Se anunţă zile toride în Capitala şi în toată ţara. Sunt posibile câteva ploi trecătoare

×
Codul embed a fost copiat

Se anunţă încă o zi toridă, cu atmosfera sufocantă şi până la 34 de grade în Câmpia de Vest. Spre seară vin câteva serii de averse la deal, la munte, prin nord-vestul şi centrul ţării.

In Dobrogea şi Bărăgan apar ceva înnorări şi poate câţiva stropi de ploaie, dar în ansamblu avem timp frumos, maxime de 30, 31 de grade şi valori mai modeste pe litoral, acolo unde şi vântul va fi mai insistent.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă soare, câţiva nori de vreme bună şi peste 30 de grade la orele amiezii.

În jumătatea nordică a Modovei şi în Bucovina norii se adună mai spre seară în zonele înalte şi vor aduce câteva ploi zgomotoase, de scurtă durată. În rest: atmosfera însorită şi până la 31 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş rămânem cu vremea călduroasă. Temperaturile urcă spre 32, 33 de grade, apare şi disconfortul termic, iar la apropierea serii vin averse zdravene, cu tunete, fulgere, probabil şi grindină.

Citește și
canicula
Vreme caniculară în aproape toată țara, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

În vestul ţării aerul se încinge şi mai tare; maximele ating 33-34 de grade şi atmosfera devine înnăbuşitoare. Vântul mai are unele intensificări în sudul Banatului, iar către seară apar ploi zgomotoase în zonele înalte, dar şi prin Crisana.

Şi în Transilvania o să fie foarte cald. Temperaturile vor urca spre 32, 33 de grade în vestul provinciei, dar mai târziu vor fi ploi locale şi manifestări de instabilitate, în special pe la munte.

În Oltenia atmosferă va fi însorită şi doar în regiunile deluroase, pe înserat e posibil să vină o aversă trecătoare. Amiază va fi călduroasă, se vor înregistra frecvent 32, 33 de grade, la umbră, şi s-ar putea să apară şi disconfortul termic.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, maxime de peste 30 de grade şi căldura greu de suportat după prânz.

În Bucureşti avem soare, un pic de vânt şi în jur de 32 de grade, la umbră. Indicele de confort termic se apropie din nou de pragul critic, de 80 de unităţi. Noaptea ne aduce vreme bună şi o răcorire treptată: minimă ajunge la 17, 18 grade.

La munte găsim atmosferă plăcută în prima parte a zilei, apoi se întorc ploile. Vor fi averse destul de serioase în Carpaţii Orientali şi pe zone restrânse în celelalte masive şi s-ar putea să cadă grindină.

Pe litoral prindem vreme frumoasă. Briza rămâne destul de intensă, maximele din staţiuni se opresc pe la 27, 28 de grade, iar apa mării se păstrează caldă.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Bucureşti - sâmbătă se face şi mai cald. Se ating 34 de grade, creşte şi zăpuşeala, aşa că după prânz aerul va fi greu de respirat. Duminică o să fie foarte cald. Soarele va străluci nestingherit, maximă va ajunge din nou pe la 34 de grade şi atmosferă va fi înnăbuşitoare.

Căldură mare avem şi luni, însă încep să se adune norii şi apar condiţii de averse şi fenomene electrice.

La munte
găsim atmosferă plăcută în prima parte a zilei, apoi se întorc ploile. Vor fi averse destul de serioase în Carpaţii Orientali şi pe zone restrânse în celelalte masive şi s-ar putea să cadă grindină.

Ziua de sambata incepe cu vreme bună, după care norii se înmulţesc şi vor aduce ploi zgomotoase, pe suprafeţe destul de mari. Se menţin condiţiile de grindină şi pot să apară vijelii.

Duminică instabilitatea creşte din nou după prânz, iar ploile cuprind mai întâi masivele vestice şi sud-vestice, apoi şi restul zonei montane. Vor fi averse torenţiale, cu grindină şi vijelii, mai abundente în masivele din vestul ţării. Temperaturile încep să scadă.

Luni se mai răcoreşte puţin şi o să avem vreme instabilă, mai multe reprize cu ploi torenţiale, tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.

Pe litoral
 este vreme frumoasă. Briza rămâne destul de intensă, iar maximele se opresc pe la 27...28 de grade. Sambata se înseninează; o să avem vreme excelentă de plajă şi temperaturi un pic mai ridicate, de până la 29 de grade.

Duminică aproape nicio schimbare: cer mai mult senin şi temperaturi agreabile, dar în noaptea următoare vântul devine mai insistent.

Luni rămânem cu timpul frumos, se mai încălzeşte puţin, iar vântul se menţine activ pe parcursul zilei. În tot acest interval apa mării se păstrează caldă şi va avea 26...27 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Vremea 23 august 2018. Prognoza meteo până duminică
Vremea 23 august 2018. Prognoza meteo până duminică

Zile de arşiţă. Azi temperaturile depăşesc valori de 30 de grade în toată ţara. Pe la prânz, atmosfera devine sufocantă în multe zone, iar mai târziu apar ploi agresive, torenţiale la munte, prin vest, sud-vest şi centru.

Vreme caniculară în aproape toată țara, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
Vreme caniculară în aproape toată țara, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă

Miercuri avem vreme călduroasă, izolat caniculară în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării. Spre seară vin ploi zgomotoase în zonele înalte, local şi în sud-vestul şi centrul ţării.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.