Temperaturi de până la 21 de grade duminică. De săptămâna viitoare se face mai frig


Ultimul update: Duminica 17 Noiembrie 2019 09:56
Data publicarii: Duminica 17 Noiembrie 2019 09:06
Categorie: Vremea

Ziua de duminică ne-aduce vreme caldă, atmosferă plăcută în vestul şi centrul ţării; ceaţa şi multă umezeală în sud şi în est. Maximele pleacă de la 12 grade în Bucovina şi ating 21 de grade prin nord-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan ceața va domina o bună parte a zilei şi va fi însoţită de burniţa. Pe la amiază, s-ar putea să apară şi soarele, iar temperaturile, mai scăzute decât ieri, se vor opri pe la 16 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosfera apăsătoare, cu negura şi umezeala ridicată. Temperaturile se opresc pe la 13...14 grade, iar pe la amiază cerul se mai degajează în unele zone.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem o zi cam mohorâtă, cu mulţi nori şi ceaţă pe la câmpie. Chiar şi aşa va fi mai cald decât ar fi normal la această dată: maximele ajung pe la 14...15 grade. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă şi căldura neobişnuită pentru acest moment al anului. Norii apar sporadic, iar după prânz se ating chiar şi 21 de grade.

Şi în vestul ţării se anunţă o zi plăcută şi mult mai caldă decât în mod obişnuit. Temperaturile se apropie de 20 de grade, iar vântul are intensificări susţinute în sudul Banatului. Soare şi vreme bună avem şi în zona Transilvaniei. Atmosfera devine plăcută şi se face din nou foarte cald pentru această perioadă. Vântul sufla cu putere la munte, în special la altitudini mari.

În Oltenia, cerul rămâne acoperit pe la câmpie, negura durează câteva ore, dar în zonele mai înalte zărim şi soarele. Temperaturile depăşesc valorile normale şi vor ajunge pe la 15...16 grade. În ţinuturile sudice, ziua a început cu ceata şi multă umezeală. Pe la amiază cerul se mai degajează în unele zone. Dacă ceata persista, temperaturile rămân modeste.

În Bucureşti avem o zi cam mohorâtă, cu înnorări persistente şi condiţii de burniţă. Vântul va fi activ; maximă poate atinge 15 grade, iar la noapte se vor înregistra în jur de 9 grade.

La munte rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Ziua va domina atmosfera însorită, dar pe seara, în masivele sudice şi sud-vestice apar câţiva nori de ploaie. Vântul mai are unele răbufniri, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, pe unde va depăşi viteze de 80...90 KM/h.

Vremea pentru următoarele zile

 

Şi luni o să fie cald, însă ceata revine în ţinuturile sudice şi în estul ţării şi e posibil să fie însoţită de burniţa. În rest găsim atmosfera schimbătoare, cu înnorări, ploi sporadice şi până la 22 de grade în termometre.

Marţi temperaturile scad uşor, însă rămân peste nivelul perioadei. În nord-vestul şi centrul ţării prindem soare şi timp frumos, dar în celelalte regiuni avem o zi cam mohorâtă, cu burniţa sau câţiva stropi de ploaie.

Miercuri va domina atmosfera închisă, cu ploi în majoritatea zonelor şi vânt destul de activ. Pe la câmpie, dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ceaţă, iar maximele mai scad puţin şi vor fi de la 12 la 18 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO