Frig si ceata la campie, soare si timp placut in celelalte zone. De miercuri incepe o incalzire usoara, dar nu scapam de ger

30-01-2017 09:28


Ziua de astazi ne-aduce vreme inchisa si rece in sudul si estul tarii, pe unde se anunta ceata cu chiciura si ar putea sa burniteze sau sa fulguiasca. In rest va fi timp placut.

 

Maximele se vor situa intre minus 5 si plus 5 grade, cu cele mai ridicate valori in vest si nord-vest.

Vorbim despre fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim multi nori si conditii de ceata. Va fi frig: maximele vor ramane sub zero grade, ca si ieri. Peste noapte in Baragan se insenineaza si se lasa gerul.

Vreme rece si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Nu se arata soarele, iar in zona deluroase de aici poate sa si fulguieasca putin. Temperaturile raman modeste si scad fata de ieri.

In nordul Moldovei vom avea atmosfera mohorata, ceva conditii de ceata pe la campie si temperaturi scazute. Maximele se vor situa in jurul valorii de minus 2 grade, iar la noapte va fi ger aproape peste tot.

In nordul Transilvaniei si in Maramures va fi soare si vreme buna. Nu sunt anuntate precipitatii; vantul ramane domol, iar temperaturile uraca pana la 5 grade.

Vreme frumoasa gasim si in vestul tarii. Dimineata ar putea sa apara putina ceata la campie, apoi temperaturile cresc simtitor fata de ieri. Noaptea va fi senina, cu minime de minus 7, minus 8 grade.

In tinuturile centrale se anunta vreme buna, dar mai rece ca ieri, cand s-au inregistrat si 9 grade in zona. Azi vor fi unu, poate doua grade cu plus. Pe timpul noptii revine gerul.

In sud-vestul tarii avem vreme urata, rece si ceata in zonele joase. Mai sus, in regiunile deluroase o sa fulguiasca. Temperaturile raman modeste si se opresc la limita de inghet.

Frig si vreme inchisa prindem si in sudul tarii. Se anunta burnita sau fulguieli si se mentin conditiile de polei. Temperaturile raman negative si pe aici.

In Bucuresti atmosfera se mentine mohorata, s-ar putea forma ceata si e posibil sa fulguiasca. Maxima se opreste la zero grade, iar la noapte se vor atinge minus 6 grade.

In zonele de munte continua zilele frumoase. Azi se raceste usor in majoritatea masivelor, va fi soare si un vant mai nervos prin Muntii Banatului. In statiuni se ating totusi temperaturi de pana la 4-5 grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine dimineata gerul persista in Transilvania, iar peste zi vremea va fi rece cam peste tot. Norii vor acoperi sudul si estul tarii, iar ceata revine si prin centru. In rest, soare pana pe seara, iar in noaptea de marti spre miercuri in vest si nord-vest asteptam fulguieli sau burnita.

Miercuri se incalzeste usor, dar gerul va persista cateva ore in centru si sud. Ceata revine in sudul tarii, iar la deal si la munte va fi soare. Dupa-amiaza pot aparea ceva ploi in tinuturile vestice. Maximele ajung si la 9 grade in Dealurile de Vest.

Joi vremea va fi si mai placuta la deal si la munte. In vest si nord-vest va ploua slab, iar prin sud si est ramanem cu burnita si ceata. Vantul prinde putere in vest si prin Carpati, iar maximele pot urca pana la 11 grade. In zonele cu ceata din Lunca Dunari vor fi si minus 4 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO