Informare ANM de caniculă. Temperaturile ajung la 37 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au emis o informare de caniculă pentru vineri şi sâmbătă. Temperaturile pot ajunge până la 37 de grade în sud-vestul Munteniei şi sudul Olteniei

Meteorologii au emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă vineri şi sâmbătă, temperaturile urmând să crească până la 34-36 de grade Celsius, în timp ce în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei mercurul din termometre ar putea urca până la 37 de grade Celsius.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri în regiunile sudice şi sud-vestice, iar sâmbătă în toate zonele de câmpie şi de podiş.

Meteorologii informează că se vor înregistra temperaturi maxime de 34.- 36 de grade, iar în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în special în Câmpia Română şi în Câmpia de Vest.

Citește și
vreme
Marți, pe litoral vântul va sufla cu intensitate. Unde va ploua
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Conform ANM, în cursul zilei de duminică, în sudul, centrul şi estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34 - 35 de grade.

În regiunile vestice, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

Ploi în mai multe zone din țară, joi seară. Prognoza pentru următoarele zile

Joi avem vreme călduroasă, iar către seară vin ploi zgomotoase în zonele montane şi submontane şi prin centrul ţării. Maximele pleacă de la 27 de grade în depresiuni şi pot atinge 35 de grade în sud-vest.

Dobrogea şi Bărăganul: Vântul mai are unele porniri, domină atmosfera însorită şi se face puţin mai cald decât miercuri: maximele ajung la 33 de grade.

Moldova sudică şi în nordul Munteniei: găsim soare, temperaturi ridicate şi ceva averse pe inserat, în zonele mai înalte.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei o să apară ceva ploi în a două parte a zilei. Vor fi şi descărcări electrice şi condiţii de grindină. Până atunci: vreme frumoasă şi maxime de la 29 la 32 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: mult soare şi peste 30 de grade la orele amiezii. Către seară în zona Transilvaniei se strâng norii de ploaie.

Ţinuturile vestice au parte de încă o zi însorită şi o amiază călduroasă. Pe aici ploile apar cu totul izolat, iar maximele ajung la 32, 33 de grade.

În centrul României, către seară vor fi reprize cu ploi zgomotoase, fenomene electrice şi răbufniri de vânt. Zonele vizate sunt în special cele montane. Pe partea vestică va fi foarte cald.

În sud-vestul ţării urmează încă o amiază fierbinte, cu maxime ce pot atinge pragul caniculei. În regiunile deluroase,spre seară, se anunţă momente cu ploi şi instabilitate.

Şi în sudul ţării se încălzeşte serios după prânz, iar în Lunca Dunării se vor atinge 34 de grade, la umbră. La apropierea serii, vor fi ceva condiţii de averse, îndeosebi în zonele mai înalte.

Vreme călduroasă şi în zona Capitalei, cu vânt un pic mai activ şi o maximă de 33 de grade. Spre seară apar ceva înnorări, dar e puţin probabil să plouă.Vineri în zori se vor înregistra 18 grade.

La munte avem vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu apar averse, cu tunete, fulgere, vânt şi probabil grindină, în special în zona Carpaţilor Meridionali.

La mare se anunţă o zi destul de plăcută. Vântul mai are unele porniri şi norii se-adună trecător, dar nu prea sunt şanse de ploaie. Maximele urcă spre 30, poate 31 de grade, iar apa marii va avea cam 25 de grade.

Joi rămânem cu vremea călduroasă, iar către seară vin alte ploi zgomotoase la deal, la munte şi prin centru.

Vineri se face şi mai cald. Maximele depăşesc 30 de grade peste tot, iar în sud se instalează caniculă. Doar în zonele montane e posibil să cadă o ploaie de scurtă durata.

Sâmbătă, canicula cuprinde sudul, vestul ţării, dar apare local şi în centru şi în est. La deal şi la munte mai sunt ceva condiţii de ploaie. În rest avem soare şi maxime de până la 38 de grade în sud-vestul Olteniei.

Duminică, vremea se schimbă în vest, nord-vest şi centru. Pe aici vin averse abundente, cu vijelii şi grindină şi se răcoreşte simţitor. În rest rămânem cu atmosfera însorită şi va fi în continuare foarte cald. Prin sudul ţării se mai pot atinge 35, 36 de grade.

În Bucureşti avem încă o amiază călduroasă, cu vânt activ şi 33 de grade în termometre. Spre seară apar ceva înnorări, dar e puţin probabil să plouă.

Vineri revine caniculă. Temperatura ajunge la 35, poate 36 de grade. Norii nu prea se arată, dar se mai simte puţin vântul.

Sâmbătă: aceeaşi situaţie: cer mai mult senin, caniculă la amiază şi un vânt destul de activ.

Şi duminică o să fie foarte cald. Se vor atinge 34, poate 35 de grade în centrul oraşului.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Temperaturi ridicate, însoțite însă de ploi. Vineri revine canicula
Temperaturi ridicate, însoțite însă de ploi. Vineri revine canicula

Miercuri avem vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar spre seară apar averse în zonele de deal și munte și pe suprafețe mici în rest.

Marți, pe litoral vântul va sufla cu intensitate. Unde va ploua
Marți, pe litoral vântul va sufla cu intensitate. Unde va ploua

Marți, va continua să se încălzească şi vremea va fi cãlduroasã în sudul, în vestul şi centrul ţării. Atmosfera va fi însorită şi doar pe la munte şi în sud-est sunt anunţate averse spre seară.

Ravagiile făcute de vremea rea în vestul ţării. Avioanele şi trenurile, oprite
Ravagiile făcute de vremea rea în vestul ţării. Avioanele şi trenurile, oprite

A fost cod portocaliu de vreme rea în 9 județe din vestul țării iar furtunile puternice le-au adus numai necazuri oamenilor din zonă.

Canicula persistă în sud-estul țării. Ce se întâmplă cu vremea la munte și pe litoral
Canicula persistă în sud-estul țării. Ce se întâmplă cu vremea la munte și pe litoral

Se răcoreşte în vest şi sud-vest şi doar prin estul şi sud-estul ţării o să mai fie caniculă. Va plouă abundent în jumătatea vestică, la deal şi la munte, iar spre seară vin câteva averse şi prin sudul şi estul ţării.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.