Ploi și temperaturi modeste în toată țara. Zona unde vineri vor fi 28 de grade

16-05-2019 08:14


Joi rămânem cu vremea instabilă. Ploile apar aproape peste tot, iar temperaturile vor fi modeste, de la 14, la cel mult 22 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, instabilitatea persistă şi vin alte serii de averse, cu fenomene electrice şi intensificări de vânt. Zărim şi soarele din când în când, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri. La fel va fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: mai multe reprize cu ploi zgomotoase, răbufniri ale vântului şi temperaturi mai scăzute decât ar fi normal. Maximele se opresc din nou pe la 20 de grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina ne-aşteaptă o zi destul de neplăcută. O să plouă din când în când, vor fi şi tunete, fulgere, iar vântul se va înteţi pe timpul ploilor. Se mai răcoreşte faţă de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme răcoroasă, ploi şi multă instabilitate. Apare un pic şi soarele printre nori, iar pe la amiază se ating în jur de 17...18 grade. În ţinuturile vestice prindem vreme mai bună decât în celelalte zone, cu mai puţine ploi şi temperaturi în creştere. Chiar şi aşa va fi mai răcoare decât în mod obişnuit: maximele se vor opri pe la 18...19 grade.

În schimb, în Transilvania găsim mulţi nori, averse frecvente şi temperaturi mai scăzute decât ieri. În zonele de munte vor fi şi căderi de grindină şi se pot strânge 25...30 de litri de apă pe metru pătrat.

Şi în zona Olteniei mai vin ceva ploi, chiar averse consistente, cu descărcări electrice şi vânt intens. Temperaturile rămân sub nivelul perioadei. Aceleaşi condiţii meteo şi în ţinuturile sudice: perioade cu ploi zgomotoase, un pic de soare şi valori de luna Aprilie.

În Bucureşti avem instabilitate şi averse, iar vântul va fi activ până spre seară. Maxima se menţine modestă şi va fi în jur de 18 grade. Şi după lăsarea nopţii mai apar ceva nori de ploaie, iar minima ajunge pe la 12 grade.

La munte, găsim instabilitate, ploi consistente şi vreme ceva mai răcoroasă decât ieri. Aversele vin cu răbufniri de vânt şi grindina şi se pot strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri se încălzeşte simţitor; în estul ţării se ating şi 28 de grade. În sud-vest o să mai plouă din când în când, dar în celelalte zone, aversele apar doar după-amiaza şi noaptea.

Sâmbătă se anunţă instabilitate şi o răcorire a vremii în jumătatea nord-estică a ţării. Aici, aversele vor fi frecvente. În schimb, în celelalte zone aşteptam timp frumos şi temperaturi mai mari. Ploi sporadice pot apărea abia către seară...

Duminică, vremea se încălzeşte peste tot şi temperaturile depăşesc nivelul perioadei. Atmosfera va fi plăcută în ansamblu, iar după-amiaza şi seara va ploua prin est, sud-vest şi la munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO