Prognoza meteo 5 august 2019. Unde vor fi ploi și când revine canicula

05-08-2019 09:06


Astăzi avem atmosferă plăcută în prima parte a zilei însă după prânz vin ploi care pot fi mai consistente în Maramureş, la munte, în Moldova şi în estul Transilvaniei. În rest, va fi timp frumos.

Astăzi atmosferă plăcută va fi plăcută în prima parte a zilei însă după prânz se înnorează şi o să plouă în Maramureş, local în zona de munte, în Moldova şi în estul Transilvaniei. În rest, va fi timp frumos şi ploile pot să apară doar sporadic. La amiază vom avea temperaturi cuprinse între 21 de grade în depresiuni şi 31 de grade în Oltenia.


Prognoza meteo pe regiuni
 

În Dobrogea şi Bărăgan urmează o zi cu soare şi un vânt mai activ la malul mării. Temperaturile mai cresc puţin şi la amiază vor fi 28 de grade Celsius.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari şi se încălzeşte uşor.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi plăcută până după prânz, când se adună norii şi se aşteaptă mai multe serii de averse, cu descărcări electrice şi vânt mai intens. Maximele termice se vor încadra între 22 şi 26 de grade Celsius.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, o să vină câteva averse însoţite de fenomene electrice dar vor fi şi perioade cu soare pe parcursul zilei.

În ţinuturile vestice, se încălzeşte uşor şi temperaturile, ajung pe la 28 de grade. Atmosferă va fi însorită; totuşi în zonele mai înalte la apropierea serii mai vin câteva ploi.

În Transilvania, în zonele de munte se anunţă perioade cu averse serioase, ce vor aduce cantităţi mai însemnate de apă. În rest avem soare şi vreme bună iar temperaturile cresc faţă de ziua trecută.

În sud-vestul ţării, atmosferă va fi plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 31 de grade în Oltenia.

Şi în ţinuturile sudice găsim soare şi vreme frumoasă. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 29 de grade în Lunca Dunării!

În Bucureşti astăzi avem vreme frumoasă, un vânt mai activ şi 28 de grade în termometre. La noapte, cerul va fi variabil şi minimă va ajunge pe la 16 grade.

În zonele de munte, soarele se arată în prima parte a zilei însă norii se strâng dupã-amiaza şi seara, când aşteptam ploi zgomotoase cu fenomene electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat iar temperaturile cresc mai ales în masivele sudice şi vestice.

Pe litoral, urmează o zi frumoasă dar răcoroasă. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 26 de grade Celsius, apa mării va avea în jur de 23 de grade şi vântul va fi activ.


Prognoza meteo pe 3 zile
 

Marţi se face şi mai cald iar termometrele vor indica 33 de grade Celsius în Oltenia. Avem vreme frumoasă în ansamblu, dar mai pe seară, vor fi perioade cu ploi şi instabilitate în Maramureş, la munte, în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Miercuri aşteptam vreme calduroasa iar prin vest şi sud-vest, se va atinge pragul caniculei. Dupa-amiaza şi seara, în nordul ţării şi la munte, sunt posibile ploi de scurta durata şi fenomene electrice.

Joi căldura persista iar în jumătatea de vest a tãrii se vor înregistra 36 de grade la umbră şi disconfortul termic va fi ridicat. În prima parte a zilei va fi timp frumos dar spre seară se adună norii şi o să plouă în regiunile vestice, nordice, centrale dar şi pe la munte.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO