Ninsoarea abundentă din București a provocat blocaje în trafic. Recomandarea primarului Firea


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2018 19:31
Categorie: Vremea

În Bucureşti a nins ca în Ajunului Crăciunului. Doar că după noaptea feerică a venit şi dimineaţa de coşmar pentru şoferi şi pietoni, în egală măsură.

Primii au avut parte de un trafic blocat, ceilalţi au tremurat în staţii după ce au fost nevoiţi să circule pe trotuare necurăţate. Pe de altă parte, rafturile cu bocanci, mănuşi, geci şi ustensile pentru dat zăpada s-au golit în timp record.

Primăria Capitalei a pregătit 300 de utilaje de deszăpezire. Şi totuşi, dimineaţă au apărut blocajele în trafic. De departe însă cel mai rău a fost pentru pietoni. Pe trotuare domnesc bălţile şi nu lipseşte nici zăpada murdară.

În acelaşi timp, primarului general, Gabriela Firea, le transimitea bucureştenilor să folosească mijloacele de transport în comun.

Gabriela Firea: ”Într-adevăr se adevereşte vorba că de câte ori e vreme rea, ne luăm pe post de umbrelă maşina şi nu e un lucru bun Cred că noi ca cetăţeni putem aduce o contribuţie la fluidizarea traficului prin renunţarea la autoturismul personal.''

Primul val de zăpadă, i-a prins pe mulţi la coadă la vulcanizare sau în magazinele de specialitate, unde au golit rafturile de ustensile de deszăpezit, bocanci şi haine groase.

Numai într-un magazin, în două zile, s-au vândut peste 2.400 de perechi de bocanci, cei mai căutaţi au fost ce pentru copii: s-au dat peste 1.000 de bucăţi, însă extrem de bine au fost şi mănuşile, în 48 de ore s-au vândut peste 600 de perechi.''

Din cauza vremii au apărut întârzieri de până în 30 de minute în traficul aerian.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO