COD GALBEN de ploi si vant puternic in mai multe zone ale tarii. Prognoza meteo pana marti

×
Codul embed a fost copiat

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a emis o avertizare de tip cod galben de ploi, valabila de sambata 18 martie ora 18.00, pana duminica, 19 martie, la ora 20.00.

Conform sursei citate, avertizarea este pentru urmatoarele zone: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea si Valcea.

In intervalul mentionat, in vestul, centrul si nordul tarii va ploua pe arii extinse, iar in restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local.

Vor fi cantitati de apa de peste 15...20 l/mp si izolat 25...30 l/mp.

In zona Muntilor Apuseni, nordul Carpatilor Orientali, Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali se vor acumula peste 40...50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile. Vantul va sufla tare, cu rafale ce vor depasi 60...70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Citește și
cornel putan alin
Joi o sa ploua aproape in toata tara. In Capitala, de abia duminica seara cerul va fi senin, cu maxime de 14 grade
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Nota: Intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in celelalte regiuni, in special pe parcursul zilei de duminica(19 martie), cu viteze mai mari (50...65 km/h) in sudul tarii, inclusiv in zona municipiului Bucuresti.

Ploi in aproape toata tara si ninsori viscolite la munte, sambata. Prognoza meteo pana marti

Sambata, in vestul, centrul si nordul tarii vin ploi destul de serioase, iar pe crestele montane se anunta ninsori si viscol.

In sud si est va fi vreme mai buna, dar vantul se inteteste cam peste tot. Vom avea maxime de la 6 la 19 grade. Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem din Dobrogea si Baraganul. Aici norii se imultesc, dar ploile apar dupa lasarea noptii. Vantul prinde putere si se se incalzeste usor fata de ziua trecuta: maximele urca pana la 14 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea atmosfera cam mohorata, cu ploi locale si vant activ. Temperaturile, putin mai ridicate decat ieri, ajung pe la 10...11 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei cerul va fi plin de nori; o sa ploua din cand in cand si vantul va avea intensificari. La amiaza se vor inregistra tot 10...11 grade- valori potrivite pentru acest moment al anului.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme rea, cu ploi frecvente si cantitati mai insemnate de apa. Acum, dimineata apare tracator si lapovita. Va fi mai racoare decat ieri: maximele nu vor depasi 9...10 grade. O sa ploua destul de mult si in tinuturile vestice. Vantul va agita atmosfera; dar in regimul termic nu sunt schimbari importante fata de ieri: dupa pranz se vor inregistra pana la 13...14 grade.

Si in centrul Romaniei vom avea vreme neplacuta, cu ploi frecvente si lapovita la inceputul zilei. La munte, la altitudini mari, vor fi mai ales ninsori si vantul va sufla tare, si va viscoli sau spulbera zapada.

In sud-vestul tarii se incalzeste, dar vom avea o zi cam mohorata, cu ploi in mai multe reprize. Si vantul devine activ, iar maximele ajung pe la 18, poate 19 grade in sudul Olteniei.

Se face mai cald si in sudul tarii. Vom avea vreme schimbatoare, cu innorari, cateva ploi, dar si scurte momente cu soare. Vantul se inteteste, iar temperaturile urca pana la 18 grade in Lunca Dunarii.

Se incalzeste si in Bucuresti: maxima ajunge pe la 15 grade. Norii se aduna din cand in cand; mai tarziu se porneste si vantul, iar la noapte apar si conditii de ploaie slaba. Minima, in crestere fata de noaptea trecuta, va fi in jur de 7 grade.

La munte cerul ramane acoperit de nori si precipitatiile sunt din ce in ce mai frecvente. La altitudini mai mari vor fi ninsori, dar mai jos apar si ploi si lapovita. Cantitatile de apa ar putea depasi 20...30 L/mp. Vantul va sufla cu putere: in zonele de creasta va atinge 80...90 Km/h si va viscoli ninsoarea.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

In Bucuresti astazi se incalzeste: maxima ajunge pe la 15 grade. Vom avea soare, dar si innorari temporare, iar vantul se va inteti. Noaptea ne-aduce conditii de ploaie si vant puternic. Maine asteptam vreme schimbatoare, cu innorari si cateva ploi slabe. Vantul mai are unele porniri, iar maxima urca din nou spre 14...15 grade. Luni perioadele insorite domina ziua. Mai apar si cativa nori, dar sansele de ploaie sunt reduse, iar vantul ramane destul de activ dimineata. Temperatura creste si la amiaza se vor atinge 18 grade. Marti se face si mai cald: maxima ajunge la 20 de grade- valoare mai potrivita pentru inceputul lunii mai. Atmosfera se anunta insorita, dar se mai simte un pic vantul.

La munte, astazi precipitatiile sunt din ce in ce mai frecvente. La altitudini mai mari vor fi ninsori, dar mai jos apar si ploi si lapovita. Se pot strange 20... 30 de litri de apa pe metru patrat. Vantul va sufla cu putere, iar pe creste va viscoli ninsoarea. Maine mai apar ceva ninsori in zona de creasta si se mai pot aduna 15 litri pe metru patrat. Vantul continua sa sufle tare si o sa spulbere zapada. Luni o sa ploua in zona Orientalilor, iar pe crestele Meridionalilor apare lapovita. Vantul va fi foarte intens si se simte o noua incalzire. Marti asteptam vreme destul de frumoasa. Temperaturile continua sa creasca. Vantul mai are unele intensificari, iar prin Apuseni si in nordul Orentalilor mai pot veni cativa stropi de ploaie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vreme frumoasa in Vest, innorari si ploi slabe pe partea Estica. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Vreme frumoasa in Vest, innorari si ploi slabe pe partea Estica. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Astazi in jumatatea estica a tarii se mai aduna norii si vor aduce precipitatii slabe. Vor fi ploi, mai ales averse, iar prin Muntenia si Dobrogea pot fi si descarcari electrice!

Joi o sa ploua aproape in toata tara. In Capitala, de abia duminica seara cerul va fi senin, cu maxime de 14 grade
Joi o sa ploua aproape in toata tara. In Capitala, de abia duminica seara cerul va fi senin, cu maxime de 14 grade

Ziua de joi ne-aduce vreme schimbatoare, ploi slabe in nord, centru, est si sud-est. Pe seara, apar precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare in estul si sud-estul Transilvaniei si local prin Moldova.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.