Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă

Ultimul update: Miercuri 12 Decembrie 2018 10:01
Data publicarii: Miercuri 12 Decembrie 2018 08:42
Categorie: Vremea

Astăzi avem o zi destul de mohorâtă, cu precipitaţii slabe. Vor domina ninsorile şi lapoviţa, care apar prin vest, nord-vest, prin centru, sporadic şi în celelalte regiuni.

Se menţine riscul de polei. În zonele de munte va ninge trecător, iar vântul se va înteţi în sud-vestul ţării, dar şi în estul extrem. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, pleacă de la minus 1 grad în depresiuni şi ajung pe la 7 grade în sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi cu înnorări şi câteva ploi slabe. Maximele termice, scad uşor faţă de ziua trecută.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim mulţi nori şi puţină lapoviţă. Mai scad puţin temperaturile şi vor fi cel mult 4 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări, dar şi perioade cu soare. Vântul va avea unele intensificări şi se răceşte puţin.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi închisă şi aşteptam precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Şi în vestul ţării, găsim vreme urâtă şi aşteptam lapoviţa şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar la amiază vor fi cel mult 4 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, se anunţă mulţi nori, ninsori la munte şi precipitaţii mixte în rest. După prânz vor fi 4 grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi închisă, însă precipitaţiile pot să apară doar sporadic. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi la amiază vor fi cel mult 6 grade Celsius.

În regiunile sudice, în orele dimineţii cerul va fi acoperit de nori şi pe arii restrânse vor veni precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai târziu apare şi soarele, iar termometrele vor indica 4-5 grade Celsius.

În Bucureşti se aşteaptă un pic de lapoviţă sau fulguieli trecătoare, dar mai târziu norii se risipesc şi apare soarele. Maximă se opreşte pe la 2-3 grade.

La munte găsim atmosferă destul de închisă, ninsori pe zone vaste şi un vânt mai insistent în masivele sud-vestice.

Maine, soarele se arată în multe zone, însă prin centru şi nord-est mai vin câteva ninsori slabe, iar pe la câmpie, dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă. În noaptea de joi spre vineri, în depresiunile din estul Transilvaniei o să fie ger.

Vineri prindem o zi destul de însorită. Doar prin sudul şi sud-vestul ţării se aşteaptă nori de joasă altitudine sau ceaţă. Pe înserat şi în noaptea următoare precipitaţiile cuprind jumătatea sud-vestica, vor fi ninsori şi lapoviţă, aşa că revin condiţiile de polei.

Sâmbătă, norii se înmulţesc, precipitaţiile vin mai întâi în jumătatea sud-estică, apoi şi în resul ţării. Se înteţeşte şi vântul, va ninge la munte şi în Moldova, iar în celelalte zone va cădea lapoviţă şi se poate forma polei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
VIDEO PROTVPLUS.RO
ninsoare
Cod galben de viscol şi ninsori în 7 județe. Informare de ninsori și ploi pentru restul țării
Ninsori, lapoviță și polei în mare parte din țară. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme severă începând de marți dimineața. Ninsorile vor cuprinde treptat toată țara
Un val de ger se abate peste România. Se întorc și ninsorile în majoritatea regiunilor
Strat de zăpadă de peste 2 metri. Imagini uluitoare FILMATE pe Transalpina
Cod galben de viscol și ceață densă emis de ANM duminică. Zonele afectate
polei
Cod Galben de burniță și polei în șase județe. Zonele vizate
Ploi și ninsori în aproape toate regiunile. Prognoza până miercuri
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM