Ninsorile au revenit și au provocat haos pe șosele. Opt persoane au fost rănite după ce un autocar s-a răsturnat


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 17:43
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 16:44
Categorie: Vremea

A fost cod galben de vreme rea în mai multe județe până miercuri dimineață la ora 4. A nins marți noaptea în centrul țării, dar și în Capitală.

În județul Brașov, pe un drum acoperit de zăpadă, un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat și opt oameni au fost răniți. Iar în munți există risc de avalanșă, spun salvamontiștii, și avertizează că stratul de zăpadă nou depus este instabil și se poate prăvăli oricând de pe versanți.

Pe o ninsoare viscolită, şoferul unui autocar în care se aflau 29 de persoane nu a mai putut controla vehiculul pe Drumul Naţional 1, la ieşire din Codlea, în judeţul Braşov.

S-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei şi opt oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor. Patru dintre răniţi au fost transportaţi la spital, iar ceilalţi au primit îngrijiri la fața locului. În cele din urmă, călătorii au fost preluaţi de un alt autocar.

Rău a fost marți seara şi în Dâmboviţa.

A nins încontinuu, s-a circulat cu dificultate pe cele mai multe drumuri din judeţ. Între Ploieşti şi Târgovişte s-a aşternut pe asfalt un strat de câţiva centimetri de zăpadă.

După ce în urmă cu doar câteva zile s-au bucurat de temperaturi de până la 20 de grade Celsius şi au renunţat la hainele de iarnă, oamenii s-au văzut nevoiţi să revină la geci groase şi căciuli.

Bărbat: - E cam de 10 centimetri aşa. Acum e iarna.
Reporter: - Scoatem gecile iar?
Bărbat: - Păi, da.

În zona de munte a judeţului a nins viscolit şi există pericolul producerii unei avalanşe.

Capitala nu a fost vizată de codul galben de vreme rea. Dar, în cursul nopții de marți a început să ningă cu fulgi mari.

 Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO