Vremea se schimbă radical. Zonele în care sunt anunțate ploi și ninsori


Ultimul update: Marti 29 Octombrie 2019 09:20
Data publicarii: Marti 29 Octombrie 2019 07:43
Categorie: Vremea

Marți se schimbă vremea. La munte o să ningă, în estul Transilvaniei poate apărea lapovița, iar ploile vin în jumătatea nordică a țării. Prin sud mai prindem o zi plăcută, cu până la 21 de grade prin Oltenia.

 

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și Bărăganul se face mai răcoare decât luni, dar încă avem vreme bună, deși dimineața sunt ceva condiții de ceață. Pe seară încep să se adune norii de ploaie și se întețește vântul.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei zărim soarele în prima parte a zilei, după care se înnorează și vin ploile. Maximele se opresc pe la 15...16 grade. Ploile se extind pe timpul nopții, când și vântul devine mai insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei asistăm la o schimbare tranșantă a vremii. Temperaturile pierd chiar și 10 grade față de luni. O să plouă destul de serios, iar cantitățile de apă ar putea depăși 15 L/mp.

Vreme neplăcută găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș: cer noros, ploi frecvente și temperaturi în cădere liberă. Luni s-au atins 19...20 de grade, marți vor fi cel mult 11...12 grade.

Se răcește și în ținuturile vestice. Domină atmosfera închisă și vin ceva ploi pe parcursul zilei. Marți noaptea, cerul se degajează, dar se face mai frig decât în nopțile trecute și temperaturile coboară până la 4...5 grade.

Se strică vremea și în Transilvania, temperaturile încep să scadă, ploile apar aproape peste tot, iar în zonele montane se transformă în lapoviță și ninsoare. Noaptea aduce condiții de lapoviță și prin estul provinciei.

În Oltenia avem și marți vreme destul de plăcută. E drept că temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca în ultima perioada, dar tot va fi mai cald decât în mod obișnuit. Spre seară cresc șansele de ploaie și se pornește vântul.

Și în ținuturile sudice mai prindem o zi frumoasă, cu temperaturi peste limitele normale, dar ușor mai scăzute decât luni. După lăsarea nopții, ploile ajung și aici.

În București, dimineața mai prindem un pic de ceață, apoi se arată soarele, dar va fi puțin mai răcoare decât luni. Maxima se va opri pe la 17 grade. Treptat se întețește vântul, iar presiunea atmosferică se apropie de normal.

La munte, vremea se răcește rapid. Marți va ploua în Munții Apuseni și jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar pe seară, precipitațiile ajung și în restul masivelor. Ploile se transformă treptat în lapoviță și ninsoare, iar în Orientali și pe crestele Meridionalilor se va depune strat de zăpadă.

 

Prognoza pe următoarele 4 zile

 

Miercuri se face mai frig. Temperaturile scad și în sudul țării, iar în noaptea următoare vor fi sub zero grade în nord, nord-est și centru. Până atunci, ploile ajung prin sud și prin Transilvania, iar mai târziu și prin Vest. În Carpații Meridionali va continua să ningă.

Joi, vremea devine rece pentru acest moment al anului. Ploile vin în jumătatea sud-vestică, în special în Banat, sudul Transilvaniei și Oltenia, iar în zona de munte va ninge. Prin dealurile Olteniei și Munteniei va fi lapoviță. Vântul va spori senzația de frig, iar în noaptea de joi spre vineri avem temperaturi de până la minus 7 grade în depresiuni.

Și vineri va fi frig, prin sud mai apar ceva ploi, dar în jumătatea nordică zărim soarele. Pe la munte mai apar ceva ninsori cu lapoviță.

BUCUREȘTI

 

În București, miercuri se răcește simțitor, atmosfera va fi mohorâtă și o să plouă. Vântul va avea răbufniri și va spori senzația de frig, iar nivelul presiunii atmosferice va depăși valorile normale.

Joi avem deja vreme rece pentru acest moment al anului. Mai vin ceva ploi, vântul va accentua senzația de frig, iar maxima va fi de 6 grade, mai scăzută decât minima de marți noapte.

Vineri se menține atmosfera închisă și rece, dar vom avea în jur de 10 grade și ploi trecătoare.

VREMEA LA MUNTE

 

La munte, miercuri se face mai frig. Va ninge în zona Meridionalilor, pe unde stratul de zăpadă continuă să crească. Apar ceva fulguieli și în Munții Banatului.

Și joi va fi foarte frig. Temperaturile scad sub valorile obișnuite și mai apar ceva ninsori în Meridionali și în Munții Banatului. În rest se arată soarele.

Vineri, percepem o ușoară încălzire, însă prin masivele sudice mai vin ceva ninsori cu lapoviță. Prin Munții Banatului, vântul va sufla cu putere și va acceptua senzația de frig.
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea se răcește brusc. Zonele în care se vor înregistra 0 grade
Vreme schimbătoare. Meteorologii anunță ploi și temperaturi mai scăzute
Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță cod galben în 23 de județe
VIDEO PROTVPLUS.RO