Ploi și ninsori în toată țara. Cum va fi vremea în weekend


Ultimul update: Joi 12 Decembrie 2019 09:58
Data publicarii: Joi 12 Decembrie 2019 08:53
Categorie: Vremea

Joi avem o zi cam neplăcută, cu ploi în ţinuturile sudice, lapoviţa pe la munte şi ninsori viscolite în zonă înaltă din Meridionali.

Maximele pleacă de la 2 grade în Bucovina şi ajung pe la 12 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan, norii persistă, o să mai plouă din când în când şi vântul va fi destul de insistent. Temperaturile se menţin la valorile de miercuri, iar cel mai cald va fi din nou la malul mării, pe unde se vor atinge 11-12 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosfera închisă, câteva reprize de ploaie şi temperaturi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina va fi cam înnorat, însă ploile apar sporadic. Prin zona Bucovinei zărim puţin şi soarele, dar va fi mai frig decât în celelalte regiuni şi vom avea maxime în jur de 2 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme mai bună, un pic de soare şi temperaturi mai ridicate, de până la 9 grade Celsius. La noapte, însă vin ceva ploi şi aici.

Şi în ţinuturile vestice o să plouă după lăsarea nopţii. Până atunci avem vreme schimbătoare; se face puţin mai cald decât ieri şi maximele ajung pe la 10 grade.

În Transilvania găsim vremea rea în zona montană înaltă, pe unde o să ningă viscolit. În rest: cer noros, poate câţiva stropi de ploaie şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată.

În Oltenia avem vreme destul de neplăcută. Ploile continuă, iar în nordul proviciei vor lăsa 20...25 de litri de apă pe metru pătrat. Şi vântul mai are unele porniri, iar maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 6...7 grade.

Şi în ţinuturile sudice mai vin ceva ploi, mai consistente în nordul Munteniei, iar vântul continua să agite atmosfera.

În Bucureşti avem tot cer noros, vânt activ şi o să mai plouă din când în când. Presiunea atmosferică va continua să scadă, iar maximă se opreşte pe la 5 grade, adică nu se încălzeşte deloc pe parcursul zilei.

La munte, găsim vreme severă în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri. Pe aici va ninge destul de mult, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de peste 70...80 KM/h. În restul zonei montane va cădea lapoviţă. În staţiuni, avem ninsoare în averse la Sinaia, cota 1500.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, vineri se anunţă vreme cam neplăcută. Sunt semne de ploaie, se porneşte şi vântul, iar la începutul zilei va fi din nou ceaţa.

Sâmbătă vin alte ploi, slabe şi temporare, însă vremea rămâne închisă şi maximă se opreşte pe la 6 grade.

Duminică prindem şi un pic de soare, mai scad şansele de ploaie şi se face mai cald. Vom avea 9 grade ziua şi în jur de 5 grade noaptea.

La munte, vineri, vremea se răceşte, norii se înmulţesc şi domină lapoviţă. Mai sus, la peste 1200 metri atitudine, va ninge. Mare atenţie la polei.

Sâmbătă sunt anunţate ninsori şi lapoviţă cam peste tot pe la munte. Vântul prinde putere şi temperaturile rămân modeste.

Duminică se arată soarele din când în când, iar lapoviţa revine abia la apropierea nopţii. Sunt vizate masivele vestice şi cele nordice.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Avertizare meteo. ANM anunță cod galben de viscol, ninsori și ploi în următoarele zile
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. ANM anunță temperaturi neobișnuite
VIDEO PROTVPLUS.RO