Temperaturi de primăvară în miez de iarnă. Ce spun meteorologii


Ultimul update: Miercuri 22 Ianuarie 2020 09:56
Data publicarii: Miercuri 22 Ianuarie 2020 09:40
Categorie: Vremea

Miercuri, vremea e frumoasă, temperaturile continuă să crească şi va fi cald pentru o zi ianuarie. Dimineaţa, în zonele joase mai sunt ceva condiţii de ceaţă, iar în nord-vestul ţării aşteptam puţină lapoviţă.

După prânz maximele se vor situa între 2 grade în depresiuni şi 12...13 grade prin sud şi est.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan va fi soare şi atmosferă plăcută, iar temperaturile cresc uşor.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari dar vântul va avea unele porniri. Maximele termice depăşesc normalul perioadei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina predomina vremea frumoasă şi vom avea temperaturi de primăvară. Seara se adună norii iar la noapte aşteptam precipitaţii slabe: ninsori la munte şi lapoviţă în zonele joase!

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă mulţi nori, puţină lapboita şi polei iar la noapte o să ningă slab. După prânz termometrele vor indica valori normale pentru dată din calendar!

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Acum dimineaţa e posibil să fie puţină ceata însă mai târziu apare soarele şi va fi plăcut. Temperaturile, ajung până la 6 grade Celsius.

În centrul României acum dimineaţă este frig iar în depresiuni apare ceaţă. Treptat se înseninează şi se încălzeşte faţă de ziua trecută iar vântul va prinde putere la altitudini mari.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosfera de primăvară. Vântul va avea unele răbufniri iar termometrele vor indica valori de 11 grade Celsius.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, temperaturi în creştere şi un vânt insistent. Termometrele vor indica valori de până la 12-13 grade în regiunile deluroase!

În Bucureşti, miercuri rămânem cu timpul frumos, se face mai cald; vântul devine activ şi maximă ajunge pe la 8 grade. Şi la noapte se încălzeşte, mai apar câţiva nori şi minimă va ajunge pe la zero grade Celsius.

La munte, găsim atmosfera însorită, dar pe seară şi la noapte, norii se înmulţesc şi vor aduce câteva ninsori slabe în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Se porneşte şi vântul, pe creste va depăşi viteze de 90 Km/h şi va viscoli sau spulbera zăpadă.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

 

În Bucureşti, joi temperaturile se menţin ridicate. Dimineaţa va fi cam înnorat, apoi vântul o să împrăştie norii şi se vor atinge în jur de 7 grade.

Vineri se înseninează şi o să avem o amiază plăcută, cu vânt domol şi 8 grade în termometre.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin şi se menţine vremea frumoasă, cu cer senin şi atmosfera de primăvară.

La munte, joi se răceşte şi mai pot să vină câţiva fulgi de zăpadă în Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, pe unde şi vântul mai are unele răbufniri. În celelalte masive găsim soare şi vreme bună.

Vineri se încălzeşte din nou, vremea frumoasă cuprinde toată zona montană, iar vântul se menţine activ la altitudini mari.

Sâmbătă prindem încă o zi însorită, cu temperaturi ridicate pentru luna ianuarie. Pe timpul nopţii, în masivele vestice se înnorează şi apar ceva precipitaţii slabe.

Schimbări semnificative ale vremii. Ce ne așteaptă în aceste zile
Iarnă atipică, în România. Panică printre fermieri. Pământul ar putea fi imposibil de lucrat la primăvară
VIDEO PROTVPLUS.RO