Schimbări semnificative ale vremii. Ce ne așteaptă în aceste zile


Ultimul update: Marti 21 Ianuarie 2020 09:15
Data publicarii: Marti 21 Ianuarie 2020 07:56
Categorie: Vremea

Marți, vremea va fi destul de plăcută în sud și est, însă în restul zonelor așteptăm ceață, burniță și umezeală. Maximele vor fi de la minus 3 la 9 grade.

 

 

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, ceața se împrăștie curând, iar vremea devine plăcută și un pic mai caldă ca luni.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme ceva mai plăcută ca luni. Maximele cresc cu trei, patru grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, saltul termic va fi unul percutant. Luni au fost 1...2 grade, marți avem atmosferă primăvăratică și un vânt destul de insistent.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, vremea va fi rece și destul de umedă. Și ceața poate dura mai multe ore, așa că soarele apare abia după prânz.

În vestul țării, vremea rămâne destul de neplăcută. Ca și luni, umezeala persistă, la fel și ceața, iar din când în când apar și fulguieli sau burniță. Și noaptea va fi mai rece decât cele din urmă.

Nici în Transilvania nu prea se încălzește vremea. Găsim ceață densă, aer rece și soare cu dinți pe la prânz.

În Oltenia, prindem vreme ceva mai bună, cer senin și atmosferă agreabilă pe la amiază. Peste noapte, temperaturile scad destul de mult.

Vreme agreabilă o să găsim și în sudul țării. Se menține cerul senin, vântul va fi discret și scăpăm de ceață, deocamdată.

 

București

 

Și în București avem vreme mai bună. Doar dimineață se mențin șansele de ceață. Ziua va fi una însorită și mai plăcută ca cea de luni. Norii se risipesc, vântul devine activ și presiunea atmosferică scade, dar rămâne peste normal.
 

La munte

 

În zonele de munte, găsim vreme mai caldă, domină vremea frumoasă, și doar prin Carpații de Curbură o să fie ceva răbufniri ale vântului. Stratul de zăpadă scade cu fiecare zi.

 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

 

Miercuri atmosfera se mai dezmorțește puțin, temperaturile urcă peste nivelul perioadei și domină timpul frumos. Pe seară, se adună norii în nord, centru și est, așa că în noaptea de miercuri spre joi este posibil să ningă în Maramureș, Transilvania și la munte. Prin Moldova va fi lapoviță, apare și poleiul, iar vântul atinge viteze de 90 km/h la munte și în jur de 60 km/h în Moldova și Oltenia. Nivelul presiunii atmosferice scade.

Joi mai sunt ceva ninsori prin zona de munte și în Transilvania, lapoviță în Moldova și ploi în zona Dobrogei. În rest, găsim cer senin. Vântul va sufla cu putere la munte și prin ținuturile estice și se face mai frig.

Vineri o să avem vreme frumoasă, cer senin în majoritatea zonelor și ceva răbufniri de vânt în sud-est. Nopțile vor fi tot mai reci, aduc ger în depresiuni.
 

București

 

Miercuri o să avem soare, vreme caldă și ceva răbufniri ale vântului. Presiunea atmosferică mai scade puțin, însă va fi în continuare destul de mare.

Și joi dimineață apar ceva nori, dar nu prea sunt condiții de precipitații. Vântul prinde putere, iar maxima ajunge pe la 6...7 grade.

Vineri se arată soarele, se mai încălzește, iar atmosfera devine primăvăratică. Totuși, noaptea va fi destul de frig, iar în zori reapare ceața.
 

La munte

 

Și ziua de miercuri va fi una însorită, dar în noaptea următoare vin ceva ninsori în masivele nordice. Se pornește și vântul, ajunge la viteze de 80..90 km/h și o să viscoleasca ninsoarea.

Joi mai pot apărea ceva ninsori în Orientali și în estul Meridionalilor, dar în restul masivelor se arată soarele. Temperaturile scad peste tot, iar vântul va sufla cu putere în masivele sudice.

De vineri, vremea se îndreaptă, cerul va fi senin și se mai încălzește.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Iarnă atipică, în România. Panică printre fermieri. Pământul ar putea fi imposibil de lucrat la primăvară
Un bărbat din Iași și-ar fi abuzat fiica minoră timp de 7 ani
Vremea se încălzește considerabil. Zonele unde se vor depăși 10 grade
VIDEO PROTVPLUS.RO