Soare si vreme placuta in sud, la deal si la munte, dar cu ceva ceata in zonele joase. Cum va fi vremea in weekend

16-02-2017 09:57


In ansamblu, astazi avem soare si timp frumos in regiunile sudice si in cele de deal si munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre minus 1 - 0 grade acolo unde persista ceata si 10, poate 11 grade in Dealurile de Vest.

UPDATE: Zone de campie din judetele Timis si Arad sunt vizate, joi, de o noua atentionare nowcasting Cod galben de ceata si polei, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila in urmatoarele doua ore.

Conform meteorologilor, pana la ora 13:00, in judetele atentionate se va semnala ceata, care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, precum si depuneri de chiciura si polei

Atentionarile de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM
 

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Azi vedem soarele, dar temperaturile raman modeste si vom avea cel mult 2-3 grade.

La fel va fi si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei: dimineata apare ceata. In zonele mai inalte avem vreme frumoasa cu temperaturi mai scazute ca ieri.

In jumatatea nordica a Moldovei va fi ceata persistenta pe la campie, unde va burnita sau va fulgui. In rest, atmosfera se mentine insorita, vantul se domoleste, iar la amiaza se vor inregistra in jur de 2 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea soare si atmosfera primavaratica. Si aici apare ceata dimineata, dar amiaza va fi placuta si calda, cu maxime de 8-9 grade.

Vreme frumoasa asteptam si in tinuturile vestice, insa dupa ce se risipeste ceata de la campie. Cel mai cald va fi in regiunile deluroase, pe unde se vor atinge 10-11 grade.

In centrul Romaniei se anunta ceata si temperaturi mai scazute in zona depresionara. In rest gasim vreme placuta cu cer curat si pana la 7-8 grade in termometre.

In Oltenia vom avea innorari si ceata in zonele joase si atmosfera insorita in rest. Temperaturile scad fata de ziua trecuta, cand in zona s-au atins atins si 13 grade.

Si in sudul tarii vor fi temperaturi mai modeste ca ieri. La campie ceata ar putea sa dureze, iar maximele se vor opri pe la zero grade.

In Bucuresti avem vreme buna azi, cu ceva ceata in zonele de la periferie si destul de mult soare. Temperatura, mai scazuta decat ieri, se va opri pe la 3 grade. Peste noapte se lasa iar frigul si revin conditiile de ceata.

La munte asteptam atmosfera placuta, cu cer senin si temperaturi ridicate pentru data din calendar.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine asteptam ceva lapovita in Maramures si la munte, dar si ploi locale prin Banat, Crisana si nordul Transilvaniei. In sud, centru si est apare ceata, apoi va fi soare. Temperaturile continua sa creasca, iar presiunea atmosferica va fi in scadere, spre valori normale.

Si sambata va fi mai cald decat in mod obisnuit. Dimineata va ninge trecator pe la munte, iar in restul zonelor din jumatatea nodica vor fi ploi si lapovita. Mai tarziu se insenineaza, dar in noaptea de sambata spre duminica va ploua in zona de sud-vest. Maximele, de la 1 la 11 grade, vor fi mai modeste in Bucovina, iar noaptea se anunta chiar placuta.

Duminica avem temperaturi ridicate, peste valorile momentului in vest si prin centru. Incep sa se adune norii si apar alte ploi sau lapovita in jumatatea de sud-vest, sporadic si in rest. La munte va ninge. Vor fi conditii de polei, iar la campie revine ceata. Temperaturile mai strang un pic intervalul.

VIDEO PROTVPLUS.RO