Prognoza meteo 30 septembrie 2020. Zonele în care sunt anunțate ninsori

Ultima actualizare: 30-09-2020 09:16

Prognoza meteo 30 septembrie 2020. Miercuri o să plouă în vestul, centrul, în nordul țării, dar și în zonele de deal și munte.

 

În rest, avem vreme mai bună, un vânt intens în ținuturile sudice și la munte și maxime de la 12 grade în depresiuni, până la 22 de grade în Lunca Dunării. 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, câțiva stropi de ploaie, dar și scurte momente însorite. Vântul mai are unele intensificări, iar temperaturile scad cu un grad sau două, față de marți.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei va domina atmosfera închisă. Ploile apar mai ales în a doua parte a zilei, vântul rămâne activ, iar maximele se opresc pe la 20....21 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi destul de neplăcută, cu cer acoperit și mai multe reprize de ploaie. Se mai pot strânge cantități însemnate de apă, iar temperaturile nu vor trece de 20 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi mohorâtă și mai rece decât cea de marți. O să plouă din când în când, iar la amiază vor fi cel mult 13...14 grade Celsius.

Vreme urâtă găsim și în ținuturile vestice: mulți nori, ploi frecvente și temperaturi modeste. Maximele se opresc pe la 17...18 grade, iar ploile continuă și pe timpul nopții.

Și în Transilvania mai vin ceva ploi, iar în zonele de munte, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Și tot la munte, vântul va sufla cu putere, iar după prânz vom avea cel mult 15 grade în termometre.

În Oltenia, ploile apar mai ales în regiunile deluroase. Zărim trecător și soarele, însă vântul continuă să agite atmosfera și maximele se opresc pe la 20 de grade.

La fel va fi și în ținuturile sudice: înnorări, condiții de ploaie și vânt cu intensificări susținute. Se mai răcește puțin față de ziua trecută și vom avea cel mult 22 de grade în Lunca Dunării.

București
 

Și în Bucureșți avem atmosferă schimbătoare, destul de mulți nori și un vânt intens, care poate atinge viteze de 50 KM/h. Maxima se oprește pe la 21 de grade, iar în noaptea de miercuri spre joi e posibil să picure trecător.

La munte

La munte se anunță o zi destul de neplăcută, cu ploi consistente și lapoviță în zonele de creastă. Se face mai frig decât marți, iar vântul suflă cu putere la altitudini mari.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

București
 

Joi atmosfera va fi schimbătoare și e posibil să mai plouă puțin. Vântul mai are unele porniri și la rafală se mai pot atinge viteze de 43 km/h. Temperatura aerului scade ușor și termometrele vor indica valori de 18-19 grade Celsius.

De vineri vremea se îmbunează, soarele va fi prezent pe tot parcursul zilei și vântul se potolește. Se încălzește și se ating 26 de grade, valori ridicate pentru începutul lunii octombrie.

Sâmbătă prindem încă o zi frumoasă cu cer curat și un vânt mai activ. Se face mai cald și la amiază se vor înregistra 28 de grade Celsius.

La munte
 

Joi se mai încălzește puțin, însă norii vor fi numeroși, mai vin câteva ploi și se pot strânge cantități mai însemnate de apă. Vântul prinde putere pe crestele Carpaților Meridionali, iar la înălțimi de peste 1.800 de metri așteptăm lapoviță.

Vineri avem vreme bună în ansamblu și mai cresc temperaturile. Doar în prima parte a zilei mai sunt posibile ploi pe zone restrânse și vântul se întețește pe creste.

Sâmbătă atmosfera va fi plăcută pe parcursul zilei și abia în noaptea următoare se adună norii și s-ar putea să plouă. Temperatura aerului va continua să crească.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO