Se circula pe toate drumurile nationale. Pe Autostrada Soarelui, viteza este limitata inca la 50km/h

×
Codul embed a fost copiat

Autostrada Soarelui a fost deschisa traficului rutier pe toata distanta. Soferii, restrictionati sa circule cu o viteza maxima de 50 de kilometri la ora.

18:00 Dupa cinci zile de lupta cu nametii, se circula in sfarsit pe toate drumurile nationale si pe cele doua autostrazi. Drumarii au reusit duminica sa inlature ultimele troiene care faceau imposibila circulatia.

Autostrada Soarelui Bucuresti-Constanta are insa o restrictionare de viteza la 50 de km pe ora. Pe anumite portiuni, carosabilul este inca acoperit cu zapada batatorita si gheata.

In continuare veti intalni utilaje acolo, dar si pe alte drumuri din tara, unde mai exista inca zapada ce trebuie indepartata.

11:30 A2 a fost redeschisa circulatiei in jurul oreo 11:00.

Citește și
Viscol, zapada
Zapezile din ultimele zile au dat peste cap si aprovizionarea magazinelor. Sute de TIR-uri, blocate
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

09:00 Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este scazut in intensitate pe toate drumurile.

Unele sectoare ale unor drumuri nationale care strabat zone montane sunt inchise pe perioada iernii, in fiecare an.

Cele mai importante sunt DN7C-Transfagarasan, intre Piscu Negru si Balea-Cascada, DN7A intre Groapa Seaca si Obarsia Lotrului si DN67C Curpat – Ranca.

Pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, respectiv pe tronsonul Bucuresti – Drajna pot circula doar autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

In vederea prevenirii accidentelor si blocajelor cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum, acestea sunt insotite de echipaje de politie rutiera.

Tronsonul Drajna – Fetesti nu a fost inca redeschis., drumarii actioneaza cu utilaje de deszapezire.

Si noul tronson Basarabi – Lazu (in judetul Constanta) este inca inchis.

Autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone pot circula dinspre Bucuresti catre Constanta (si invers) pe urmatoarea ruta: DN3 Bucuresti – Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara – Fetesti, A2 Fetesti – Cernavoda, DN22C Cernavoda – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanta.

Traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) se desfasoara pe ruta A2 Bucuresti – Drajna, DN3A Drajna – Fetesti, A2 Fetesti – Cernavoda, DN22C Cernavoda – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanta.

Politia avertizeaza ca pe DN1, pe Valea Prahovei, vor incepe sa se formeze coloane de masini dupa ora 12.00, insa cel mai aglomerat va fi la lasarea serii, cand turistii vor parasi partiile in numar mare si se vor indrepta spre casa.

De aceea, automobilistilor care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti (si invers) le este indicata ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti.

Sambata, 28.01.2012

20:30 Traficul rutier pe reteaua de drumuri nationale din judetul Constanta a fost deschis, sambata dupa-amiaza, pentru toate categoriile de vehicule, carosabilul fiind insa acoperit cu un strat de gheata, polei si zapada pe alocuri viscolita, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit autoritatilor locale constantene, zonele in care circulatia se desfasoara ingreunat sunt DN 2A - Stupina - Crucea, DN 3C - Varianta Ovidiu, DN 22 (limita judet Tulcea - Tariverde), DN 38 - Comana - Negru Voda si DN 3 - Cobain - Baneasa.

19:00 REZUMATUL ZILEI La patru zile de cand s-a pornit viscolul care a ingropat in zapada sudul si estul tarii avem in continuare drumuri blocate. Cititi in articol precizarile Infotrafic si cum puteti evita incidentele nedorite, cand sunteti la volan.

Nu face exceptie nici Autostrada Soarelui, unde drumarii se lupta cu miile de tone de zapada. Masinile sunt nemiscate de sub nameti. Si utilajele de deszapezire abia se urnesc, asa ca nu va puneti in gand sa intrati pe A2 prea curand.

Au trecut 48 de ore de cand viscolul a slabit in intensitate si, totusi, pe un sens al autostrazii n-a trecut niciun utilaj. Asta a facut-o pe Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, sa se incrunte si spre nameti si spre drumari.

Cu toate ca nu au terminat de indepartat zapada de pe sosele, autoritatile anunta ca imediat ce se va circula, instaleaza si radarele.

17:00 Circulatia pe toate drumurile nationale din judetul Buzau a fost redeschisa, simbata dupa-amiaza, insa raman in continuare inchise opt tronsoane judetene in special in zona de campie a judetului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sambata dimineata, mai erau inchise doua sosele nationale: DN 2 C Buzau - Pogoanele - Slobozia si DN 22 Ramnicu Sarat - Boldu Baile. Odata cu trecerea orelor, in urma actiunilor drumarilor, s-a reusit deblocarea acestora, insa traficul se desfasoara in continuare in conditii de iarna
In plus, pe DN 22 Ramnicu Sarat - Boldu - Baile este permis doar accesul masinilor cu masa maxima autorizata de 3,5 tone.

