Se întoarce iarna. Zonele în care temperaturile scad şi sunt aşteptate ninsori


Ultimul update: Luni 11 Februarie 2019 10:18
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019 07:44
Categorie: Vremea

Luni se mai încălzeşte puţin, dar în vest, nord şi centru vin ploile. În sud şi est avem încă o zi plăcută, cu soare şi până la 13 grade în Lunca Dunării.

 

Marţi se răceşte şi o să avem vreme tare neplăcută. La munte va ninge; în jumătatea nordică se aşteaptă ninsori cu lapoviţă, iar în sud vor fi ploi pe timpul zilei şi lapoviţă în noaptea următoare. Vântul se înteţeşte peste tot, iar pe crestele montane o să fie viscol.

Miercuri se face şi mai frig, ninsorile apar sporadic prin sud şi la munte, iar vântul continuă să agite atmosferă în ţinuturile vestice, dar şi prin est şi sud-est.

Şi joi avem atmosferă cam mohorâtă şi rece. Mai vin ceva ninsori în jumătatea nordică a ţării, iar vântul rămâne destul de insistent la munte şi în zona Dobrogei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceata dimineaţa şi atmosfera însorită peste zi. Se face mai cald decât ieri şi maximele ajung pe la 12...13 grade. Vântul se intensifică pe litoral, iar la noapte cresc şansele de ploaie.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. O să avem soare şi vreme bună, deşi dimineaţa e posibil să apară ceaţă. Temperaturile urcă până la 11 grade; pe seara norii se înmulţesc, iar noaptea ne-aduce câteva ploi slabe sau lapoviţă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii se-adună pe timpul zilei, încet-încet apar şi ploile, dar vremea va fi caldă pentru acest moment al anului. Temperaturile, în creştere faţă de ziua recuta, ajung pe la 8...9 grade.

Se schimbă vremea şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Cerul se umple de nori şi o să plouă din când în când, iar la noapte ploile se transformă în lapoviţă sau ninsoare şi se poate forma polei. Temperaturile se menţin ridicate, deocamdată şi vom avea maxime de până 9 grade.

Şi în ţinuturile vestice se anunţă o zi destul de neplăcută, cu cer noros; mai multe reprize de ploaie şi un vânt intens în sudul Banatului. În zona de munte se anunţă ninsori cu lapoviţă iar cantităţile de apă strânse vor depăşi 10-15 l/mp.

În Transilvania se încălzeşte destul de tare, dar norii se înmulţesc şi ploile vin mai întâi în vestul provinciei. Peste noapte precipitaţiile se extind. La munte vor fi ninsori consistente, iar pe creste vântul se va transforma în viscol.

În Oltenia se mai încălzeşte puţin şi maximele depăşesc 10 grade. Se strica însă vremea. O să plouă pe timpul zilei, iar la noapte apare lapoviţa şi se porneşte vântul.

În schimb, în ţinuturile sudice mai prindem o zi plăcută, cu temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. Se face mai cald decât ieri: în Lunca Dunării se ating 13 grade.

BUCUREŞTI

În Bucureşti avem şi luni vreme frumoasă şi se face mai cald decât duminică. Maximă ajunge la 11 grade, dar la noapte vântul devin activ şi se-aduna norii de ploaie.

Marți se răceşte simţitor şi o să avem vreme urâtă, cu vânt insistent, ploi slabe pe timpul zilei şi lapoviţă în noaptea următoare.

Miercuri se face şi mai frig. Dimineaţă vor fi condiţii de fulguiala, mai târziu e posibil să apară şi soarele. Maximă se opreşte pe la 4 grade, iar noaptea se vor atinge MINUS 4 grade.

Ziua de joi ne-aduce atmosfera schimbătoare, un pic de vânt şi temperaturi potrivite perioadei.

Vremea la munte

La munte, precipitaţiile se extind dinspre masivele vestice, iar la noapte o să ningă aproape peste tot, chiar consistent în zona montană din sud. Şi vântul va sufla din ce în ce mai tare, iar pe creste se va transforma în viscol.

Marţi, temperaturile scad şi o să avem vreme închisă, cu ninsori din când în când şi viscol în zonă înaltă din Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Miercuri se răceşte şi mai tare; dar ninsorile se domolesc. Apar sporadic în masivele estice şi în cele sudice, iar pe creste vântul va continua să sufle cu putere.

Joi mai vin ceva ninsori, în special în Carpaţii Orientali; apare un pic şi soarele, iar vântul mai are unele răbufniri, la altitudini mari.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Temperaturi de primăvară, în mare parte a țării. Zona în care au fost minus 13 grade
Temperaturi de primăvară, în mare parte a țării. Zona în care au fost minus 13 grade
După cozile de pe DN1, cozi şi pe pârtii şi la parapantă. Reacţia unei turiste
După cozile de pe DN1, cozi şi pe pârtii şi la parapantă. Reacţia unei turiste
VIDEO PROTVPLUS.RO
ploaie vremea
Vremea 23 septembrie 2019. Temperaturile cresc, dar vin ploi în toată ţara
Vremea 22 septembrie 2019. Temperaturile scad la MINUS 4 grade
Vremea 21 septembrie 2019. Frig în toată ţara, maxima va ajunge la doar 24 de grade
Regiunea din România unde a nins pentru prima dată în acest sezon. VIDEO
Vreme rece pentru luna septembrie. Când cresc temperaturile
Un val de aer polar a cuprins România. Regiunea în care s-au înregistrat minus 4 grade
Vreme rea
Cea mai scăzută temperatură din ţară: minus 4,2 grade. Unde s-a înregistrat
Prima ninsoare a sezonului, așteptată joi. Zonele în care scad temperaturile tranșant
România, cuprinsă de un val de aer rece. Vântul a făcut ravagii în Constanța
Atenționare de vreme severă. ANM anunță Cod galben în 16 județe
Vremea 18 septembrie 2019. Regiunile în care scad temperaturile până la 16 grade
Vreme schimbătoare în toată țara. Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta