Joi, temperaturile scad chiar și cu 10 grade. Prognoza până duminică

×
Codul embed a fost copiat

Joi o să avem ceață prin est şi sud-est, aşa că aici se răcoreşte faţă de miercuri. În celelalte zone persistă atmosfera însorită şi neobişnuit de caldă. Maximele vor fi de la 16 la 26 de grade.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Bărăganul şi Dobrogea. Principalul fenomen este ceața, care poate dura până spre amiază. Local poate fi însoţită de burniţă, aşa că temperaturile scad destul de mult. Ieri au fost 28 de grade la Călăraşi şi 27 la Cernavodă. Ceața revine şi pe timpul nopţii.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei, începem ziua cu ceaţă. Umezeala va fi ridicată, iar soarele se arata abia spre amiază. Maximele pierd vreo două grade, însă vorbim de vreme caldă pentru noiembrie.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă timp frumos şi maxime de 18-19 grade. Ceața poate dura câteva ore, dar după prânz se înseninează. Pe seară şi la noapte, umezeala creşte la loc şi minimă coboară spre 8-9 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme însorită şi neobişnuit de caldă. Se pare că va fi mai bine ca ieri, maximele cresc în loc să scadă, iar la sfârşitul nopţii se ating 13 grade.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Se face mai cald ca ieri şi în ţinuturile vestice. Saltul este de vreo două grade, iar atmosfera se anunţă neobişnuit de caldă şi peste noapte. În Banat, vântul rămâne activ. Minimele coboară până la 16-17 grade în zona de câmpie.

Şi în Transilvania va fi cald şi bine, chiar dacă temperaturile pierd un grad sau două faţă de ieri. Ceaţa din depresiuni apare şi la noapte, dar minimele se opresc pe la 4 grade la Miercurea Ciuc.

Vreme bună găsim şi în Oltenia, pe unde maximele ating 24-25 de grade. Ieri au fost chiar şi 27 de grade în zona Calafat.

În ţinuturile sudice: percepem schimbări importante. Ceaţa şi norii de joasă altitudine pot fi de durată, iar temperaturile pierd chiar şi zece grade faţă de ieri. Surprinzător e faptul că, chiar şi aşa, rămânem cu temperaturile peste nivelul perioadei.

În Bucureşti, se schimbă vremea. O să avem cel mult 20 de grade, cu zece grade mai puţin că ieri. Norii, ceaţa şi burniţa pot persista până spre amiază şi abia mai târziu se arată soarele. Presiunea atmosferică este şi se menţine ridicată: este de 764 mm Hg.

În zonele de munte, găsim vreme frumoasă în perioada următoare. Ziua de astăzi se anunţă însorită şi caldă, cu vânt mai insistent în zona crestelor.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Vineri, vremea frumoasă şi nefiresc de caldă se menţine în vestul, nord-vestul şi local în centrul ţării. Aici, soarele se va arăta printre nori şi maximele ajung din nou la 26 de grade. În jumătatea sudică şi prin est, o să avem nori de joasă altitudine, cu ceaţă, şi local burniţa; în aceste condiţii, temperaturile mai scad puţin, dar chiar şi aşa, valori normale pentru începutul lui noiembrie vor fi doar pe litoral.

Sâmbătă avem în continuare vreme caldă la deal, la munte şi în zonele intracarpatice. Norii apar temporar şi atmosfera se menţine plăcută. În schimb, în sud şi est, domina ceaţa şi norii joşi, ia rin Bărăgan, Dobrogea şi nordul Moldovei, ceaţa şi burniţa pot reveni.

Şi duminică va fi soare şi destul de cald în centru, nord şi în zonele mai înalte. Prin sud şi est, însă, ramânem cu norii şi ceaţă. Temperaturile coboară lejer, iar noaptea se mai ating doar prin 12 grade prin vestul ţării. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Europa, lovită de vremea rea. Două capodopere moderne, distruse de inundații
Europa, lovită de vremea rea. Două capodopere moderne, distruse de inundații

Furtunile violente care au lovit Italia au făcut cel puțin 12 victime, cele mai multe în Veneţia, anunţă Protecţia Civilă.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.