Primele zile de iarnă aduc ploi, ninsori la munte și lapoviță. Când se va încălzi vremea

27-11-2020 19:02


Primele zile de iarnă aduc ploi, ninsori la munte și lapoviță. Dacă porniți la drum, să aveți mașina pregătită pentru că în anumite zone se poate forma polei. Iar zăpada în cantități mari întârzie deocamdată.

Din primele estimări, rezultă că și Crăciunul va fi mai degrabă ploios decât cu zăpadă.

De Ziua Naţională sunt anunţate ninsori slabe, ceaţă şi multe ploi. În unele zone ale ţării au căzut şi ninsori. Prima săptămână din decembrie va fi mai rece decât în mod obişnuit.

Elena Mateescu, director general ANM: Minime spre -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la -1 grad în restul ţării. Vom avea şi strat de zăpadă în partea de sud şi sud este a ţării, inclusiv în zona de munte.
În Capitală cum va fi vremea de 1 decembrie?
Elena Mateescu, director general ANM: Vorbim de o vreme închisă, pe parcursul zilei precipitații mixte, o minimă spre -2 grade, cel mult mai coborât în zona preorăşenească -4 grade, şi o maximă în jurul a 2 - 3 grade.

Ninsori vor fi cu siguranţă în zona de nord, atât în Maramureş cât şi în Moldova dar şi în partea de vest a ţării, în regiunile Crișana şi Banat. Cu cât coborâm mai spre sud ne vom confrunta cu precipitaţii mixte, ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Va fi un pic mai bine, peste o săptămână. Aşa că Moş Nicolae vine cu o uşoară încălzire a vremii. Temperaturile maxime, din weekendul următor, ar putea atinge 15 grade, mai ales în zona de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti. În restul ţării, ne trebuie însă haine groase. Temperaturile nu vor trece de 7 grade.

Vremea îşi continua încălzirea în a doua parte a lunii decembrie.

Elena Mateescu, director general ANM: "Posbil să vorbim de precipitaţii în special predominant sub formă de ploaie, luând în considerare vremea mai caldă. Cu siguranţă vom actualiza aceste informaţii pentru că observăm în dinamica atmosferei schimbări de la o rulare la alta."

Ne aşteptam aşadar la temperaturi peste limita normală de Crăciun. Cine îşi propune să petreacă în zăpadă va trebui să o caute pe vârf de munte.

Tags: zapada, craciun, meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO