Incalzire accentuata vineri, cand se inregistreaza 18 grade Celsius, dar la munte ninge. Prognoza meteo pana luni

24-02-2017 08:57


Vineri ramanem cu vremea calda. In vest, nord-vest si centru o sa ploua, iar in rest vom avem timp frumos. La munte asteptam precipitatii mixte.

antitatile de apa vor depasi izolat 10-15 l/mp in vestul tarii si in zona de munte. Vantul ramane intens, iar maximele pleaca de 8 grade in depresiuni si ajung la 20 de grade in Lunca Dunarii.

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera de primavara si vantul va continua sa aiba rabufniri. Temperaturile maxime, in crestere fata de ieri, ajung la 18 grade. In Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme frumoasa si neobisnuit de calda. Vantul se mai inteteste si termometrele vor indica pana la 18 grade Celsius.

In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta o zi cu vreme inchisa si va continua sa se incalzeasca. Noaptea va ploua peste tot iar in zona deluroasa vor predomina ninsorille. Vantul ramane intens si va sufla tare pe crestele montane. In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim si astazi multi nori si ploi peste tot. La noapte, precipitatiile se vor transofrma treptat in ninsoare. Temperaturile, peste cele inregistrate ieri ajung pina la 11-12 grade Celsius.

Ninge viscolit in zona montana inalta si vizibilitatea este mult redusa.

In vestul tarii vor fi innorari, dar si perioade cu soare. Si aici vin ploi locale, insa doar izolat se pot strange cantitati de apa de 10-15 l/mp. In zona de munte vantul va sufla tare si temperaturile scad putin fata de ieri. 

In centrul Romaniei norii vor fi numerosi si vor aduce cateva ploi slabe insa noaptea o sa ploua serios. Vantul va sufla tare in zona montana inalta unde se vor depasi 80-90 km/h si temperaturile vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri. In sud-vestul tarii se anunta inca o zi frumoasa cu temperaturi de primavara. Vantul va avea rabufniri pe timpul zilei si maximele termice ajung pana la 19 grade Celsius.

In tinuturile sudice cerul va fi curat si termometrele vor indica pana la 20 de grade Celsius in Lunca Dunarii. In Bucuresti urmeaza inca o zi insorita si foarte calda. Maxima ajunge din nou la 18 grade, iar vantul va sufla moderat si va avea unele intensificari in special in prima parte a zilei.

Si la munte ramanem cu temperaturile ridicate. Ziua apar ceva innorari si ploi sau lapovita in Carpatii Occidentali si prin Orientali. La noapte, precipitatiile cuprind toata zona montana si treptat vor domina ninsorile. Vantul continua sa sufle cu putere, iar la altitudini mari mai poate depasi 80-90 Km/h.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Vineri avem vreme calda, vant intens si cateva ploi prin vestul, nord-vestul si centrul tarii. La noapte, precipitatiile cuprind toata tara.

Sambata se raceste serios. Precipitatiile vin in sudul, estul si centrul tarii, iar in sud-est se pot strange 20 de apa pe metru patrat. Vor fi mai ales ploi; la munte domina ninsorile, iar prin Transilvania si in zonele deluroase va fi lapovita.

Duminica vom avea atmosfera schimbatoare, iar pe seara, in nordul tarii ar putea sa cada putina lapovita. Temperaturile se mentin in limitele normale.

Luni se anunta vreme frumoasa si in incalzire. Prin sud-est mai apar ceva innorari, dar conditiile de ploaie sunt reduse. In zonele joase se poate forma ceata.

In Bucuresti, urmeaza inca o zi insorita si foarte calda. Maxima ajunge din nou la 18 grade. Vantul va sufla moderat si va avea unele rabufniri in prima parte a zilei.

Sambata temperaturile scad transant; In timpul zilei dar si la inceputul noptii, vor veni averse moderate cantitativ iar spre dimineata norii se imprastie. Vantul ramine moderat si se va inteti in orele diminetii.

Duminica se incalzeste usor si e posibil sa apara ceata iar pe timpul noptii vom avea 1 grad cu minus.

Luni, încalzirea vremii continua si la amiaza vor fi 12 grade. Se anunta atmosfera insorita si un vint slab.

Ajungem in zona de munte unde astazi ramanem cu temperaturile ridicate. Ziua apar ceva innorari si lapovita in Carpatii Occidentali si prin Orientali. La noapte precipitatiile cuprind toata zona montana si treptat vor domina ninsorile.
Vantul continua sa sufle cu putere, iar la altitudini mari mai poate depasi 80...90 Km/h.

Maine vremea se raceste accentuat; o sa ninga pe zone vaste; pot fi si ninsori mai consistente, iar vantul va mai avea unele porniri. Noaptea ninsorile se raresc si se retrag spre zona Carpatilor Meridionali.

Duminica vremea se imbuneaza. Apare si soarele printre nori, iar catre seara vin cateva ninsori slabe in nordul Orientalilor.

Luni asteptam vreme si mai buna, cu mult soare si temperaturi in usoara crestere. Pe vai ar putea sa apara ceata, iar vantul va sufla mai tare la altitudini mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO