Locul din România în care luni vor fi 26 de grade Celsius. Ziua în care revin ninsorile


Ultimul update: Luni 18 Martie 2019 10:36
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 10:18
Categorie: Vremea

Luni se face mai cald şi se vor atinge 26 de grade în regiunile sudice. Soarele apare peste tot şi doar prin nord-vestul ţării se adună norii şi s-ar putea să plouă slab.

În sud-estul ţării avem soare şi temperaturi de lună mai. Prin Bărăgan se ating 25 de grade, însă prin delta şi pe litoral va fi mai răcoare. Vântul se menţine activ peste tot.

Vreme însorită găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu prea zărim norii, vântul va adia plăcut, iar maximele cresc cu 2-3 grade faţă de ieri.

Temperaturile cresc şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Cerul va fi curat iar vântul se va înteţi temporar.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş va fi soare şi vreme bună în cea mai mare parte a zilei. Spre seară se adună norii şi cresc şansele de ploaie iar vântul va avea unele porniri. Maximele tind spre 20 de grade şi aici.

Vreme bună găsim şi în vestul ţării, dar aici temperaturile scad puţin faţă de ieri. Norii se strâng treptat, iar la noapte vine ploaia.

În Transilvania, regimul termic se menţine neschimbat, norii apar şi pe aici după prânz, aşa că la noapte e posibil să plouă.

În zona Olteniei, prindem vreme foarte plăcută şi temperaturi ridicate de până la 26 de grade Celsius. La noapte o să avem minime de 8-9 grade, mai potrivite pentru începutul lunii Mai.

În ţinuturile sudice se încălzeşte mai tare, pe la amiază se pot înregistra 25-26 de grade, iar norii vor fi rari.

În Bucureşti, rămânem cu cerul senin şi cu atmosfera liniştită, iar maximă urca spre 25 de grade, ca într-o zi de vară. Presiunea atmosferică va creşte abia de la noapte, când se ating chiar şi 8 grade în cartierele centrale.

Aşteptam vreme mai caldă şi pe la munte. Treptat, încep să apară norii şi o să plouă din când în când, la început în vest, apoi şi în restul masivelor.

Prognoza pentru 3 zile

Marți, temperaturile coboară, însă prin sud şi est rămânem cu vremea caldă. În centru şi nord-est, vin ploi locale, iar în sud va picura sporadic. Marți noapte aşteptăm lapoviţă şi polei pe la munte, iar vântul va sufla mai tare în Dobrogea şi Oltenia.

Miercuri se răceşte şi ajungem la normal cu temperaturile. În vest va fi soare, dar prin sud, centru şi est o să plouă. În Moldova şi în Carpaţii Orientali sunt semne de lapoviţă şi chiar de ninsoare, iar în noaptea de miercuri spre joi apare bruma în nord-vest.

Joi avem cam acelaşi regim termic, norii apar destul de des, însă ploile se răresc şi apar sporadic. La munte s-ar putea să mai fulguiască puţin. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO