Informare de ploi, ninsori si vijelii pana sambata seara in toata tara. Stratul de zapada a ajuns la 14 centimetri in Fagaras

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologi a prelungit, vineri, informarea de ploi, ninsori si vijelii, pana in dupa-amiaza zilei de sambata, la nivel intregii tari.

-► Stratul de zapada a atins 14 centimetri in Masivul Fagaras

Potrivit meteorologilor, in intervalul 7 octombrie, ora 18:00 - 8 octombrie, ora 15:00, aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri/metrul patrat.

In a doua parte a noptii de vineri spre sambata si in primele ore ale zilei de sambata, indeosebi in judetele Braila, Tulcea, Galati si Vaslui, se vor cumula izolat peste 40 - 50 litri/metrul patrat.

De asemenea, in zona Carpatilor Meridionali si Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada. Vantul se va intensifica in regiunile sud-estice si la munte, unde viteza la rafala va depasi local si temporar 55 - 60 kilometri/ora.

Citește și
zapada
Cod galben de ninsori viscolite si vant puternic in mai multe judete din Romania. Prognoza pentru urmatoarele zile
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

ANM precizeaza ca vremea va fi rece in cea mai mare parte a tarii, in special in diminetile urmatoare cand, local, se va produce bruma cu precadere in nordul si in centrul tarii si in zonele deluroase din restul teritoriului.

Prognoza vineri in toata tara

Vineri, desi temperaturile cresc usor, vom avea tot vreme rece pentru aceasta data. Ziua vin ploi locale mai ales in nord-vest, iar pe seara si la noapte va ploua serios in jumatatea sud-estica a tarii. Vom avea maxime cuprinse intre 8 si 20 de grade.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme destul de buna, cu soare si innorari temporare. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la 19, poate 20 de grade. La noapte se inteteste vantul; va ploua, iar cantitatile de apa vor fi insemnate.

La fel va fi si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Pe timpul zilei: vreme schimbatoare si putin mai calda decat ieri. Seara si noaptea vin ploi abundente si vantul prinde putere. Maximele vor fi de 17-18 grade.

Ploile ajung in orele serii si in nordul Moldovei si in Bucovina. Pana atunci vor fi innorari, dar si scurte momente cu soare, iar maximele vor urca pana la 17-18 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile cresc fata de ieri, dar chiar si asa vom avea vreme foarte rece pentru aceasta data. Ziua se anunta ploi locale. Noaptea cerul se degajeaza; dar se face foarte frig si apare bruma.

In vestul tarii atmosfera va fi cam mohorata, dar este putin probabil a ploua. La capitolul temperaturi stam un pic mai bine decat ieri. Vom avea pana la 14...15 grade- valori mai scazute decat ar fi normal la aceasta data.

Si in centrul Romaniei norii vor fi numerosi, dar ploile sunt asteptate mai ales la noapte. Dimineata este extrem de frig in depresiuni, pe unde apare bruma. Vantul sufla mai tare la munte, iar maximele se opresc pe la 14 grade.

In sud-vest se anunta o zi vreme foarte rece, cu multi nori si cateva ploi. Se arata putin si soarele, iar maximele nu trec de 15 grade.

In sudul tarii va fi putin mai cald decat ieri: vom avea pana 17...18 grade- valori sub mediile perioadei. Ploile apar pe seara si dupa lasarea noptii si vor fi destul de consistente.

Vremea in Bucuresti

Se incalzeste usor si in zona Capitalei. Maxima ajunge pe la 16 grade. Norii se inmultesc pe inserat si la noapte; ploile ajung si aici, iar vantul prinde putere. In zori se vor inregistra cam 10 de grade.

Vremea la munte

Temperaturile cresc usor si la munte, iar in prima parte a zilei mai apar ceva precipitatii slabe in zona Apusenilor. Vremea se strica, insa pe inserat. Ploile se extind in masivele din sudul si estul tarii, unde se pot strange 25 de litri de apa pe metru patrat. La peste 1500 de metri vor fi si ninsori, iar vantul va sufla tare pe creste.

Prognoza pentru urmatoarele zile in Romania

Astazi avem tot vreme rece, chiar daca temperaturile cresc usor. Pe timpul zilei, apar ploi in nord-vest iar spre seara si noaptea va ploua destul de mult in jumatatea sud-estica a tarii.

Maine ploile vin pe zone vaste in jumatatea estica a tarii. Temperaturile vor fi foarte modeste si de-aceasta data cel mai frig va fi in zonele estice.

Duminica se incalzeste usor. Asteptam vreme frumoasa cam peste tot. In nord, nord-est si in sud-vest mai apar ceva conditii de ploaie slaba.

Luni, temperaturile mai salta un pic. Ziua se anunta cativa stropi de ploaie in regiunile vestice si in nord-estul extrem. Seara si noaptea norii se inmultesc si ploile cuprind toata tara.

