Se anunță temperaturi scăzute, vânt intens și ninsori in unele zone ale țării


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Noiembrie 2018 09:40
Categorie: Vremea

Vineri se răceşte peste tot, iar în estul şi în sud-estul ţării, temperaturile coboară sub normalul perioadei.

Doar prin nord-vest se arată soarele şi o să avem vreme bună; însă în majoritatea zonelor, norii persistă şi vor aduce alte precipitaţii slabe.

Vântul spulberă zăpadă în zona montană înaltă; dar va avea unele porniri şi în est şi sud-est, iar maximele vor fi de la 1, la 11 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme închisă, sunt așteptate precipitaţii slabe mixte, iar vântul se înteţeşte. În judeţele Constanța şi Tulcea este cod galben de vânt puternic până la ora 14:00. Rafalele de vânt, ating viteze de 55 - 65 km/h. Temperaturile scad chiar şi cu 7 grade față de ziua trecută şi se vor situa sub normalul perioadei.

Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce lapoviţă slabă iar vântul va avea unele porniri şi va spori senzaţia de frig. Maximele termice, în scădere faţă de joi vor ajunge până la trei grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina nu sunt şanse să vedem soarele şi aşteptăm şi aici precipitaţii mixte iar la munte ninsori. Termometrele mai pierd câteva grade, şi la amiază vor fi cel mult patru grade Celsius.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş atmosfera va fi însorită şi doar pe la munte sunt anunţate ninsori. Temperatura aerului va continua să scadă.

În vestul ţării, vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Mai scad puţin valorile termice şi la amiază vor fi 10-11 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, predomină vremea închisă şi sunt anunţate precipitaţii mai ales pe partea estică a provinciei. În zonele joase, aşteptăm lapoviţă, însă la munte va ninge, iar pe creste vântul va sufla puternic şi va spulbera temporar zăpadă. Temperaturile scad faţă de joi.

În sud-vestul ţării, norii vor fi numeroşi şi vor aduce ploi slabe. Se răceşte tranşant: dacă ieri la Drobeta Turn Severin au fost în jur de 17 grade, vineri vor fi cel mult 10 grade Celsius.

În sudul ţării, găsim mulţi nori şi precipitaţii mixte. Maximele termice scad chiar şi cu 7 grade faţă de ieri şi se vor situa sub normalul perioadei.

Vremea la munte

La munte găsim vreme de iarnă şi se face mai frig. În masivele din vestul ţării apare puţin soarele; dar în Carpaţii Orientali şi Meridionali mai vin ceva ninsori slabe. Vântul spulberă zăpada în zonele de creastă şi temperaturile continuă să scadă.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, vineri temperaturile scad şi vom avea o maximă în jurul valorii de 5 grade Celsius şi un vânt intens, care va spori senzaţia de frig. O să picure din când în când, dar s-ar putea să apară şi lapoviţă sau câţiva fulgi de zăpadă mai spre seară.

Vremea pe următoarele trei zile

Sâmbătă se răceşte mai tare şi ajungem la valori de luna ianuarie. Cerul va fi înnorat şi s-ar putea să fulguiască trecător, iar maximă se va opri la trei grade.

Vreme foarte rece avem şi duminică, atmosferă închisă şi un vânt din ce în ce mai insistent. În noaptea următoare vin alte precipitaţii.

Luni frigul persistă. O să avem vreme urâtă, cu lapoviţă din când în când, un vânt destul de activ şi cel mult patru grade în termometre.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO