Temperaturi de 24 de grade în sudul țării. Prognoza pentru finalul de săptămână


Ultimul update: Vineri 08 Noiembrie 2019 09:07
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 08:01
Categorie: Vremea

Vineri avem încă o zi caldă, dar cu mulţi nori şi ploi în cea mai mare parte a ţării. Doar prin sud-est va domina timpul frumos, iar în sudul Munteniei se vor atinge 24 de grade.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera destul de însorită. Nu sunt anunţate ploi, vântul devine activ şi se face din nou mult mai cald decât ar fi normal. Maximele ajung pe la 23, 24 de grade în zona Bărăganului.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme caldă şi plăcută. Norii apar trecător, dar ploile vin doar în aproapierea munţilor, iar temperaturile urcă până la 20, 21 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi cam mohorâtă, cu ploi locale, însă temperaturile se menţin ridicate pentru acest moment al anului.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi cam înnorat şi o să plouă în mai multe reprize. Maximele ajung pe la 16, 17 grade, iar ploile continuă şi pe timpul nopţii.

Vreme închisă şi ploioasă găsim şi în vestul ţării. Cel mai mult o să plouă în zona Banatului, iar temperaturile rămân peste limitele normale.

Nici în Transilvania nu prea zărim soarele. Mai vin ceva ploi, iar în zonele de munte se pot strânge cantităţi mai mari de apă, de peste 20 L/mp. Va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit, iar în Braşov se vor atinge 20 de grade.

Vreme caldă găsim şi în Oltenia, chiar dacă apar ploi pe suprafeţe destul de mari. Vântul devine mai insistent, iar maximele ajung pe la 20 de grade.

În ţinuturile sudice, o să plouă prin vestul şi nordul Munteniei, dar în rest avem vreme bună şi temperaturi foarte ridicate pentru dată din calendat. În Lunca Dunării se pot atinge şi 25 de grade.


Vremea în București

 

În Bucureşti ne aşteaptă alte zile calde şi plăcute.
Vineri zărim mai mult soarele, vântul devine activ şi maximă ajunge pe la 23 de grade.

Şi sâmbătă prindem vreme frumoasă şi va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Se vor atinge din nou 23 de grade.

Căldura neobişnuită avem şi duminică. Amiaza ne-aduce soare şi 22 de grade în termometre, dar pe seara apar câţiva nori de ploaie.

Şi luni o să fie cald, deşi temperaturile scad uşor. Vom avea atmosferă însorită, un pic de vânt şi o maximă de 20 de grade.

 

Vremea la munte

 

Vremea rămâne caldă şi în zonele de munte, dar vineri norii persistă şi o să plouă aproape peste tot. În Carpaţii Meridionali şi de Curbura se pot strânge 20, 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Ziua de sâmbătă ne-aduce soare, vreme bună şi temperaturi cu mult peste limitele normale. Pe seară, în masivele vestice apar averse sporadice.

Şi duminică avem vreme caldă, dar se înnorează şi o să plouă în Munţii Bantului, în vestul Carpatiilor Meridionali şi local în restul zonei montane.

Luni se îndreaptă vremea, soarele se arată peste tot şi doar izolat mai pot să vină doi- trei stropi. Temperaturile se menţin la valori ridicate pentru acest moment al anului.

VIDEO PROTVPLUS.RO