prin nord. Vântul are intensificări la munte şi în ţinuturile vestice, iar maximele ajung pe la 18 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO