Ploile cuprind, astăzi, întreaga țară. Temperaturile nu trec de 12 grade

12-03-2019 08:16


Marți, vremea va fi cu mult mai rece ca luni în jumătatea sudică şi temperaturile coboară sub normal. Mai vin ceva ploi cu lapoviţă tot prin sud, ninsori pe la munte, dar în rest prindem vreme frumoasă.

Vântul continuă să aibă intensificări, iar maximele vor fi de la 5 la 12 grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Bărăgan şi Dobrogea, atmosfera va fi extrem de neplăcută, cu cer acoperit şi ploi consistente. Maximele scad chiar şi cu paisprezece grade. Luni au fost 22 de grade la Feteşti. Pe litoral, vântul poate atinge 70 km/h şi sporeşte senzaţia de frig.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim tot vreme urâtă, cu ploi frecvente, vânt insistent şi rafale de 50 km/h. La noapte se înseninează, dar va fi destul de frig.

Ceva mai plăcut va fi în nordul Moldovei şi în Bucovina, pe unde zărim soarele. Se răcoreşte şi aici, dar diferenţele sunt de cel mult şapte grade faţă de luni. Peste noapte, în nordul provinciei se ating minus 5 grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş prindem atmosferă relativ plăcută, soare din când în când şi maxime cu două grade sub cele de ieri. La noapte, însă, va fi tare frig. Minimele ajung la minus 6 grade.

În vestul ţării va fi vreme bună, dar mai rece decât în statistici. Se ating 11 grade la Timişoara. Noaptea aduce temperaturi negative şi aici...

În zona Transilvaniei, răcirea este una uşoară pe timpul zilei. Noaptea ne-aduce, în schimb, minus 9 grade şi cer senin.

În Oltenia avem vreme amestecată, cu ceva ploi în sudul provinciei şi un pic de soare în zonele deluroase. Temperaturile pierd vreo patru, cinci grade faţă de luni.

În sud, atmosfera va fi închisă şi ploioasă, vântul prinde putere şi maximele vor fi modeste, sub normalul acestei perioade. La noapte se înseninează, dar vremea rămâne rece.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vântul aduce nori de ploaie şi o răcire tranşantă. O să mai plouă şi în această dimineaţă, vântul rămâne activ toată ziua şi maximă se opreşte pe la 8 grade, sub valorile obişnuite.

Miercuri dimineaţă zărim soarele, dar după-amiază va fi ceva mai înnorată. Maximă urcă spre normal, iar noaptea, temperaturile coboară sub zero grade în cartierele de la periferie.

Joi, o să avem vreme schimbătoare şi temperaturi obişnuite perioadei. În noaptea de joi spre vineri apar condiţii de ploaie. Şi vineri mai apar norii, vântul redevine activ, dar şansele de ploaie sunt scăzute.

LA MUNTE

La munte se răceşte brusc, va ninge mult în masivele sudice, iar pe creste va fi viscol. Ceva fulguieli mai apar şi peste zi, însă la noapte, norii se mai împrăştie. Miercuri, aşteptam vreme schimbătoare, vânt activ şi doar câţiva fulgi.

Joi, temperaturile mai urca puţin şi ajung la normal, norii se extind, iar ninsorile şi lapoviţă apar pe suprafeţe restrânse. Şi vineri mai sunt posibile ceva ninsori cu lapoviţă în masivele vestice şi în cele nordice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57