Prognoza pentru urmatoarele zile in Bucuresti

In Bucuresti astazi se incalzeste usor. Maxima ajunge la 16-17 grade. Pe seara si la noapte cerul se umple de nori; vin ploile si vantul va prinde putere.

Maine e posibil sa mai cada cativa stropi in prima parte a zilei. Apoi cerul se va degaja, iar temperatura se va opri pe la 16 grade.

Duminica asteptam vreme frumoasa si un pic mai calda. Se vor atinge 18 grade; cerul va fi mai mult senin, iar vantul va agita putin atmosfera.

Luni: vreme buna pe timpul zilei. Temperatura va ajunge din nou la 18 grade, iar vantul va fi activ. Noaptea se inmultesc norii si revin ploile.

Prognoza pentru urmatoarele zile la munte

La munte, in aceasta dimineata mai apar ceva precipitatii slabe in zona Apusenilor. Vremea se strica, insa pe inserat. Ploile se extind in masivele din sudul si estul tarii, unde se pot strange 25 de litri de apa pe metru patrat. La peste 1500 de metri vor fi si ninsori.

Maine se mai anunta ceva innorari si ploi sporadice in Carpatii Orientali si in Muntii Bucegi, unde si vantul va sufla mai tare. Temperaturile scad usor fata de azi.

Duminica asteptam vreme buna, cu multe perioade insorite. Precipitatii slabe apar cu totul izolat in Carpatii De Curbura si in Muntii Banatului.

Luni se incalzeste usor. Seara si noaptea ploile cuprind aproape toata zona montana, iar la peste 1500 de metri altitudine vor fi lapovite si ninsori.

Sibiu: Turistii se pot bucura de zapada in Masivul Fagaras; zapada masoara 14 centimetri

Turistii care vor sa se bucure de zapada pot urca la peste 2.000 de metri altitudine, in masivul Fagaras, la Balea Lac (judetul Sibiu), unde aceasta masoara, vineri dimineata, 14 centimetri, potrivit meteorologilor sibieni.

La Balea Lac inca nu se poate schia, a precizat, pentru AGERPRES, Adrian David, Seful Salvamont Sibiu. Salvamontistii sibieni le recomanda turistilor sa evite traseele din Muntii Fagaras, mai ales pe versantul nordic, pentru ca in zona de creasta zapada a depasit 20 de centimetri. Salvamontistii le mai recomanda turistilor care merg la munte sa fie echipati cu incaltaminte specifica iernii, imbracaminte care sa le asigure un confort termic optim, manusi, ochelari de zapada, bete de schi, coltari, piolet.

Si alpinistii sunt rugati sa anunte salvamontistii inainte de a face vreo ascensiune in masivul Fagaras. "Alpinistii care vor sa efectueze ascensiuni in zona inalta din masivul Fagaras sa anunte Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul National Salvamont, iar pentru o localizare cat mai precisa in caz de accident sa utilizeze aplicatia 'SALVAMONT' pentru telefoanele mobile.

Accidentele montane se vor anunta telefonic la 112", se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES. Accesul la Balea Lac se poate face fie pe Transfagarasan, fie cu telecabina, de la Balea Cascada. Un drum cu telecabina intre Balea Cascada si Balea Lac costa 60 de lei de persoana. Transfagarasanul este deschis circulatiei, fiind deszapezit, insa soferii sunt rugati sa aiba masinile echipate cu anvelope de iarna, a precizat pentru AGERPRES Liviu Cretu, Seful Sectiei Drumurile Nationale Sibiu.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Prognoza AccuWeather pentru iarna 2016-2017: temperaturi peste medie, cu valuri scurte de frig. Cum va fi vremea in Romania
Prognoza AccuWeather pentru iarna 2016-2017: temperaturi peste medie, cu valuri scurte de frig. Cum va fi vremea in Romania

AccuWeather, una dintre cele mai cunoscute companii media din SUA si care ofera servicii de predictii meteorologice la nivel mondial, online si pentru smartphone, a lansat o prognoza pentru iarna lui 2016-2017, in Europa.

Cod galben de ninsori viscolite si vant puternic in mai multe judete din Romania. Prognoza pentru urmatoarele zile
Cod galben de ninsori viscolite si vant puternic in mai multe judete din Romania. Prognoza pentru urmatoarele zile

Joi se anunta inca o zi rece, cu ploi in regiunile vestice, nordice si nord-vestice si ninsori pe la munte. Vantul va mai avea unele porniri in vest, nord-vest si in zonele montane, iar maximele termice se vor situa intre 7 si 18 grade.
 

Soselele din Romania unde se circula deja in conditii de iarna. Zonele in care va ninge vineri. VIDEO
Soselele din Romania unde se circula deja in conditii de iarna. Zonele in care va ninge vineri. VIDEO

Iarna a inceput deja sa se faca simtita, chiar daca in unele regiuni ale tarii vremea e inca frumoasa.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.