Potrivit comisarului Florina Crucianu, de la IPJ Buzau, in continuare in acest judet raman inchise opt sosele judetene: DJ 203K Sageata - Robeasca - limita cu judetul Braila, DJ 202E Ramnicu Sarat - Voetin; DJ 220 Boldu - Ghergheasa - Balaceanu; DJ 102H intersectia cu DN2 E85 (Hanul Ovidiu) - Pitulicea - Amaru; DJ 203C Pogoanele - Bradeanu - Florica - intersectie cu DN2 E85; DJ 203D Scutelnici - Bradeanu; DJ 203E Rusetu - Padina - limita cu judetul Ialomita si DJ 203N Rusetu - limita cu judetul Braila.

Infotrafic ora 10:30: circulatia pe DN2C a fost reluata

Incepand cu ora 10.30, traficul pe DN2C Costest-Smeeni-Pogoanele-Padina a fost reluat in ambele sensuri, in conditii de iarna.

Infotrafic ora 9:20: s-a reluat circulatia pe DN3

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Romane informeaza ca traficul rutier pe DN3 Lehliu Gara – Calarasi a fost reluat in ambele sensuri, in conditii de iarna.

Pentru a evita evenimentele nedorite, soferii sunt sfatuiti sa evite deplasarile, daca nu sunt necesare, sa merga incet, sa foloseasca frana de motor si sa evite manevrele bruste ale masinii.

Infotrafic ora 8:00

Centrul Infotrafic informeaza ca, potrivit datelelor primite de la dispeceratele de politie pana la ora 8.00, circulatia rutiera este intrerupta din cauza zapezii si a viscolului, pe toate drumurile nationale din judetul Constanta.

Sunt si doua exceptii -  DN22C Murfatlar-Cernavoda si DN3 Murfatlar-Constanta. Infotrafic al Politiei Romane precizeaza ca pe cele doua drumuri exista restrictie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Infotrafic spune ca pana la ora 8.00 erau inchise A2 Bucuresti – Constanta; DN22 Ramnicu Sarat – Braila (judetul Buzau); DN3 Lehliu Gara – Calarasi (judetul Calarasi); DN24D Barlad – Galati (judetul Galati); DN2C Costesti – Smeeni – Pogoanele – Padina (judetul Buzau); DN22F Nalbant – Horia (judetul Tulcea); DN22D Macin – Caugagia (judetul Tulcea); DN23B Maicanesti – Ciorasti – Codresti (judetul Vrancea); DN2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (judetul Vrancea); DN23A Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea); DN2L Tisita – Panciu (judetul Vrancea); DN5A Hotarele – Mironesti – Varlaam (judetul Giurgiu) .

Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa evite deplasarile, iar daca acestea sunt necesare, sa se informeze cu privire la prognoza meteorologica si starea partii carosabile in zonele ce urmeaza a fi tranzitate, sa ruleze cu viteza redusa si adaptata particularitatilor de drum, sa foloseasca cu precadere frana de motor si sa nu bruscheze comenzile vehiculului, precizeaza sursa citata.

Meteorologii au anuntat ca in intervalul 27 ianuarie, ora 12:00 - 28 ianuarie, ora 10:00, in judetele Tulcea si Constanta raman sub avertizare meteo de cod galben.

Vantul va prezenta intensificari cu viteza la rafala de 50-60 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada.

In zilele urmatoare valorile termice vor continua sa scada, iar vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii.

Ce trebuie sa faceti daca ramaneti inzapeziti, pentru ca masina sa nu devina mormant pe patru roti

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Trotuarele din Capitala, pericol pentru bucuresteni. Zapada si turturii au facut primele victime
Trotuarele din Capitala, pericol pentru bucuresteni. Zapada si turturii au facut primele victime

Bucurestiul a scapat de codul portocaliu, dar se lupta cu zapada. Trotuarele necuratate si turturii gata sa se desprinda de pe cladiriii pun in pericol pe trecatori.

Zapezile din ultimele zile au dat peste cap si aprovizionarea magazinelor. Sute de TIR-uri, blocate
Zapezile din ultimele zile au dat peste cap si aprovizionarea magazinelor. Sute de TIR-uri, blocate

Sute de TIR-uri cu marfa au ramas blocate, iar cele care s-au pus in miscare ajung cu intarziere la depozitele hipermarketurilor.

Romania sub zapada:12 drumuri nationale,inchise. Circulatia, ingreunata pe A2. Lista rutelor blocate
Romania sub zapada:12 drumuri nationale,inchise. Circulatia, ingreunata pe A2. Lista rutelor blocate

Autostrada Bucuresti-Constanta si 15 drumuri nationale raman inchise, potrivit reprezentantilor CNADNR.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.